Boost my Mindset: Hoe jouw mindset je bedrijf en leven kan beïnvloeden

Hoe jouw mindset je bedrijf en leven kan beïnvloeden

Jij wilt jouw bedrijf én je eigen leven masteren? Dan is het eerst en vooral belangrijk master van je eigen mind te kunnen zijn! Want een goede mindset als ondernemer is mega belangrijk voor the road to succes. In deze blogpost leg ik je uit hoe een gezonde CEO-mindset zowel je bedrijf als leven kan beïnvloeden.

Belang van een goede mindset

We kunnen er niet omheen: in het dagelijkse leven bepalen onze gedachten mee onze acties. En dat geldt evenzeer in de ondernemingswereld: jouw mindset als CEO bepaalt jouw bedrijfsmogelijkheden.

“Thoughts become things. If you see it in your mind, you will hold it in your hands.”

Bob Proctor

Nu vraag je je misschien af: Iedereen heeft toch al een eigen mindset of “een bepaalde manier om in het leven te staan”? En je hebt gelijk. Een mindset kan je niet zomaar creëren. Wél is er de mogelijkheid om je mindset aan te passen en te hervormen op zo’n manier dat je jouw beperkende overtuigingen of limiting beliefs zoveel mogelijk achterwege laat en enkel maar vooruitgang maakt on the road to succes.

Limiting beliefs

Jouw limiting beliefs dus zoveel mogelijk achterwege laten. Het is één van de key tips om een CEO-mindset te verkrijgen. Als je dat immers niet doet, dan werk je jezelf eigenlijk gewoon tegen. Want beperkende overtuigingen leiden tot beperkend gedrag. Wanneer je gelooft dat je iets niet kunt, ga je ook geen actie ondernemen.

Het heeft dus alleen maar voordelen om je zoveel mogelijk te ontdoen van de limiting beliefs die je onbewust tegenwerken! Wist je bijvoorbeeld dat 95% van onze acties, beslissingen en gedragingen gestuurd wordt door ons onderbewustzijn en dat slechts 5% voortkomt uit ons eigenlijke bewustzijn?

Mindset principes 

Veel van de limiting beliefs bij (beginnende) ondernemers zijn gebonden aan wat ik de drie mindset principes noem; “abundance”, “higher power” & “keuze”. Ik overloop ze even kort.

  • Abundance

“Er is altijd meer dan genoeg”. Je twijfelt of jij wel klanten zal aantrekken. Wees gerust, er zullen altijd genoeg klanten en er zal altijd genoeg werk zijn.

  • Higher Power

“Er is een hogere kracht die ervoor zorgt dat dingen voor mij werken op het moment dat ze moeten werken.” Heb vertrouwen in jezelf. Je bent niet alleen als ondernemer. Dus ook voor jou zal het allemaal wel op zijn plaats vallen.

  • Keuze

“Ik heb altijd een keuze. Ik ben baas van mijn eigen leven én van mijn eigen bedrijf.” Jij hebt het heft in handen. Het zijn noch jouw klanten, noch jouw omgeving, maar jijzelf die de keuzes maakt.

Weet wel dat limiting beliefs er altijd zullen zijn. Maar ons hiervan bewust worden is een erg belangrijke stap voor het verkrijgen van een positieve mindset. Sta dus even stil bij jezelf, denk na over wat jou limiting beliefs zijn en link ze (eventueel) aan één van deze mindset principes. Zo werken we samen aan een goede CEO-mindset!

Positief verhaal

Want een positieve mindset draagt alleen maar bij aan het ‘groter’ positief verhaal.

 “If we change the stories we live by, quite possibly we change our lives.”

Thomas King

Mijn laatste tip to boost your mindset luidt dus ook als volgt: Zorg ervoor dat je eigen verhaal je niet naar beneden haalt, maar je jezelf net een positieve boost geeft. Ontdoe je van vragen zoals “Wat gaan mensen wel denken?” en “Ben ik wel goed genoeg?” en focus je in de plaats op positieve verhalen die je versterken in wat je wil doen.Wil je toch nog graag een duwtje in de rug? Dat kan zeker en vast! In deze blogpost geef ik je een concreet stappenplan om een gezonde CEO-mindset te krijgen. Of je kan ook een gratis strategiesessie boeken waarin ik je verder op weg help. Alvast heel veel succes!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community