Coach confessions with a coachee: SEO-specialist Yoshi van Zash

Tijd om de schijnwerpers te richten op de échte sterren bij Boostways: onze ongelooflijke coachees. Hun passie, groei en successen doen ons hart als groei-experten heel vaak sneller kloppen. Zo trots op hen, en dat mag de wereld weten! Daarom lanceren we een nieuwe podcastreeks. Elke maand gaan we openhartig in gesprek met een van hen. Vandaag aan de beurt: Yoshi van Zash.

Blog podcast 89 A

Wie is Yoshi van Zash?

Ontmoet Yoshi, de drijvende kracht achter Zash, wiens expertise in online marketing jouw bedrijf kan transformeren:

  • Twee hogere diploma’s en een certificatie van de Digital Masters Academy van Google.
  • Meer dan 4 jaar ervaring in het vak, momenteel verantwoordelijk voor de marketingstrategie & het budget bij een miljoenenbedrijf.
  • Combineert zijn corporate skills met ondernemerschap, voor een unieke mix van traditionele en moderne marketingtechnieken met een Gen-Z sausje.

Het prille begin

In de corporate wereld voelde Yoshi zich niet helemaal op zijn plek – te veel regels, te weinig ruimte voor echte impact. Hij begon zijn SEO-skills in te zetten om vrienden te helpen, en wat klein begon groeide al snel uit tot zijn eigen onderneming: Zash.

Yoshi’s inspiratie om Zash te beginnen kwam voort uit de verwarring die hij opmerkte rondom SEO. Veel ondernemers beschouwen het als een soort zwarte magie, iets ongrijpbaars en intimiderends. Yoshi zag hier zijn kans: deze mythe ontkrachten en SEO toegankelijk maken voor iedereen.

Hij begon eerst in bijberoep, maar al snel voelde hij dat er meer in zat. Yoshi schakelde over naar hoofdberoep.

ARTIKEL Quote

“Ik weet nog precies hoe ik de sprong heb durven wagen. Dat was op een warme zomerdag tijdens één van onze sessies samen. Ik heb jou, Hannelore en Boostways, nodig gehad om dat te doen, omdat ik heel hard vastzat in het gegeven dat ik er niet klaar voor was.”

Nog een mythe ontkracht: alleen een vaste job biedt stabiliteit…

Niet voor Yoshi!

“Eerlijk? Ik ben verbaasd over hoe vast ik zat in de illusie dat alleen een vaste baan stabiliteit kon bieden. Dat leek de enige juiste keuze,” vertelt hij. Maar nu, terugkijkend op de reis die hij heeft afgelegd en de groei die hij zowel persoonlijk als professioneel heeft ervaren, ziet hij hoe beperkt die gedachte was.

“Als ik nu kijk naar wat ik heb bereikt, de transformatie die ik mijn klanten heb kunnen bieden, en niet te vergeten de persoonlijke vrijheid en impact die ik nu heb, vind ik het bijna absurd dat ik niet eerder de sprong heb gewaagd.”

More gamechangers @ Boostways

Yoshi zit nu in het Golden Growth traject bij ons, een ervaring die hij zelf omschrijft als ‘levensveranderend’. Jij wil weten waarom hij dit zegt? Hier zijn twee concrete voorbeelden uit Golden Growth die voor Yoshi echt the magic trick hebben gedaan.

Blog podcast 89 B
  1. De big vision video: Aan het begin van zijn traject kreeg Yoshi een op maat gemaakte video van mij, Hannelore, die zijn toekomstvisie scherp stelde.

    “De big vision video kwam binnen. Ik had een beetje tranen in mijn ogen. Niet op een ‘slechte’ of ‘verdrietige’ manier, maar echt van fascinatie: hoe kon jij zo in mij kijken?! Het was precies hoe ik het ook zag, maar dan op een heldere manier.”

  2. De CEO-oefening ‘Denk groot, denk als een CEO’: Yoshi werd uitgedaagd om tien jaar vooruit te blikken en zichzelf als de CEO van Zash voor te stellen. Hoe ziet zijn dag eruit? Met wie werkt hij? Welke projecten pakt hij aan?

Deze oefening heeft Yoshi geholpen en helpt hem nu nog steeds om groot te denken en strategische beslissingen te nemen die zijn toekomstige groei garanderen.

ARTIKEL Quote

“Wat Golden Growth zo goed maakt is dat het echt op maat is. Er wordt gekeken naar wat je vandaag hebt. En waar wil je naartoe op korte en lange termijn? Op basis van deze inzichten wordt jouw persoonlijke traject samengesteld.”

Jouw netwerk is goud waard

Reflecterend op zijn avontuur, is Yoshi super dankbaar voor de mensen om hem heen. Zijn netwerk bleek goud waard, en hij moedigt elke solopreneur aan om die connecties te koesteren.

ARTIKEL Quote

“Ik had lang het idee dat ik alles alleen kon doen.. Ik wou ook geen netwerk. Ik zei: “ik ga me daar niet mee bezig houden.’ Maar eigenlijk is dat allemaal bullshit. Want laten we eerlijk zijn, mensen die je kunnen helpen en work of your plate kunnen halen, is gewoon megaveel waard.”

Yoshi’s tip voor jou

Pin je niet vast aan je huidige aanbod.

“Ik bleef zelf veel te lang hangen aan het idee dat ik niet kon veranderen wat ik aanbood, alleen omdat ik er al een paar posts over op Instagram had gezet. Ik dacht dat ik daarmee vastzat aan mijn aanbod, alsof het niet mocht evolueren.”

Maar de waarheid is: nobody cares. Het gaat erom dat je flexibel blijft en je aanpak en communicatie aanpast wanneer dat nodig is. Verandering is niet alleen toegestaan; het is vaak essentieel om relevant te blijven en te groeien.

Yoshi’s avontuur is het perfecte voorbeeld van hoe durven springen, verandering omarmen, en inzetten op je eigen groei kan leiden tot fantastische resultaten. Zijn verhaal zit bomvol lessen voor iedere ondernemer die hunkert naar meer vrijheid en impact.

Nieuwsgierig naar meer? Duik in de wereld van Yoshi en Zash. Check zash.be of volg hem op Instagram @zash_be. Ga eens kijken hoe hij dingen anders doet – wie weet wat jij ervan leert!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community