3 tips om echt die CEO in jezelf naar boven te halen

ACT LIKE THE BEST CEO YOU CAN BE! Jij bent de baas van jouw eigen onderneming en zo hoor je jou ook te gedragen. Knoop dat goed in je horen! Want hoe efficiënter, doelgerichter, standvastiger… jij te werk gaat als CEO, hoe makkelijker er geld in het laatje komt. Geloof me! In deze blogpost geef ik jou 3 tips die echt die CEO in jezelf naar boven zullen halen.

  1. Prioriteiten stellen

Hoe komt het toch dat sommigen over eenzelfde tijdspanne meer werk blijken verrichten dan anderen? Slagen ze erin ergens extra tijd te kopen of lijkt dat alleen maar? Wel, ik zal je het geheim verklappen, beste ondernemer. Mensen zoals dit stellen hun prioriteiten scherp. Ze weten perfect wat er eerst moet gebeuren – en dus belangrijker is – en wat er pas daarna aan bod kan komen.

“Ja maar, Hannelore, wat zijn dat dan: deze ‘prioriteiten’?”

Goede vraag! Jouw prioriteiten als CEO vallen samen met de Money Making Tasks van jouw bedrijf, of die taken die meteen voor geld zorgen. Denk aan een kennismakingsgesprek met een potentiële klant die daarna echt klant bij jou wordt (tching, tching), of een factuur opmaken die daarna uitbetaald wordt (tching, tching).

Het zijn dan ook deze taken die jij als CEO prioriteit moet geven. Ze mogen dan ook onder geen enkel beding uitgesteld worden!

Want als je meer van deze taken uitvoert, zal je meer inkomsten binnenkrijgen.
Want als je meer van deze taken uitvoert, zal je jouw onderneming zien groeien.

So my question for you: wat zijn de taken in jouw business die op dit moment tot het meeste resultaat leiden? Dat kan gaan van blogartikels tot netwerkevents, van social media posts tot webinars.

CHALLENGE!

Als ondernemer moet je soms ook hard kunnen zijn. Ook met betrekking tot jouw taken.

Want heel vaak zie ik dat ondernemers blijven vasthouden aan sommige taken zonder dat die nog effectief iets bijdragen aan hun bedrijf. Op dat moment – en ik zie vaak dat zo zo moeilijk is – moet je kunnen zeggen: STOP, DELETE, WEG ERMEE!

Denk dus even na: welke taken in jouw bedrijf zou geen mens noch computer eigenlijk moeten uitvoeren?
Om je een idee te geven: een manueel kasboek kan je vandaag de dag perfect digitaliseren en automatiseren. Verlies dus geen tijd met het eigenhandig te doen en steek je aandacht in andere dingen!

Blog-2022-12-27_extras-A

2. Je hoeft niet alles zelf te doen. Durf delegeren. Durf uitbesteden.

Ik zie heel vaak bij (beginnende) ondernemers dat ze de touwtjes liever zelf in handen houden. Want jouw bedrijf is jouw kindje en daar kan jij zelf het beste voor zorgen, toch? Dat kan initieel misschien wel zo aanvoelen, maar eigenlijk is het absoluut niet zo! Want uitbesteden van werk brengt op (korte) termijn een heleboel voordelen met zich mee.

  • Time sucks: als jij een paar van jouw taken uitbesteedt aan iemand anders, dan kan je de tijd en aandacht die je er normaal insteekt op andere dingen richten. Alleen maar win, win, toch?
  • Skill gap: er lopen heel veel gespecialiseerde mensen rond op deze wereld. Daarom kan je maar beter die dingen waar je zelf niet zo goed in bent uitbesteden aan de real experts. Denk aan social media, boekhouding, marketing…
  • Generalist vs. specialist: ondernemers denken vaak dat ze in het begin best generalisten aannemen: mensen die van alles wat kunnen omdat ze het zich nog niet kunnen permitteren veel gespecialiseerde werknemers aan te nemen. Daar is zeker niets mis mee en kan je gerust doen. Maar overweeg gewoon wat op langere termijn – meer personeel aannemen? – de betere optie voor jou is.

3. Plan CEO-time

Planning is the job of a CEO & you are one!

Zorg er dus steeds voor dat jij een steengoede planning hebt – in het Boost My Business traject leer ik je er alles over. En met ‘steengoede’ doel ik er ook op dat jouw planning essentieel me-time of CEO-time moet bevatten.

Want ik zie heel vaak bij ondernemers dat ze aan de start van hun ondernemingsavontuur vol goede moed en ambitie beginnen. Ze zien het helemaal zitten! Maar eenmaal bezig wordt die goede energie vaak wat tenietgedaan door alles wat er bij ondernemen komt kijken.

CEO-time met jezelf inplannen is dus een must om terug verliefd te worden op je bedrijf; om ervoor te zorgen dat jij er terug voor de volle 100 % voor gaat. Tijdens deze date met jezelf, stel jezelf vragen à la: Wat gaat er goed in mijn bedrijf? Waar krijg ik energie van?…

Blog 2022 12 27 extras B

Heb jij graag nog meer tips om de beste CEO in jou naar boven te halen? Dan help ik je daar graag bij – wij, als CEO’s onder elkaar! In mijn vernieuwde Boost My Business traject – hét paradepaardje van Boostways – leg ik je van A tot Z uit hoe jij als CEO het onderste uit de kan kan halen!

Ready to boost your business?

Wil je nog meer weten over hoe een goede planning te maken? Dan is onze Ultimate Planning Bundle echt iets voor jou: alles wat jij nodig hebt om het beste uit jouw planning te halen!

Nu voor maar liefst €79 (i.p.v. €223).

De ultimate planning bundle om zelf planning te maken

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community