Het nieuwe Boostways model

Jij hebt je altijd al afgevraagd hoe we dat bij Boostways nu doen? De manier waarop wij onze coachees begeleiden naar groei all the way to the top? Today is your lucky day! Want voor aflevering 47 van de ‘Boost My Life’-podcast neem ik je mee in het enige echte Boostways model. Benieuwd naar? Blijf dan verder lezen, all the way to the end!

Het Boostways model

Het Boostways model is echt het resultaat van jarenlange toewijding en hard werk. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat het mijn hele carrière – kennis, ervaring, expertise … – samengevat is in een model om mijn coachees ‘t zelfde te kunnen geven als wat ik vandaag de dag zelf bereikt heb: een eigen onderneming die het goed doet. Een eigen onderneming mét succes.

Het Boostways model ben ik trouwens ook niet alleen. Neen, het is de essentie van mijn ondernemersreis én die van meer dan 200 andere ambitieuze ondernemers die ik al geholpen heb hun eigen unieke succesverhaal te schrijven.

Blog podcast 47 extra A

Samengevat is dit model dus echt ontworpen om jou en andere ambitieuze ondernemers te laten zien hoe je met je bedrijf kan groeien, ongeacht in welke fase je je bevindt. ‘Fasen’? Yes, dat hoor je goed. De verschillende fasen waarin een ondernemer zich kan bevinden vormen de basis voor het Boostways model.

Blog podcast 47 extra B

Hoe verder je naar rechts gaat op de grafiek, hoe ‘matuurder’ je onderneming wordt en hoe meer je dus groeit als ondernemer. Het model houdt er rekening mee dat ondernemerschap gepaard gaat met ups en downs en biedt daarom de nodige begeleiding en ondersteuning in elke fase.

De verschillende fasen

Let’s dig a bit deeper in de verschillende fasen en afhankelijk van de fase waarin jij je bevindt geef ik je een paar suggesties mee om te (blijven) groeien.

Nr1

Startfase

In deze fase ben je echt een beginnende ondernemer die van alles aan het verkennen en leren is. Heel leuk al dat nieuwe – zeker je eerste klanten! – maar na een tijdje begint een gevoel van overwhelm je te teisteren: almaar door al die nieuwe informatie, e-books, webinars… over wat jij als ondernemers verondersteld wordt te weten en vooral ook te kunnen.

Maar geen zorgen! Hier is waar wij tussenbeiden komen. Wij zijn hier om jou te helpen. In deze fase heb je sterke fundamenten nodig, controle over je cijfers, een sterke positionering en een aantrekkelijk aanbod dat past bij je ideale klant. Wat dus exact is waar jij samen met ons aan kan gaan werken!

Nr2

Groeifase

Je bedrijf begint te groeien en het lijkt allemaal heel goed te gaan. Tot er plots toch heel wat twijfels ontstaan: durf je de stap te wagen om naar hoofdberoep te gaan? Hoe trek je meer klanten aan? Wat te doen met die grote BTW-afrekening? …

Heel belangrijk hier om steeds controle te houden over je cijfers en na te denken over schaalbaarheid. Want dat, liefste ondernemer, gaat je toelaten om te blijven groeien.

Nr3

Level-up fase

De derde fase is de level-up fase, waarin je een hele grote stap verder zet en bijvoorbeeld met advertenties gaat werken, nadenkt over passief inkomen en schaalbaarheid etc. Maar dan komt plots de time-managementcrisis om de hoek kijken. Je hebt niet genoeg tijd meer om alles zelf te doen. Er is te veel werk in je bedrijf.

Wat je op dat moment te doen staat? Leren automatiseren, delegeren en uitbesteden. Dat zijn de drie keys om verder te blijven groeien. Werk je met ons samen in jouw level-up fase? Dan gaan we het onder andere hebben over evergreen funnels, advertenties, en hoe je kan schalen zonder zelf meer te werken.

Nr4

Uitbreidingsfase

Als je de time-managementcrisis uitgeraakt, kom je in een fase terecht die we de uitbreidingsfase noemen. In deze fase staat de basis van jouw bedrijf als een blok. Datgene waar je nu echt moet op inzetten is een team aanleggen van studenten, een eigen team, freelancers… Jij begint uit te besteden en zet daarbij de nodige KPIs.

Maar pas op, want ook hier komt weer een crisis bij kijken: de leadership crisis. Wie ben ik als leider? Hoe kan ik een goede leider zijn? Welke rol heb ik nog in mijn bedrijf op te nemen? Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn team eigenlijk goed zijn best doet? …

Nr5

Consistentiefase

Als je uit deze crisis weet te raken, kom je in de consistentiefase. In de consistentiefase verloopt alles zoals de naam al verklapt: heel consistent. Jij bent goed bezig!

Er kan eventueel wel een laatste crisis opduiken: de growth crisis. Wat is mijn volgende stap? Moet ik mijn bedrijf gaan verkopen? Wil ik iemand, een derde in mijn bedrijf, betrekken om de boel mee te runnen? Moet ik denken aan een exit-strategie of niet? … Allemaal vragen die gepaard kunnen gaan met deze crisis én ook allemaal vragen die wij jou helpen beantwoorden, mocht je met ons in zee gaan!

Ga jij graag met Boostways in zee? Via de knop hieronder kan je vrijblijvend een gesprek met Imane inboeken.

Voilà, nu heb je een beter zicht op het Boostways model, een krachtig kompas voor je ‘in fasen onderverdeelde’-ondernemersreis. Fasen die zoals je kon lezen tijd kosten om uit te werken en beter in te worden. En dat is meteen ook de reden waarom wij niet meer willen werken op korte termijn. Geen 6 maanden meer aan de slag want dat is te kort. Neen, wij kiezen er heel bewust voor om samen met onze coachees 2 jaar aan de slag te gaan. Om in te zetten op groei die oplevert en blijft opleveren. Duurzaam in de volste zin van het woord.

Silver Scaling. Golden Growth. Diamond Domination.

Trajecten die aansluiten bij alle verschillende fases van het Boostways model.

Na het lezen van deze blogpost ben je helemaal enthousiast om te ondervinden wat het Boostways model voor jou kan betekenen? Houd je dan niet in en neem contact met ons op. En ook voor vragen, kan je steeds bij ons terecht. Wij zien je graag komen!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community