5 eenvoudige SEO-hacks!

SEO schrikt veel ondernemers af. Maar met deze 5 simpele SEO hacks maak jij in no time jouw pagina’s SEO proof!
Deze vijf tips zijn enkele basiselementen bij het uitbouwen van een goede SEO-strategie!

Pas jij deze simpele SEO-hacks al toe?

1. Voorzie elke pagina van een metatitle en metadescription
Beide verschijnen in de zoekresultaten en bovendien wordt je metatitle ook getoond in de browsertab. Zorg dat de metatitle en description niet te lang zijn en ze het keyword waarvoor je de pagina hebt geoptimaliseerd bevatten. In dit artikel leggen we je uit waar je het beste rekening mee houdt wanneer je een metatitle en metadescription schrijft.

2. Alt-tags:
Voorzie je afbeeldingen van een alt-tag die opnieuw jouw relevante keyword bevat. De Alt-tag is oorspronkelijk ontworpen voor blinden en slechtzienden die gebruik maken van software die de pagina ‘voorleest’. Maar omdat Google geen afbeeldingen kan lezen, gebruikt hij het ook om de afbeelding te interpreteren.

3. Maak gebruik van Search Friendly URL’s
Zorg ervoor dat je keyword in je URL-opgenomen is en geef je pagina’s dus relevante namen. Vermijd rare tekens en afkortingen in je URL.

4. Zorg voor een beveiligde SSL-verbinding, zeker als je een webshop hebt.
Google straft meer en meer websites af omdat ze geen SSL-verbinding hebben. Je kan dit aanvragen bij je hosting provider. Wil jij weten of je website al een SSL-verbinding heeft, check dan of je URL ook toegankelijk is door er https:// voor te plaatsen. Wanneer je in Google Chrome naar je website surft, kan je ook kijken of er voor je URL een slotje wordt geplaatst. Is dit het geval, dan heb jij al een SSL-certificaat op je website!

5. Zorg voor een XML-sitemap
Google gebruikt een crawler om je pagina’s te indexeren. Deze crawler houdt van structuur. Zorg daarom voor een XML-sitemap op je website (dit doe je in de back-end van je site) en laat Google weten waar deze zich bevindt via de Google Search Console. Zo zal Google je website beter indexeren.

Nog vragen? Stuur me een mailtje en samen bekijken we hoe we jouw SEO-strategie kunnen boosten!
11 1

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community