Zo stel je een concreet doelenplan op!

Zo stel je een concreet doelenplan op!

In mijn vorige blogpost besprak ik al hoe belangrijk missie en visie zijn als basis voor de concrete doelen van jouw onderneming. Ik raad je aan om die eerst te lezen zodat je precies weet hoe je aan jouw doelenplan kan beginnen! In deze blogpost leg ik namelijk in detail uit hoe jij een doelenplan kan opzetten én wat de key-elements ervan zijn want voor mij zijn doelen echt de basis van elke marketing strategie, zowel online als offline.

Hoe bereken ik mijn controlegetal? 

In mijn vorige blogpost sprak ik er al over. Je kan pas een concreet doelenplan opstellen als je weet hoeveel je elke maand wil verdienen én welk bedrag er minimaal moet binnenkomen om te kunnen overleven. Om dat te weten te komen bereken je eerst je controlegetal. Daarvoor moet je al de kosten van jouw onderneming oplijsten. Waar geef je allemaal geld aan uit? Dit doe je best samen met je boekhouder (als je die hebt, natuurlijk!). Tegenover die kosten zet je het bedrag dat je minimaal moet omzetten om te kunnen doen wat je doet. 

Hoe bereken ik mijn comfortgetal? 

Nu je exact weet welke kosten jouw onderneming heeft én wat je exact moet verdienen om die te kunnen dekken, kan je overgaan naar de berekening van jouw comfortgetal. Bekijk wat jouw onderneming iedere maand moet binnenbrengen zodat jij in comfort kan leven. Denk aan extra’s die je jezelf wil gunnen zoals een reisje, nieuwe kledij…! 

Zo moet jouw doelenplan eruit zien.

Heb je al deze getallen verzameld? Great! Op basis hiervan kan je nu effectief gaan berekenen wat een goed doel is. Die kan je toevoegen in jouw jaarlijks doelenplan. Neem even de tijd om te bekijken hoe jij jouw jaarlijks omzetcijfer wil zien evolueren. Ofcourse zijn er nog andere factoren die deze berekeningen beïnvloeden, maar op deze manier kan jij concreet aan de slag met het stellen van jouw doelen. 

Dus, stel die doelen, verbeter wat niet goed ging, leer uit je fouten en optimaliseer wat wel goed ging. Mijn motto? Test, Fail, Learn, Improve, Repeat. Lees zeker ook mijn blogpost over doelen manifesteren zodat jouw dromen werkelijkheid worden. Wil je graag nog meer weten over jouw concrete doelen of heb je nood aan individuele coaching? Aarzel niet om me te contacteren, I’ve got your back!

Stel jouw concreet doelenplan op in drie stappen.

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community