Tips om je lokale SEO te verbeteren

Lokale SEO is noodzakelijk voor het succes van jouw bedrijf. Mocht je nog niet weten wat Lokale SEO inhoudt, lees dan mijn voorgaande artikel. Hier ga ik dieper in op de betekenis en op het belang van deze SEO techniek. In dit artikel zal ik de focus leggen op tips voor het verbeteren van jouw lokale SEO. Door deze tips mee te nemen zal jij in staat zijn om de beste resultaten te krijgen voor je bedrijf. Tijd om af te trappen met de lijst met beste tips en tricks voor jou als ondernemer!

Maak een Google Mijn Bedrijf pagina aan

Een van de beste tips die wij je mee kunnen geven is om een Googly My Business pagina aan te maken. Het is met deze pagina mogelijk om aan te geven dat jouw bedrijf actief is in een bepaalde regio. Het aanmaken van een Google Mijn Bedrijf-pagina neemt niet veel tijd in beslag. Belangrijk is wel om de data zo volledig mogelijk in te vullen, alleen zo kun je de lokale SEO onder handen nemen. Weet alleen wel dat je voor het aanmelden eerst 15 dagen moet wachten. Je krijgt namelijk post van Google met een speciale verificatiecode.

Zorg voor dezelfde contactgegevens

Een andere tip voor het verbeteren van je lokale SEO is door altijd dezelfde NAT-gegevens door te sturen. NAT staat voor Naam, Adres en Telefoon. Deze data zou op iedere locatie op het internet hetzelfde moeten zijn. Controleer dus even goed of dit bij jou ook het geval is. Zorg ervoor dat het telefoonnummer niet anders is geschreven of dat er ergens spelfouten in staan. Dit is namelijk slecht voor je SEO waarde binnen een bepaalde regio. Alleen door deze data te controleren weet je zeker dat alles klopt.

Voeg locaties toe aan je titels

De titel van je pagina is echt superbelangrijk voor het succes van je website op het gebied van lokale SEO. Een tip: neem je locatie mee in de paginatitel. Ben je bijvoorbeeld boekhouder in Brugge dan is het handig om dit ook in je pagina titel te vermelden. Schrijf bijvoorbeeld ‘professionele boekhouder in Brugge. Door het gebruik van deze zoekwoorden is het namelijk een stuk makkelijker om op te vallen bij de doelgroep die ook echt aansluit bij je bedrijf.

Wil je nog veel meer tips en tricks krijgen voor het verbeteren van je lokale SEO en het opzetten van een eigen Google Mijn Bedrijf pagina? Neem dan eens een kijkje bij mijn Online Mini-Cursus Google Mijn Bedrijf voor ondernemers. In deze speciale videocursus laat ik precies zien wat er nodig is om deze pagina op de best mogelijke manier op te zetten.

1 1

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community