Waarom ik mijn dikbetaalde directiefunctie achterliet en koos voor het ondernemerschap

Jij wil de stap naar het ondernemerschap wagen? Of je hebt de stap al gezet en bent gewoon benieuwd? In aflevering 4 van de ‘Boost My Life’-podcast vertel ik jou waarom ik de sprong waagde en er dus voor koos mijn directiefunctie en het bedrijfsleven in te ruilen voor het ondernemersbestaan. In deze blogpost 4 een recap.

Voordat ik begon met Boostways werkte ik eerst bij Proximus en daarna bij L’Oréal. En, ook al zeg ik het zelf, dat deed ik eigenlijk best goed: ik had een goed loon, een bedrijfswagen… Ik ging met andere woorden nog een hele voorspoedige carrière tegemoet in het bedrijfsleven. En toch koos ik ervoor om te ondernemen…

Why o why, Hannelore, waagde jij dan die sprong?

Context

Het was kerstvakantie 2021 en zoals dat zo vaak het geval is met een nieuw jaar in aantocht, stond ik even heel erg stil bij mijn leven.

Ik besefte dat er iets moest veranderen.
Ik wist dat er iets moest veranderen.
Knopen moesten doorgehakt worden, period!

Want drie maanden daarvoor had ik mijn eigen bedrijf Boostways opgericht. En dat liep best goed: per maand verdiende ik zo’n 7 à 10 duizend euro, wat een heel goed nettoloon is in bijberoep. Maar daarnaast had ik natuurlijk ook nog mijn job bij L’Oréal, waardoor ik in totaal zo’n 60 uur in de week aan het werken was…

Dat kon dus niet blijven duren. Ik moest een beslissing maken… En ik besloot er gewoon voor te gaan! Ik zette de stap naar het ondernemerschap!

Hoewel ik op dat moment maar al te goed besefte wat ik achterliet, aka. een directiefunctie met financiële zekerheid, heb ik tot vandaag de dag nog 0 keer spijt gehad van mijn beslissing. Wil dat zeggen dat dat nooit zonder een slag of stoot is geweest? Neen, integendeel! Maar ik weet waarom ik het gedaan heb en zou het zo nog een keer doen.

Hier mijn drie redenen waarom ik begonnen ben met ondernemen:

1. Impact

Tijdens mijn hele carrière in het bedrijfsleven was er iets in mijn achterhoofd dat almaar bleef knagen. Hoewel ik er toen de vinger niet kon opleggen, weet ik vandaag de dag maar al te goed waar het schoentje wrong:

IK WOU IMPACT MAKEN. En dat heb ik altijd al gewild, van kinds af aan.

Enerzijds wou ik impact maken op andermans’ leven en als business coach kan dat. Ik kan mensen helpen om ambities te verwezenlijken en hun dromen na te jagen. Anderzijds wou ik ook meer impact hebben om mijn eigen bestaan, en vandaag de dag is het zo dat als ik nu een beslissing maak voor mijn bedrijf, ik daar morgen al de effecten van zie. En dat maakt mij een ‘oh zo’-gelukkig persoon!

2. Wereld stukje beter maken

Deze tweede reden klinkt misschien wat utopisch – ideologisch zelfs – maar toch is het een hele belangrijke voor mij. Want het is mijn motivatie en wat anderen daarvan denken is hun eigen zaak.

Wat ik dus wil is mijn eigen steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld, hoe klein dat ook moge zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld onlangs een Grieks straatkatje geadopteerd. Heb ik daar het grote straatkattenprobleem in Griekenland mee opgelost? Neen! Maar ik heb wel een klein stapje kunnen zetten naar wat voor mij een betere wereld zou zijn.

Wist je trouwens al dat mijn grote droom is om ooit in Griekenland een groot sterilisatieproject voor katten op te bouwen?

Blog podcast 4 A

3. Vrijheid

Ja, ik geef toe: er gaat veel onzekerheid gepaard met ondernemen. Maar de andere kant van de medaille is ook dat je heel vrij bent. En eigenlijk neemt die kant voor mij de bovenhand: ik ben mijn eigen baas, ik kan werken wanneer ik wil, waar ik wil etc. De keuze is volledig aan mij!

Zo heb ik podcast aflevering 3 bijvoorbeeld op een zaterdagavond opgenomen, gewoon omdat het kan en ik daar zin in had. Niemand die het me opgelegd had!

8 corporate lessons

Het is trouwens ook niet niet zo dat ik overschakel naar het ondernemerschap omdat ik het bedrijfsleven niet leuk vond. Integendeel! Ik ben heel blij dat ik het heb mogen ervaren en ben tot op de dag van vandaag heel dankbaar voor wat ik er allemaal geleerd heb.

Ik durf zelfs te zeggen dat zonder die ervaringen ik niet de succesvolle ondernemer zou zijn die ik nu ben. Ik gebruik de lessen – de kennis en expertise – die ik er leerde tot op vandaag de dag nog elke dag, want als business coach geef ik ze namelijk door aan jou mee!

Ik heb geleerd en leer nu aan jou:

Blog podcast 4 B

Voila,
8 lessen die ik meenam uit het bedrijfsleven.
8 lessen die ik vandaag de dag nog altijd toepas.
8 lessen die ik nu ook aan jou, ondernemer, wil bijbrengen.

Blije onderneemster Hannelore

Dus alles nog eens samengevat, ik verliet mijn directie functie voor het ondernemerschap. En dat heb ik me nog geen minuut beklaagd!

Is het soms lastig? Ja, duh!

Ook ik heb mijn eigen ups & downs, mijn eigen onzekerheden. Maar wanneer ik daar op bepaalde momenten aan ten prooi val, dan doe ik gericht aan mindsetwerk. Ik kijk dan naar al het mooie dat het ondernemerschap mij al gegeven heeft en mij nog kan geven in de toekomst, en dan krijg ik er instant weer zin in!

Meer bepaald, zin om als business coach ook jou te helpen jouw ondernemersdroom waar te maken! Ik wil je helpen met al jouw marketing, finances, KPI’s etc. Want onthoud: ik vind mezelf pas succesvol als ik ook echt een impact kan hebben op jou. And therefore, it’s an honour to be your coach!

Stuur me dus een berichtje of plan een intakegesprek en dan bekijken we samen wat ik voor jou kan doen.

Boost my life podcast Boostways

Vond je het interessant? Luister dan ook andere afleveringen van de Boost My Life Podcast:

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community