Wie is Hannelore & waarom Boost My Life?

I’m so excited, & I just can’t hide it! Want HET IS ZOVER! Met heel veel trots kan ik je meedelen dat de enige echte ‘Boost My Life’-podcast er is. Het zal een reeks worden waarin ik jou wil inspireren, aanmoedigen om het leven te leiden dat jij écht wil. Ik geef je nodige tips & tricks opdat jij jouw dromen kan én vooral ook zal najagen. Vandaag de allereerste aflevering.

Zij die mij al (een beetje) kennen, weten dat ik persoonlijk contact en interactie met anderen heel erg belangrijk vind. Daarom vertel ik om mee te beginnen, in aflevering 1, graag wat meer over mezelf en waarom ik deze podcast gemaakt hebt.

Wie is Hannelore?

✅ Energiek, dynamisch en vol ambitie: yes, that’s me!
✅ Warm, empathisch, maar ook direct: yes, that’s also me!
✅ Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel,
✅ ik ben een echte dierenvriend,
✅ en oh ja, ook een echte experte op vlak van dame blanches!

Daarnaast ben ik, Hannelore, de trotse founder en CEO van Boostways en Hands On Academy. Ik ben met andere woorden voltijds onderneemster en vandaag de dag durf ik te zeggen dat ik dat ben mét succes.

Maar dat is zeker niet altijd zo geweest. Ik heb zoals elke ondernemer dat wel kent, mijn eigen ups en downs moeten doormaken om te geraken waar ik nu sta. 

Ups en downs, Hannelore? Vertel me meer?

Blog podcast 1 A

Mijn ondernemerspad

Wel, in deze aflevering en blogpost vertel ik je meer over mijn eigen ondernemerspad.

Het prille begin

Het begon allemaal toen ik nog piepjong, 16 jaar, was. Ik ging naar de universiteit en vond dat het tijd was voor iets ‘meer’, iets met meer ‘uitdaging’ – deze drang heb ik van nature uit eigenlijk altijd al in me gehad. Samen met wat vriendinnen hadden we een en dezelfde frustratie: in onze manege moesten paarden hun leven lang presteren. Maar vanaf het moment dat ze ziek of oud waren, werd hun stank voor dank afgenomen en moesten ze vaak richting het slachthuis.

Dat vonden wij onterecht. Daar wilden wij iets aan doen. Met mijn drie vriendinnen richtte ik vzw Horstopia op waarbij we opvang gaven aan oude en zieke manegepaarden. Hoewel dit nog geen echte onderneming was in de eigenlijke zin van het woord, heb ik er wel heel veel uit geleerd: boekhouding, samenwerken, fondsen werven etc. Het was mijn eerste aanraking met zelf ondernemend bezig zijn!

The big business life

In tussentijd studeerde ik ook. Ik behaalde drie masters (Communicatiewetenschappen, Management en Marketing & Management), waarna ik met volle ambitie aan de slag ging bij Proximus. Want – zo kersvers van de schoolbanken als ik was – dacht ik: “Dit is de droom die ik wil najagen: ik wil CEO worden van een groot bedrijf.” Ik deed mijn job bij Proximus graag en kreeg er de kans om vanop de eerste rij alle kneepjes van het digitale marketing vak bij te leren. Ik werkte binnen het website-, e-mailmarketing- en e-commerceteam.

Maar na 5 jaar kwam het besef dat mijn snel en dynamische persoonlijkheid toch niet zo goed pastte bij een vrij log en statisch bedrijf zoals Proximus. Ik werd geheadhunt bij L’Oréal en ging in op het aanbod. Hoewel ik altijd gezegd had dat ik niet voor L’Oréal wou werken – “te veel poppemiekes, dat past niet echt bij mij” – ben ik toch heel blij dat ik het gedaan heb omdat het me echt een sense of entrepreneurship heeft gegeven!

Ik startte bij L’Oréal als Digital Campaign Manager. Maar al snel groeide ik door tot Digital Director en leerde ik alle ins en outs van on- en offline marketing (SEO, SEA, sociale media, e-commerce…). Op mijn 30 jaar dacht ik: “Awel, mijn (carrière)broodje is gebakken. Ik wil blijven groeien in een groot bedrijf zoals L’Oréal.”

