Waarom Instagram captions zo belangrijk zijn

Waarom Instagram Captions zo belangrijk zijn!

Misschien heb je er al iets over gehoord, maar Instagram kondigde opnieuw een nieuwe functie aan in hun app. Dit keer is de update gerelateerd aan de zoekfunctie. Het is namelijk vanaf nu mogelijk om net zoals in andere zoekmachines nu ook op Instagram te zoeken via keywords. Wat betekent dat precies voor (de SEO van) jouw Instagram pagina? 

De nieuwe update

Tot nu toe kon je op Instagram enkel zoek op gebruikersnamen, hashtags en locaties. Daar komt dus nu verandering in. Instagram heeft namelijk aangekondigd dat ze keyword search gaan implementeren in de app. Onder die keywords zullen alle posts vallen die die exacte woorden in hun caption hebben staan. De keywords zullen door Instagram zelf gekozen worden omdat ze moeten passen binnen de ‘community guidelines’. Je zal dus niet zelf keywords kunnen toevoegen. 

Het belang van captions op Instagram

Dankzij die nieuwe feature neemt het belang van de captions onder jouw berichten dus enorm toe. Door de juiste woorden te gebruiken, verhoogt jouw Instagram SEO. Jij wil er namelijk net zoals in de zoekmachine van Google ten allen tijde voor zorgen dat jouw berichten verschijnen onder de zoekwoorden die relevant zijn voor jouw onderneming. Door de juiste zoekwoorden in jouw captions te verwerken kan jij namelijk het bereik van jouw content enorm doen stijgen. Hell yeah! Denk dus zeer goed na over jouw captions en zoek goed uit onder welke keyword jij wil verschijnen.

Coming soon

Deze keyword search update is momenteel al gelanceerd in een aantal landen zoals onder andere Canada en de UK. De feature zal binnenkort ook beschikbaar zijn bij ons, dus houd de app zeker in de gaten zodat je meteen aan jouw Instagram SEO kan werken wanneer de update uitkomt bij ons! In afwachting kan je al aan de slag gaan met hashtags om jouw bereik te verhogen. Lees er alles over in mijn volgende blogpost

 

De reden waarom de captions op Instagram zo belangrijk zijn!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community