Hoe van een droom of idee naar praktische realiteit gaan?

“De meeste dromen zijn bedrog”, zingt Marco Borsato zo mooi en zo overtuigend. Maar neen, eigenlijk ben ik het niet met hem eens. Iedereen, en zo zeker ook elke ondernemer, kan zijn dromen najagen. Het enige wat je nodig hebt is een concreet plan. En ik, Hannelore, help je daar maar al te graag bij.

Misschien ken je me al of misschien leer je me net kennen: maar ik, Hannelore, ben altijd in voor een duidelijk stappenplan. En ook om van jouw droom of idee een praktische realiteit te maken, schotel ik je er graag eentje voor:

Blog 2023 05 23 extras A

1. Get the basics right: De fundamenten van jouw bedrijf moeten – ik herhaal moeten! – er staan. Je moet een duidelijk en pasklaar antwoord hebben op vragen zoals: waarom zet je een product of dienst op de markt? Voor wie dient het? Wat zijn jouw prijzen?… 

2. Focus: Als ondernemer bruis je vaak van ideeën en wil je van alles en nog wat op de markt brengen. Maar, HOW! Klanten kunnen dat vaak niet volgen en daarom is een focus essentieel. Een gouden tip? Begin met één idee, daarna is er nog genoeg tijd voor de rest. 

3. Jouw aanbod maken: Volg hier mijn motto: “Better done than perfect.” We zijn vaak veel te streng, bijna ‘perfectionistisch’, voor onszelf, waardoor uitstel vaak onze vijand wordt… De remedie die ik altijd geef? Gewoon doen en durven! Get it out there en geloof in jezelf! Je zal zien dat het niet voor niets zal zijn…

4. Zet een doel voorop: Een doel geeft focus en richting. Er mogen dan nog allerlei omzwervingen en hindernissen op je pad komen, als je van meet af aan weet waar je heen wil, zal je dat gemakkelijk(er) kunnen bereiken. 

5. Marketing en communicatie: De allerlaatste stap in mijn allergeliefde stappenplan is all about de klant warm maken via een goede marketing en communicatie. Hoe breng jij jouw bedrijf goed over? Hoe ga je communiceren? Hoe moet jouw ideale landingspagina eruitzien? … Je gaat een concreet plan ontwerpen om jouw doel (stap 4) te bereiken. Let’s go, let’s go! 

Sta je na het lezen van deze blogpost te trippelen om jouw eigen weg te vinden doorheen mijn stappenplan; om jouw idee te lanceren als een bom; om van jouw eigen idee een rotsvaste realiteit te maken?

Wij, bij Boostways, luisteren graag naar jouw dromen en ambities. Heb jij nood aan een klankbord? Ben je benieuwd welke stappen wij zouden aanraden om jouw dromen te bereiken.
boek vandaag nog 
een gratis strategiesessie in bij Imane.

Ik heb er alvast veel zin in! Jij ook?

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community