Mijn plan voor 2023

Aflevering 17 van de ‘Boost My Life’-podcast wordt een beetje persoonlijker. Want ik neem je mee in mijn plan voor 2023. Daarbij bedoel ik niet in mijn agenda met mijn dagelijkse to do’s, maar wel in mijn big vision planning: wat zijn de acties die ik met Boostways moet ondernemen om écht nog verder te groeien?

Ik heb het je al gezegd: plannen is essentieel wil je als ondernemer groeien. Ik ben er dan ook van overtuigd dat een van de successen van Boostways is dat ik, Hannelore, heel goed kan plannen.

Dat komt omdat ik in grote bedrijven (Proximus & L’Óreal) vanop de eerste rij heb mogen leren om strategisch naar de toekomst te kijken en op basis daarvan ook een aangepast plan op te stellen. Anders gezegd, ik weet hoe ik nu kan bepalen waar mijn eigen groeiopportuniteiten liggen.

Mijn plan 2023
In wat volgt vertel ik je in grote lijnen wat mijn plan is en waarom ik bepaalde beslissingen neem. Zo hoop ik ook jou te inspireren jouw big vision plan op te maken, om dat vervolgens ook te vertalen naar een heel concreet (stappen)plan.

Mijn plan bestaat eigenlijk uit drie grote blokken.

Blog podcast 17 A

1. Consistentie

Boostways draait op dit moment een omzet van maar liefst 1 miljoen. Wat heel erg goed is! Maar – één dikke maar – het komt wel heel erg binnen in pieken en dalen. Dat komt omdat we werken met een lanceermodel: een goed systeem maar het brengt ook de nodige stress met zich mee omdat onze cashflow erdoor vertraagd wordt (termijnbetalingen, KMO portefeuille…)

De eerste focus in mijn jaarplan 2023 is dan ook om consistentie in mijn bedrijf te brengen. Daarbij heb ik het concreet over het genereren en creëren van een monthly recurring revenue (MRR): een bepaalde omzet die je ‘heel stabiel’ elke maand binnenkrijgt. Daar kan ik voor zorgen door op een consistente manier te verkopen, vaste klanten te hebben die consistent elke maand een bedrag uitgeven etc.

Bovendien wil ik er ook voor zorgen dat die consistentie er komt zonder dat die per se afhankelijk van mij is. Een tijdje geleden besefte ik plots: vandaag de dag kan Boostways mij nog niet missen. Maar stel je nu voor dat ik ineens langdurig ziek wordt of wil gaan reizen? Ook dan wil ik dat Boostways blijft groeien! Consistentie is in de eerste plaats ook niet wat ik voor mezelf, maar wel voor mijn team wil bereiken!

2. Team

Dit kwam al terug in het vorige puntje: Inzetten op je team is belangrijk als je zelf ‘misbaarder’ wil worden in je bedrijf. Bij Boostways willen we zeker de personal brand rond mij behouden, maar daarnaast wil ik ook dat mijn team een belangrijkere rol krijgt.

Het is bovendien mijn taak als CEO om er voor hen te zijn – the best way possible: ik wil dat zij zich goed voelen, ik wil dat ze mee bijdragen tot de groei, ik wil dat ze mee de vruchten plukken van die groei etc. Kortom, ik wil dat iedereen zijn eigen unieke plaatsje vindt en krijgt binnen Boostways.

3. Scaleability

In 2023 wil ik nog meer inzetten op het schaalbaar inkomen van Boostways, en om dat uit te bouwen, heb je uiteraard – je raad het nooit…: funnels nodig!

Want zij die mij kennen weten dat ik de Queen of Funnels ben en heel graag aan jullie vertel hoe en wat je precies er precies mee moet doen. Maar eerlijk toegegeven, vind ik zelf vaak niet de tijd om mijn funnel kennis toe te passen om mijn eigen bedrijf. Of ook: wij doen zelf nog te weinig met funnels.

“Bij de loodgieter thuis lekt de kraan,” zeggen ze wel eens, toch?

Blog podcast 17 B

Vandaag de dag doen wij bovendien ook nog te weinig met advertenties. Dus ook daar ligt potentieel voor Boostways om op te schalen.

Naast deze drie pijlers, zijn wij ook continu bezig met de verbetering van onze producten, blijven we streven naar tevreden klanten en het verhogen van onze klantwaarde. Maar dat neem ik minder op in mijn echte ‘Plan 2023’ omdat dat iets is wat we constant blijven doen. Het maakt als het ware deel uit van onze basis!

Dit drie-koppig plan is daarentegen echt mijn visie: Waar wil ik naartoe op grotere schaal? Waar liggen de opportuniteiten voor Boostways om nog meer te groeien? Dat vertaal ik dan vervolgens naar een heel concreet sales en marketing plan.

Bij Boostways stopt het trouwens nog niet. Ook voor mijn andere onderneming Hands On Academy werken we op dezelfde manier: Waar willen we strategisch naartoe, zowel op korte als lange termijn? En wat moeten we nu ondernemen om dat haalbaar te maken? Wat is met andere woorden ons plan?

Wil jij jouw plan ook klaar en duidelijk stellen? Dan is onze Ultimate Boostways Planning Bundle echt iets voor jou! Een Boostways jaarplanner, Plan Your Data kit (tutorials, templates…) én een planning workshop: alles wat jij nodig hebt om het beste uit jouw planning te halen! Dat nu speciaal voor maar liefst €79 (i.p.v. €223). Als dat geen deal is!

De ultimate planning bundle om zelf planning te maken

Vergeet jezelf niet!
Ten slotte vind ik het ook heel belangrijk om in mezelf te blijven investeren in 2023. Daarmee bedoel ik dat ik genoeg tijd wil maken voor self care en me time opdat ik steeds de meest ambitieuze versie van mezelf kan blijven!

Is het altijd gemakkelijk om hier een balans in te vinden? Neen, zeker niet. Daarom kan ik het jou ook alleen maar meegeven: vergeet jezelf niet in je plan! Want niet alleen de groei van jouw bedrijf doet ertoe, maar ook je eigen ontwikkelingsplan.

You go!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community