Durf te handelen: De kracht van het nu in ondernemerschap

Podcast: durf te handelen. De kracht van het nu in ondernemerschap. Hannelore vertelt.

Er ligt iets op mijn lever. Niets heel erg of zo, maar wel opmerkelijk. Ik vind dat heel veel ondernemers te vaak beslissingen uitstellen, waardoor ze eigenlijk hun groei afremmen. Herkenbaar? Daarom deze motiverende blogpost, om jou een kleine schop onder de kont geven. Want dat is uiteindelijk waar wij bij Boostways voor gaan; wij zijn jouw groeiversnellers.

Time is now

Jouw tijd om te handelen is nu. In de wereld van ondernemerschap is uitstel vaak een sluipmoordenaar van succes. Maar truthbomb: er gaat altijd wel een reden waarom je het niet zou doen. Anders gezegd, het is nooit het juiste moment.

Blog podcast 90 A

Denk eens na: welke beslissing stel jij vandaag misschien uit? Is het die investering in een nieuw product, of misschien de stap naar professionele coaching?

Vaak wachten we op het ‘perfecte moment’ om te handelen, maar laten we eerlijk zijn, het perfecte moment bestaat niet. Het is altijd het juiste moment om actie te ondernemen als je echt wilt groeien.

Laten we stoppen met wachten en starten met doen

Ons reptielenbrein

Onze natuurlijke neiging om in onze comfortzone te blijven zit diep geworteld in ons reptielenbrein. Dit deel van ons brein is geprogrammeerd om ons veilig en comfortabel te houden. Het houdt niet van risico’s en veranderingen. Het is dit instinct dat ons vaak tegenhoudt wanneer we op het punt staan een grote stap te zetten.

Maar dus, als we als ondernemer willen groeien, moeten we leren dit deel van ons brein te herkennen en te overwinnen. Durf tegen je instincten in te gaan en kies bewust voor groei, zelfs als het oncomfortabel voelt.

Jij kan dit!

Neem voorbeeld aan de grote CEOs

Grote namen zoals Steve Jobs, Elon Musk en Sarah Blakely hebben één ding gemeen: ze handelen in het nu, ondanks de risico’s en de vele redenen om het niet te doen. Ze begrijpen als geen ander het ‘fail forward’-principe en zien elke misstap als een kans om te leren en te verbeteren.

 

Sarah Blakely & Spanx

Met een startkapitaal van amper $5,000, geen ervaring in mode of productontwikkeling, en geconfronteerd met een door mannen gedomineerde industrie, had Sarah Blakely alle reden om te falen. Maar haar vastberadenheid was onwrikbaar. Ze zocht zelf fabrikanten op, overtuigde hen van haar visie, en maakte een slimme zet door Oprah Winfrey een mand met producten te sturen. Oprah’s goedkeuring in haar ‘Oprah’s Favorite Things’-show katapulteerde Spanx naar ongekende hoogten en zette het merk definitief op de kaart.

Blakely’s verhaal onderstreept perfect wat ik hier probeer te zeggen: geloof onvoorwaardelijk in jezelf en je ideeën, en durf nu te handelen, niet later. Haar succes toont aan dat je door vastberadenheid, ongeacht de omstandigheden, buitengewone resultaten kan bereiken.

Blog podcast 90 B

Als je wacht op het perfecte moment, blijf je altijd wachten. Elke dag biedt nieuwe kansen om vooruitgang te boeken, zelfs als het maar een centimeter is.

Aanmelden voor coaching, een branding inboeken of een nieuw product / dienst lanceren… Wat het ook is, elke kleine stap is een stap naar groei. Laat je niet tegenhouden door angst of twijfel. Onthoud: in het ondernemerschap is elke actie die je neemt in het nu een bouwsteen voor je toekomst.

Laat ons jou helpen jouw barrières van uitstel en angst te doorbreken. Laten we de les die je hier geleerd hebt meteen omzetten in realiteit en neem dus vandaag nog contact met ons op.

DOE HET NU!

Boostways staat klaar om je te ondersteunen bij elke stap op weg naar succes!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community