Je hoeft niet alles alleen te doen, samen staan we sterker

Als ondernemer denk je vaak dat je alles alleen moet doen. Dat jij de enige bent die jouw bedrijf door en door kent en dus de enige bent die belangrijke beslissingen kan nemen. Maar waarom zou je alles alleen willen doen als je samen zoveel sterker staat? Vandaag deel ik waarom het tijd is om die solopreneur-mentaliteit los te laten en te kiezen voor de kracht van samenwerking.

Solopreneur of toch niet? 

Eigenlijk begint het misverstand bij het woord ‘soloproneur’, wat vaak door elkaar wordt gebruikt met ondernemer. Het geeft je het idee dat je als ondernemer alles zelf moet kunnen. En ja, natuurlijk ken jij jouw bedrijf door en door. Jij hebt de visie, jij weet waar je naartoe wilt. Maar! Het is een illusie om te denken dat je alles alleen moet doen. Sterker nog, je kán niet alles alleen doen. 

Toen ik Boostways startte, merkte ik al snel dat ik hulp nodig had. Social media? Not my thing. Boekhouding? Doe ik liever niet. En dat is oké. Je hoeft niet in alles de beste te zijn, want dat is simpelweg onmogelijk. Besteed taken uit om zo te kunnen focussen op dat waar jij echt goed in bent. Dat is hoe je efficiëntie toepast in de juiste zin van het woord. 

En in die illusie van die solopreneur heb ik het niet alleen over uitbesteden. Het draait ook om niet alles voor jezelf willen houden. Gaat het bijvoorbeeld op een moment minder goed, zwijg daar dan niet over maar praat erover en vraag hulp. Durf, want mensen begrijpen dit. Iedereen heeft dit voor.

Blog podcast 103 A

Hét advies? Laat die solopreneur-mentaliteit los. Het betekent niet dat je minder capabel bent, integendeel! Het betekent dat je slim genoeg bent om te beseffen dat je samen verder komt.

The power of the community 

Wat nog belangrijker is dan hulp vragen? Jezelf met de juiste mensen omringen! 

Bij Boostways is dat precies wat we hebben. Een community van gelijkgestemde ondernemers die écht begrijpt wat jij doormaakt. Die jouw succes vieren, maar er ook voor je zijn als het minder gaat. 

Als we onze coachees vragen wat ze zo sterk vinden aan onze programma’s, is het antwoord bijna altijd: community. Ze vinden herkenning, steun, en ja, zelfs vriendschap. Want hier bij Boostways gaat het om meer dan business. Het gaat om het gevoel dat je erbij hoort, dat je gesteund wordt en dat je je niet alleen voelt in de rollercoaster die het ondernemerschap is. 

Want helaas, ondernemen is geen rozengeur en maneschijn. Het vraagt om zware beslissingen, keiharde keuzes. En laten we eerlijk zijn, soms maken de verkeerde mensen om je heen die keuzes nog lastiger – hoe graag we ze ook zien, vaak zijn dit familie, vrienden… Daarom is het cruciaal om jezelf te omringen met mensen die jouw visie snappen. Die het voelen. Mensen die niet meteen “ja, maar…” zeggen als jij met een zotidee komt. Nee, mensen die jou aanmoedigen. Die jou pushen, steunen, én ja: soms ook even met je mee huilen als het tegenzit.

Waarom het juiste netwerk zo belangrijk is? Dat vertel ik je in aflevering 20 van de ‘Boost My Life’-podcast. 

Blog podcast 103 B e1724335944702

Hoe bouw je nu een sterk netwerk uit?

Het draait om mensen die jouw waarden en doelen delen. Mensen met wie je direct een klik voelt. Natuurlijk, je klikt met de één beter dan met de ander, dat is normaal. Maar het gaat erom dat je een netwerk opbouwt van mensen die jou omhoogtrekken.

Mentoren, partners, teamleden, andere ondernemers—het maakt niet uit. Zolang je jezelf maar omringt met de juiste mensen. Mensen die jou aanvullen en jou begrijpen.

Daarom heb ik de Boostways-community opgericht. Daarom organiseren we growcations met mijn tweede bedrijf Hands-On Academy  en heb ik het Diamond mastermind opgezet. De kracht van deze groepen ligt in de herkenning, vertrouwen en rust vinden bij elkaar. 

Want samen staan we gewoon sterker. Punt uit. 

Kijk maar eens naar de grote namen: Steve Jobs en Steve Wozniak, Ben & Jerry… zij deden het allemaal met twee. Ik raad je het boek Rocket Fuel aan. Daarin gaat het over hoe je in een bedrijf twee krachten nodig hebt: de visionair en de operationele motor. Twee musts voor een iconisch, succesvol team! 

Ik zeg niet dat je je business nu meteen met iemand anders moet gaan runnen, maar een businessbuddy die je begrijpt? Goud waard. Zo is Ellen van Full Circle Coaching mijn business bestie. Zij is er altijd voor mij en geeft me de beste raad. Zonder haar zou ik niet weten wat of hoe. Merci Ellen!

Dus, waarom zou je alles alleen willen doen als je met de juiste mensen naast je sneller en sterker kan groeien? Ondernemen hoeft geen eenzame reis te zijn. Met de juiste tribe aan je zij wordt het een avontuur vol energie, uitdaging en succes.

Gooi die solopreneur-illusie overboord en ontdek hoe krachtig het kan zijn als je je omringt met de juiste mensen. 

Samen staan we sterker. Let’s make it happen!

Bij Boostways vind je community. 

Onze vernieuwde Golden Growth Traject is nu open voor inschrijvingen, en geloof me, het wordt extreem goed. We gaan op een tweedaagse retreat—community all the way. Vriendschappen voor het leven, groei die je nog niet eerder hebt meegemaakt. 

Zet jezelf op de wachtlijst en dan hoop ik je snel te ontmoeten.  

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community