Waarom jij een goede Google Mijn Bedrijf-pagina moet opzetten!

Heb je nog geen Google My Business pagina aangemaakt voor je bedrijf? Dan raad ik je aan om hier echt zo snel mogelijk verandering in te brengen. Het is namelijk noodzakelijk voor het succes van je bedrijf om over een Google Mijn Bedrijf pagina te beschikken. Nog niet iedereen is bekend met deze gratis Google-tool. Om je een zo volledig mogelijk beeld te geven heb ik hieronder de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet. Aan de hand van deze informatie weet je precies waarom ook jouw bedrijf zou moeten kiezen voor Google Mijn Bedrijf!

Wat is een Google My Business pagina?

Ik laat je zo meteen meer zien over het belang van een goede Google My Business pagina. Echter is het handig om toch even te kijken naar de pagina zelf. Eigenlijk verraadt de term het al voor een groot gedeelte. Met een Google My Business pagina is het mogelijk om nieuwe klanten aan te trekken. Je kunt het zien als een gratis bedrijfsprofiel. Dit profiel komt vervolgens op Google Search en Google maps te staan als klanten lokaal naar jou op zoek zijn. Middels lokale SEO kan je er zo voor zorgen dat je laat zien dat jij actief bent in een bepaalde regio.

Het belang van deze pagina

De belangrijkste reden waarom ook jouw bedrijf over een dergelijke Google My Business pagina zou moeten beschikken is het feit dat je kan zorgen voor aanzienlijk meer online zichtbaarheid. Door middel van deze site laat je aan de klant zien dat jij actief bent in een bepaalde regio. Hierdoor is het voor de klant makkelijker om jouw site te vinden wanneer hij of zij op een specifieke locatie zoekt. Is de klant bijvoorbeeld op zoek naar een marketing bureau in Leuven dan is het super eenvoudig om hier de focus op te leggen.

Daar komt bij dat een Google Mijn Bedrijf page ervoor kan zorgen dat de klantenbinding aanzienlijk beter wordt dan voorheen. Je kunt klanten namelijk vragen om een review te plaatsen voor je bedrijf. Bij elke review is het mogelijk om een melding te krijgen. Hierdoor ben je in staat om te reageren. De interactie met de klant is zo een stuk hoger dan voorheen.

Dé beste Google Mijn Bedrijf pagina opzetten

Je ziet wel dat er echt veel redenen zijn om een Google Mijn Bedrijf pagina op te zetten voor jouw bedrijf. Door de toepassing van lokale SEO kan je jouw doelgroep zo veel beter bereiken. Mocht je de best mogelijke pagina op willen zetten dan kan je altijd een kijkje nemen bij mijn Online Mini-Cursus Google Mijn Bedrijf voor ondernemers. In deze videocursus leer je precies welke tips en tricks wij je mee zouden geven voor het opzetten van deze pagina. Door deze tips en tricks zelf te volgen is het echt niet meer zo lastig om de beste resultaten te bereiken met jouw bedrijf. Zo kan je de concurrentie net even te slim af zijn.

13 1

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community