De komst van Instagram Shops

De komst van Instagram Shops!

Zoals je weet is Instagram druk bezig om wereldwijd het grootste social media platform te worden. Met 500 miljoen actieve gebruikers per dag zijn ze goed op weg om dat doel te bereiken! Een tijdje geleden besloot Instagram om de nieuwe feature ‘Instagram Shops’ toe te voegen aan het platform. Dat is ontzettend goed nieuws voor ondernemers. Benieuwd wat die nieuwe functie inhoudt? In dit artikel zet ik alles op een rijtje wat jij moet weten over de komst van Instagram Shops! 

Wat is Instagram Shops eigenlijk?

Laten we eerst eens kijken naar wat Instagram Shops is. Facebook kondigde in mei aan dat eerst Instagram Shops er aan zou komen. Die nieuwe functie zal langzaamaan beschikbaar worden gesteld aan alle bedrijven. Dat is geweldig nieuws want dankzij de feature kunnen ondernemers nu ook rechtstreeks producten verkopen via social media. Instagram Shops helpt je namelijk om van jouw huidige volgers reguliere klanten te maken. De nieuwe feature is met andere woorden een soort brug tussen bedrijven en de wereld van de social media.

Hoe werkt Instagram Shops precies?

Nu jij weet wat Instagram Shops is, leg ik je uit hoe het precies werkt. Dankzij deze nieuwe feature kunnen Instagramgebruikers jouw Instagram-winkel bezoeken vanuit het profiel van jouw bedrijf, via hun eigen Feed of zelfs via Stories. Als ze eenmaal in jouw Instagram shop zijn, kunnen de gebruikers door de producten bladeren, jouw collecties verkennen én rechtstreeks producten kopen. Game changer! Het grootste verschil van Instagram Shops met een klassieke webshop is dat heel het aankoopproces plaatsvindt in de in-app browser. De gebruikers worden dus niet doorgestuurd naar je webshop! 

De komst van Instagram Shops maakt het voor jou als ondernemer mogelijk een gepersonaliseerde winkelervaring aan te bieden. Bovendien kan je jouw producten onderverdelen in thema’s die de kernwaarden van jouw onderneming representeren. Weet je wat nog het beste van al is? De Instagram Shops feature is volledig gratis én super eenvoudig! Win-win! Als jij als bedrijf in aanmerking komt, zal je een mail ontvangen met daarin de nodige info. Voor extra praktische tips kan je een kijkje nemen bij de ‘The Season for Shops’ serie.

Kies jij ook voor Instagram Shops?

De komst van Instagram Shops zal er dus echt voor zorgen dat jij jouw producten en diensten veel makkelijker zichtbaar kan maken op social media. Dit zou met zich mee kunnen brengen dat jij in staat bent om veel meer volgers naar je website te trekken. Benieuwd naar meer voordelen van Instagram Shops? Bekijk dan zeker mijn ander artikel waarin ik de belangrijkste redenen geef om te kiezen voor Instagram Shops voor jouw onderneming. Enjoy!

Say hello to Instagram Shops - Boostways coaching
Ontdek hier de nieuwste feature van Instagram: Instagram Shops.

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community