The guide for a winning webinar: manieren om je content te hergebruiken

Ken je het gevoel: je steekt uren tijd om het perfecte webinar te organiseren. En dan, na de laatste slide, een diepe zucht van opluchting… maar ook een knagend gevoel. Is dit het dan? Al die energie en tijd, alleen voor dat ene moment? Nee! Jouw harde werk verdient meer. Veel meer. Laten we dus samen kijken hoe jij jouw webinar kan blijven inzetten om te scoren nog lang nadat de sessie voorbij is. Please, lees verder.

Het antwoord ligt ‘m in de content. Want elk webinar dat je organiseert, is meer dan alleen een live event; het is een goudmijn aan waardevolle content die er eigenlijk om smeekt om hergebruikt te worden.

Dit is dé kans om de essentie van je boodschap te herhalen en te versterken.

Begin met een analyse van je webinar:
Welke delen riepen de meeste vragen op?
Op welk moment was het publiek het meest betrokken?

Gebruik deze inzichten als de fundamenten voor je hergebruik-strategie. Creëer vervolgens content die antwoorden biedt, dieper ingaat op complexere topics of nieuwe perspectieven biedt op eerder besproken onderwerpen. Zo blijf je niet alleen relevant, maar bouw je ook een bibliotheek van kennis uit die voortdurend bestaande én nieuwe klanten aantrekt.

Blog 2024 06 04 Extras A

Jouw schatkist aan materiaal: klaar om hergebruikt te worden 

Nu je de waarde van je webinar kent, laten we bekijken hoe je deze content kan inzetten in verschillende formaten om je boodschap te versterken én je bereik te vergroten:

1. Blogposts: Splits je webinar op in kernthema’s en pen een reeks scherpe blogposts neer.

Stel je voor, je had het in je webinar over verschillende ‘digitale marketingstrategieën’—boem, je hebt al drie ‘kleinere’ posts: één over SEO, één over contentmarketing en één over social media tactieken.

2. Infographics: Make your data sexy! Pak die droge, ‘saaie’ cijfers en tover ze om in interessante infographics. Ideaal voor platforms zoals Instagram, waar volgers vooral visuele snacks willen die ze snel kunnen verteren.

3. Podcasts: Neem de audio van je webinars op en deel deze op in meerdere podcast episodes. Dit format is perfect voor dat deel van je doelgroep dat liever luistert terwijl ze onderweg zijn of ontspannen.

Jouw webinar ging bijvoorbeeld over ‘Startups en Financiering’? Dan maak je daar een serie podcasts van waarin je elk financieringsmodel diepgaander bespreekt.

4. E-mail flows: Maak een e-mailreeks waarin je de hoofdthema’s van je webinar nog eens uitlegt, voorzien van extra tips en resources. Kick-off met een teaser mail en hou dan de spanning erin met wekelijkse deep-dives.

5. Trainingsmateriaal: Gebruik je webinar als basis voor een online cursus of workshop. Voeg interactieve oefeningen en quizzes toe om een interactieve leerervaring te creëren die nog meer waarde biedt aan klanten.

Bijvoorbeeld, een webinar over ‘Effectieve Communicatietechnieken’ kan uitgroeien tot een complete cursus met modules over non-verbale communicatie, luistervaardigheden en conflictoplossingen.

6. Video snippets: Verdeel je webinar in korte clips die je tactisch inzet op je social media kanalen. Gebruik clips van 15-30 seconden die krachtige tips of inzichten bevatten, perfect om je aanwezigheid online te versterken en nieuwe volgers aan te trekken.

7. Q&A sessies: Bundel de vragen die tijdens je webinar naar voren kwamen in een gedetailleerde Q&A-post of video. Dit toont niet alleen dat je om je publiek geeft, maar toon ook je respect voor diegenen die niet live konden deelnemen.

8. Follow-up webinars: Lanceer een serie follow-up webinars die dieper graven in de besproken thema’s. Dit is jouw kans om de conversatie te verdiepen en je connectie met je publiek te versterken—perfect om te laten zien dat je écht luistert en reageert.

Door je webinar content slim en creatief in te blijven zetten, bouw je een krachtig ecosysteem van waarde en info uit dat jouw business steeds opnieuw in de schijnwerpers zet.

Het is tijd dus om de mouwen op te stropen en te spelen met diverse formats—ontdek wat jouw publiek écht wil en geef ze dit keer op keer.

Ga ervoor, schud de boel op en laat zien dat jij de game-changer bent in jouw veld!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community