De Must-Have SEO plug-ins en tools

Wil je ervoor zorgen dat jouw site door zoveel mogelijk mensen bekeken wordt dan zal je aan de slag moeten om de SEO van jouw site onder handen te nemen. Search Engine Optimisation zorgt ervoor dat jouw site een veel betere positie kunt geven binnen de organische, niet-betaalde ranking van zoekmachines. Dit doe je door bepaalde zoekwoorden terug te laten komen in de tekst en door specifieke richtlijnen te volgen bij het schrijven. Maar hoe weet je nu of jouw teksten voldoen aan de SEO eisen? Hiervoor kan je een SEO plug-in gebruiken of een SEO-tool. Om je wat beter op weg te helpen heb ik in dit artikel de beste SEO plug-ins en tools voor jouw website op een rijtje gezet.

Yoast SEO

Yoast SEO is de beste WordPress SEO plug-in op de markt. Het is dan ook niet zo raar dat de meeste websites gebruik maken van deze speciale plug-in. Deze plug-in biedt een complete website optimalisatie tool die je helpt om jouw website aanzienlijk te verbeteren. Het laat je eenvoudig SEO-titels en -beschrijvingen toevoegen aan alle berichten en pagina’s op je website. Daarnaast kun je gebruik maken van Open Graph metadata. Het is ook mogelijk om social media afbeeldingen toe te voegen aan jouw artikelen. Yoast SEO genereert daarnaast automatisch een XML-sitemap voor al je website-inhoud. Dit maakt het makkelijker voor de zoekmachines om jouw website te crawlen. Door al deze voordelen is Yoast dé plug-in voor SEO om te installeren op dit moment. De plug-in bestaat in een gratis en betalende versie, maar met de gratis versie kom jij al een heel eind!

SEMRush

SEMRush is ook een uitstekende SEO tool die je kunt gebruiken voor jouw website. Deze tool wordt gebruikt door professionele SEO experts, marketeers, bloggers en bedrijven die op zoek zijn naar uitgebreide tools om de SEO waarde te optimaliseren. Met deze tool kan je onder andere organische trefwoorden en zoektermen vinden die je kunt gebruiken voor bij het schrijven. Daarnaast stelt deze plug-in je in staat om concurrerend onderzoek te verrichten en om te zien welke trefwoorden je concurrenten eigenlijk gebruiken. Zo weet je hoe je ze te slim af kunt zijn. Deze tool is betalend en dus vooral aan te raden wanneer jij je website en SEO echt naar een hoger level wilt krijgen!

Ubersuggest

Ubersuggest is een krachtige én gratis online tool die je helpt om snel relevante zoekwoorden te vinden. De gratis tool helpt je zoeken naar de juiste zoekwoorden. De tool analyseert welke woorden goed scoren, en wat de concurrentie voor deze woorden is. Met de tool kan je eveneens jouw website analyseren op een aantal algemene SEO-kenmerken, en je kan ook kijken hoe concurrerende websites scoren. Handig én gratis, wat wil je nog meer?

Google Page Speed Insights

Ik haalde eerder al aan dat de laadtijd van je website essentieel is bij het bepalen van jouw organische SEO-ranking. Het is dus belangrijk om jouw snelheid regelmatig te analyseren en te optimaliseren. Een handige tool is de gratis Google Page Speed Insights tool. Met deze tool analyseer jij je snelheid op mobiel en desktop. Bovendien geeft Google je gratis tips over hoe je je snelheid kan verbeteren.

Google Search Console

Uiteraard mag ook Google Search Console niet ontbreken op ons lijstje. Google Search Console is een gratis tool die door Google wordt aangeboden om jou als website eigenaar te helpen bij het controleren van je positie binnen de Google zoekmachine. Zo waarschuwt deze tool je wanneer Google niet in staat is om pagina’s op je website te crawlen en te indexeren. Ook krijg je nuttige tips over hoe je deze fouten kunt oplossen. Het belangrijkste is dat het laat zien welke trefwoorden het beste zijn voor jouw website en hoeveel mensen er op je site komen. In dit artikel vertel ik je nog meer over Google Search Console.

Met behulp van deze plug-ins zal ook jij in staat zijn om de SEO waarde van jouw site door het dak te laten gaan. Dankzij deze speciale tools is het voor iedereen mogelijk om SEO kant van zijn of haar site onder handen te nemen. Zo heb je geen SEO expert meer nodig voor het schrijven van jouw teksten!

3 1

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community