Wat is SEO en hoe moet je het gebruiken?

SEO is één van de belangrijkste factoren die jouw bedrijf kan maken of breken. Zonder een goede SEO-strategie en ranking is het nagenoeg onmogelijk om voor te blijven op de concurrentie. Ik merk op dat er bij veel ondernemers nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat op het gebied van SEO en het verwerken van zoekwoorden. Om je hierbij te helpen heb ik in dit artikel de nodige informatie op een rijtje gezet. Door dit artikel goed door te lezen krijg je een volledig beeld over wat SEO is en wat je kunt doen om dit onder handen te nemen.

Maak kennis met SEO

Waarschijnlijk weet je wel dat de afkorting SEO staat voor Search Engine Optimisation. SEO is de algemene term voor alles wat bedrijven doen om organisch verkeer van zoekmachines naar hun websites te krijgen. SEO staat voor de ranking die jij krijgt in de niet-betaalde, organische zoekresultaten van Google. Hoe hoger jij scoort in de Google ranking, hoe sneller jij gevonden wordt door potentiële klanten en hoe meer verkeer je naar je website zal lokken. Een goede SEO-positie is essentieel want dit verkeer is kwalitatiever en kan dus leiden tot meer conversies.

SEO heeft betrekking op de technische aspecten van je website zoals de architectuur van de site, maar ook op het creëren van content. Het voornaamste doel van SEO is om een goede gebruikerservaring te bieden en om op hetzelfde moment bepaalde zoekwoorden terug te laten komen in de teksten op je site. Dit klinkt relatief eenvoudig, echter is het niet zo makkelijk als je zou denken.

Google past namelijk altijd de algoritmes aan. Een SEO strategie die een jaar geleden goed werkte, werkt vandaag misschien minder goed. Om een site geoptimaliseerd te houden moet je genoeg weten over hoe zoekmachines “denken”. Echter moet je ook weten hoe Google kijkt naar bepaalde vormen van web content. Het is niet zo raar dat veel bedrijven speciale SEO-specialisten in dienst hebben die hen helpen op het gebied van de SEO.

Je SEO waarde verhogen met linkbuilding

Een van de meest eenvoudige manieren om jouw SEO waarde te verbeteren is door gebruik te maken van linkbuilding. De term linkbuilding verwijst naar het verwijzen van jouw site naar een website van hoge kwaliteit. SEO-professionals hebben het hier vaak over “link sap” dat tussen de sites stroomt. Dit klinkt een beetje vaag, maar het houdt in dat de zoekmachines een positieve feedback geven aan jouw site wanneer er veel gelinkt wordt naar goede websites. Dit brengt met zich mee dat Google jouw site een hogere score zal geven, met als gevolg dat je een hogere positie krijgt. De meeste zoekmarketeers zoeken actief naar links van goede externe sites. Om erachter te komen welke sites kwalitatief hoogwaardige backlinks kunnen bieden kun je verschillende tools gebruiken.

Door de SEO waarde van jouw site onder handen te nemen weet je zeker dat je zoveel mogelijk bezoekers binnen kunt halen. Het is belangrijk om nooit teveel keywords op te nemen in de teksten of teveel te linken in de teksten. Dit wordt namelijk gezien als spam en kan er juist voor zorgen dat jouw site niet geïndexeerd zal worden. In mijn blog kun je nog veel meer handige artikelen vinden op het gebied van SEO. 

En wil je meteen aan de slag? Lees dan dit artikel met 5 handige SEO hacks die je op weg helpen!

15 1
312

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community