Mijn definitie van succes

Wat is succes? En wanneer bereik je het? Eigenlijk is dat voor iedereen anders. Voor mij bijvoorbeeld betekent het dat ik ambitieus bezig kan zijn, maar dat hoeft voor jou absoluut niet hetzelfde te zijn. Ik wil maar zeggen: jij bepaalt zelf jouw eigen definitie van succes! En dat, liefste ondernemer, is meteen ook waar ik het met jou over wil hebben in deze tweede aflevering 2 van Boost My Life.

Succes. Een zesletterwoord dat vaak een heel beladen connotatie krijgt. Want is het wel okay om jezelf in succesvol te noemen onze maatschappij? IK ZEG VAN WEL! Heb je dan niet meteen een dikke nek? IK ZEG VAN NIET!

ER IS NIETS MIS MET ‘SUCCES’, geloof me!

Laat ik om dat duidelijk te maken even de definitie van de Van Dale erbij halen: 

suc·ces (het; o; meervoud: successen)

1 goede afloop, uitkomst of uitslag: succes hebben; iem. succes wensen

2 iets dat goed afloopt: het optreden was een groot succes 

 

Dus knoop goed in je oren: succes is per definitie allesbehalve slecht. Het is niets meer dan een goede afloop, uitkomst of uitslag. En dat is meteen ook wat ieder van ons zichzelf toewenst, niet?

Think about’je

Sta even stil bij jezelf en denk na over de volgende vragen:

Durf ik mezelf succesvol te noemen?

  • JA
    Waarom vind ik mezelf succesvol? Waar bestaat mijn succes uit? Welke acties heb ik ondernomen / Welke ervaringen heb ik gehad die tot mijn succes leidden? …
  • NEE
    Hoe komt dit? Door bepaalde mensen in mijn omgeving? Door bepaalde ervaringen uit mijn jeugd? …

 

Mijn succes is het jouwe niet

Jezelf succes gunnen. Dat is één. Maar eigenlijk vind ik dat iedereen succes kan en zelf moet bereiken. Want zoals ik al liet vallen in de intro, succes is er in vele vormen en kan dus ook op verschillende manieren bereikt worden.

Anders gezegd: MIJN SUCCES IS HET JOUWE NIET. 

  • Een individu die met veel liefde de rol van huisman / huisvrouw op zich neemt. 
  • Een individu die alles achterlaat om monnik te worden in Tibet.
  • Een individu die al zijn geld investeert om een goed doel te starten dat kinderen helpt in Afrika. 
  • Iemand die beslist om alles op alles te zetten voor een hobby en dag in dag uit, door weer en wind, daarvoor traint. 
Blog podcast 2A

Ook al ziet de maatschappij dat vaak anders, al deze mensen zijn succesvol op hun eigen manier. Want ze ze zijn sterk en ambitieus in wat zij zelf als hun eigen definitie van succes aanschouwen.

“Ja maar Hannelore”, denk je nu, “jij hebt makkelijk praten. Zo eenvoudig is het toch niet om je eigen succes te bepalen, en al zeker niet om dat ook te bereiken?!”

Ik kan je geruststellen. Ik heb er zelf lang op gebroed. Vroeger dacht ik zelf dat succes gelijk was aan een belangrijke functie vervullen, veel geld verdienen, een goede reputatie hebben etc. Dat waren toen de parameters die mijn succes bepaalde.

Maar door enkele ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven, o.a. mijn relatiebreuk na 17 jaar (Podcast 1), heb ik ingezien dat succes niet vasthangt aan deze dingen, maar wel aan dat wat mij gelukkig maakt.

Mijn definitie van succes is met andere woorden een leven leiden zoals ik dat écht wil.

Ik wil ambitieus zijn, bezig zijn, uitdagingen in mijn job.
Ik wil inspirerende ontmoetingen hebben, ervaringen opdoen, de wereld zien.
EN NOG ZOVEEL MEER!
Maar daarnaast bestaat succes er voor mij ook uit een netwerk te hebben waar ik op kan terugvallen, met personen die me nauw aan het hart liggen en me ook echt begrijpen.

Succes is voor mij een leven leven in volle vrijheid: zowel op emotioneel, fysiek als financieel vlak.

En elke dag onderneem ik stappen om mijn leven succesvol – in MIJN definitie van het woord – te leiden.
Lukt dat elke dag? NEE!
Ben ik al bijna aan het einde? NEE!
Maar ik ben ermee bezig, ik ben onderweg.
Ik ben mijn eigen pad richting mijn eigen succes aan het bewandelen!

En dat wens ik jou ook toe, beste ondernemer. Jij kan en mag een succesvol leven leiden zoals jij dat wilt!

Dus ik herhaal: maak keuzes die leiden tot jouw persoonlijk succes.
Want jouw succes is jouw definitie.

There is no wrong, there is no right!
Only what you decide!

Ik hoop dat dat ondertussen duidelijk is!

In het vervolg van de Boost My Life podcast reik je de nodige tips & tricks aan om het leven te leiden dat jij wilt: jouw succesleven! We slingeren tussen theorie en praktijk, van mindset naar marketing etc. Kortom, in Boost My Life doe ik mijn opperste best jou alles bij te leren zodat jij een ‘op jouw maat gemaakte’- succesvol leven kan leiden.

Boost my life podcast Boostways

Vond je het interessant? Luister dan ook andere afleveringen van de Boost My Life Podcast:

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community