Blog podcast 1 B 1

Mijn eigen ondernemersstart

Maar toen kwam corona… En hoewel ik mijn job nog altijd doodgraag deed, besefte ik wel dat ik 3 uur per dag minder in de auto moest zitten: 3 uur die ik in andere dingen steken kon. De bezig bij die ik ben, besloot dat dus ook te doen: ik hielp mijn papa met de marketing voor zijn wijnzaak, ik hielp vrienden en kennissen te ondernemen…

En omdat ik hier hele goede feedback op kreeg – “Hannelore, dit is écht wat je goed kan!” – besloot ik september 2020 mijn eigen bedrijf, mijn vennootschap Boostways op te richten! Het zit in mijn aard dat als ik ergens voor ga, ik me daar ook in vastbijt. En toch had ik nooit durven dromen van zo’n groot succes…

Want Boostways groeide heel snel – vliegensvlug! Na 3 à 4 maanden verdiende ik zo’n 10.000 euro per maand en had ik mijn eerste jobstudente Elize al aangenomen!

Maar er moest iets veranderen… Want ik had ook nog altijd mijn job bij L’Oréal waardoor ik vaak wel 70 à 80 uur per week werkte. Ik mocht dan nog zo gedreven zijn, dit is voor iedereen te veel.

Succesvol ondernemen met ups en downs

Eind 2020 besloot ik dan ook de sprong te wagen. Ik nam afscheid van L’Oréal en maart 2021 werd ik officieel zelfstandige in hoofdberoep – amper 6 maanden nadat ik Boostways opgericht had. Ik heb toen ook heel snel beslist om Elize fulltime aan te nemen wat van mij ook ineens een echte ‘werkgever’ maakte. Maar hoewel alles toen zo spannend was, voelde ik dat wat ik deed veel goeds zou brengen in de toekomst!

Helaas, helaas, kwam er toen voor een hele grote tegenslag op mijn pad. Mijn relatie – 17 jaar samen waarvan 5 jaar getrouwd – kwam tot een einde… Amper 1,5 maand nadat ik zelfstandige was geworden…

Ik was het noorden kwijt en wist even niet meer wat te doen. Of ik kon in paniek terugbellen naar L’Oréal en vragen of ik daar terug kon beginnen (// zekerheid), of ik kon mij smijten in mijn eigen onderneming en daarvoor de volle 100 % voor gaan (// onzekerheid).

Vandaag de dag kan ik met trots zeggen dat ik voor de tweede optie heb gekozen. Ik heb er kei hard voor gewerkt, maar ik ben ook kei blij met hoe ik er nu voor sta: ik heb 1. een fantastisch Boostways team dat ondertussen bestaat uit 3 vaste mensen en werkt met 5 freelancers, 2. de Hands On Academy die ik oprichtte met mijn vennoot Ellen.


Ondernemen om JOU te helpen

Maar ik doe wat ik doe niet alleen voor het ondernemen op zich (succes, team, geld…), ik doe het eigenlijk vooral omdat ik IMPACT wil maken. Ik wil andere ambitieuzelingen erin bij staan hun dromen na te jagen. Ik wil andere ondernemers erbij helpen het leven te leiden dat ze echt willen.

Dus om stilletjes aan af te kunnen ronden: ik ben ontzettend blij met het ondernemerspad dat ik tot nu toe bewandeld heb en ook al was het niet altijd even gemakkelijk, kijk hier sta ik nu.

Kijk hier sta ik nu met een eigen podcast!

Een podcast om jou te inspireren, jou de tips & tricks aan te reiken om het leven te leiden waar jij altijd al van gedroomd hebt! Want ik ben ervan overtuigd – en jij na het luisteren van Boost My LIfe hopelijk ook – dat iedereen met de nodig wil en ambitie dat kan!

So let’s go & listen to the first episode! 

Boost my life podcast Boostways

Vond je het interessant? Luister dan ook andere afleveringen van de Boost My Life Podcast:

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community