Coach confessions with a coachee: gift goddess Ines van HappInes Gifts 

Tijd om de schijnwerpers te richten op de échte sterren bij Boostways: onze ongelooflijke coachees. Hun passie, groei en successen doen ons hart als groei-experten heel vaak sneller kloppen. Zo trots op hen, en dat mag de wereld weten! Daarom lanceren we een nieuwe podcastreeks. Elke maand gaan we openhartig in gesprek met een van hen. Vandaag aan de beurt: Ines van HappInes Gifts. 

Blog podcast xx

Wie is Ines? 

  • In 2017 begon Ines Homemade HappInes als winkel die vooral zelf cadeautjes en feestartikelen maakte. 
  • 7 jaar later is haar zaak – nu HappInes Gifts – uitgegroeid tot een online en offline geschenkenwinkel, zowel B2B als B2C. 

Fun fact? 

  • Ines rijdt rond in een Fiat 500 die volledig de kleuren van haar branding heeft.

Creativiteit als drijvende kracht

Inès is altijd al creatief geweest. Van tekenschool in haar jeugd tot het maken van persoonlijke cadeautjes voor vrienden en familie. Na de geboorte van haar tweede kind begon ze met naaien. Wat begon als een hobby, groeide uit tot een onderneming. “Op een gegeven moment zei mijn man, je hebt maanden aan een stuk alleen maar genaaid. Misschien moet je er iets meer mee doen,” vertelt Inès.

Zo startte Inès in bijberoep met Homemade HappInes. In de beginfase maakte ze vooral cadeaupakketjes voor pasgeboren kindjes, zoals dekentjes en t-shirts.

Van parttime naar volledige toewijding

Na dertien jaar in een ziekenhuis gewerkt te hebben, besloot Inès om haar creatieve passie volledig na te jagen. “Tijdens een emotioneel gesprek met een collega, kwam het besef. Ik wou mijn zaak voltijds gaan proberen. Lukt dat niet, dan lukt dat niet. Maar dat zien we dan weer wel,” herinnert ze zich. 

Blog podcast B
ARTIKEL Quote

Waarom Ines ondernemen zo leuk vindt? 
“Simpel: het beslissingsrecht. Je bepaalt gewoon zelf wat je doet en hoe je het doet. De verantwoordelijkheid die je zelf draagt. Als ik het niet doe, gaat het niet gebeuren. Dat zelf ook wel in handen nemen natuurlijk en daar mee vooruit willen.”

Blog podcast A

Coaching als sleutel tot groei

De samenwerking met Boostways speelde een cruciale rol in de transformatie van Inès’ bedrijf. “Ik had al een beetje coaching gevolgd, maar vooral online. Een vriendin vertelde me over een gesprek met Hannelore en hoe tevreden ze daarover was. Dat triggerde mij om jullie te beginnen volgen.”

Inès besloot om een eerste coachingsgesprek met Hannelore te houden, en wat een eye-opener was dat! “Wat Hannelore toen heeft losgemaakt. Mijn mindset begon te draaien en te keren. Het was duidelijk dat ik hier iets mee moest”, legt Inès uit.

“Dit gesprek en mijn eerste tweedaagse met jullie zijn de zaadjes geweest om op verder te bouwen. Kom, Ines, blijf jezelf niet klein houden en alleen de cadeauwinkel houden, maar ga gewoon voor hetgeen wat je echt wilt. Bouw iets op waar je trots op kan zijn!”

De twee belangrijkste shifts 

Een van de grootste stappen die Inès daarna maakte was om naast persoonlijke cadeautjes ook B2B-relatiegeschenken aan te bieden. “Het was met een heel klein hartje de allereerste keer dat ik belde naar een transportbedrijf om kerstpakketten aan te bieden. Maar ik deed het gewoon! Met als resultaat: een groot succes dat smaakte naar meer,” zegt Inès.

Naast de zakelijke shift was er ook een enorme verandering in Inès’ mindset. “Ik ben heel sociaal en ook heel lief voor mensen. En dat wil ik ook zijn, maar daar zat vroeger wel iemand achter die heel onzeker was van haar eigen. Dankzij mijn coaching heb ik ingezien dat ik er ook mag zijn. Mijn leven is ook belangrijk. Goed voor jezelf zorgen, voordat je dat goed voor andere mensen kunt doen. Dat inzicht is er meer en meer aan het komen,” vertelt Inès.

ARTIKEL Quote

Dé grootste troef van coaching bij Boostways?
“Altijd het gevoel dat er iemand achter je staat. Dat je altijd op iemand kan terugvallen. Je weet iets niet? Dan vraag je het gewoon. Je bent onzeker over iets? Dan vraag je om mening.”

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Inès en haar transformatie met Happiness Gifts? Wil je haar verdere avonturen en groei volgen? Mis dan niets van haar inspirerende updates en creatieve ideeën!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community