Google Search Console: wat is het en waarom is dit essentieel in je SEO-strategie

De kans is aanzienlijk groot dat jij van plan bent om een nieuwe of verbeterde SEO-strategie op te zetten. Je bent immers niet voor niets bij ons artikel terecht gekomen. Wil je ervoor zorgen dat jouw site op de beste manier geïndexeerd kan worden binnen Google dan is het van belang om de juiste tools te gebruiken. Google Search Console is dé tool die je niet over het hoofd moet zien. Wat kan je met Google Search Console? En wat zijn de voordelen van Google Search Console? Om hier achter te komen zal je snel verder moeten lezen!

Wat is Google Search Console eigenlijk?

Voordat we ingaan op de voordelen van de Google Search Console tool is het handig om eerst even stil te staan bij de tool zelf. Wat is Google Search Console vraag je je je af? Deze speciale tool van Google is gemaakt om jou als website eigenaar net even wat meer te vertellen over jouw website. Zo is het mogelijk om door middel van Google Search Console je impressies op te zoeken, gelinkt aan SEO. Dit zijn de aantallen bezoekers die jouw website weet binnen te halen. Ook kan je zien welke trefwoorden er op dit moment het beste scoren binnen je website. Als je erachter komt dat bepaalde trefwoorden het wat minder goed doen dan de anderen dan zal je in staat zijn om met Google Search Console eenvoudig aanpassingen te maken.

Maar dit is niet alles, Google Search Console stelt je namelijk ook in staat om problemen of bugs op te lossen. Wanneer Google niet in staat is om jouw website te indexeren dan krijg je hier met Google Search Console gelijk een bericht over. Doordat je snel op de hoogte wordt gesteld van deze fouten zal je alles gelijk kunnen oplossen.

De tool is dus dé aanvulling op bijvoorbeeld Google Analytics, een andere handige tool van Google.

De voordelen van Google Search Console

Nu je weet wat Google Search Console is, is het tijd om te kijken naar de voordelen van deze tool. Het belangrijkste voordeel is da de tool voor de volle 100% gratis is. Geen kosten per zoekopdracht, geen abonnement wat je afsluit maar een volledig gratis service. Dit brengt met zich mee dat het voor iedere website eigenaar mogelijk is om gebruik te maken van Google Search Console. Daar komt bij dat deze tool je in staat stelt om technische problemen veel sneller op te lossen. Iedere dag dat jouw site niet geïndexeerd kan worden loop je klanten en inkomsten mis. Dankzij deze handige tool kan je hier eenvoudig verandering in brengen.

Mocht je wat meer te weten willen komen over Google Search Console dan is het altijd mogelijk om even een kijkje te nemen op de site van Google zelf. Hier staat alles wat van belang kan zijn voor het gebruik van deze tool. Blijf overigens zeker even hangen op deze blog als je meer te weten wilt komen over het verbeteren van de SEO-strategie van jouw website. Zo blijf ook jij de concurrentie een stapje voor.

10 1

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community