1 jaar podcast: The lessons!

Welkom bij de eerste aflevering van onze ‘Boost My Life’-podcastmarathon. Waarom een marathon? Op 24 november bestaat de podcast 1 jaar. Exact één jaar! Een goede gelegenheid om voor deze eerste aflevering van onze marathon ne keer goed terug te blikken. 1 jaar podcasten, wat heeft mij dat als podcasthost geleerd?

Before we talk about the lessons, I first want to mention this…

24 november. Dat is naast de eerste verjaardag van de podcast toevallig – niet-toevallig?! – ook nog eens mijn verjaardag én Black Friday! Dus wij dachten: oké, we doen iets zot bij Boostways. Dubbel en dik. Daarom hebben we besloten om twee zotte dingen te doen.

Nr1 1

Podcastmarathon
Laten we beginnen met de eerste knaller waar je al van op de hoogte bent: onze heuse podcastmarathon! De komende twee weken trakteer ik je elke dag op een gloednieuwe aflevering van onze podcast. Wat jij kan verwachten? Een goede mix met een beetje van alles: inspiratie, ondernemersverhalen én leerzame content, zoals je van mij gewend bent.

BUT STOP, ik ga het niet helemaal in mijn eentje doen. Ik heb jouw hulp nodig! Voor deze marathon wil ik jouw ideeën en suggesties. Wat wil je dat ik bespreek? Heb je brandende vragen waar je graag antwoord op wil? Of wil je meer weten over Boostways of mezelf, Hannelore?

Laat het weten via Instagram of stuur een e-mail. 

Nr2 1

Crazy november deals
Dat is nog niet alles! Ik zei toch dat we besloten hebben twee zotte dingen te doen? Ik ga er nog niet teveel over verklappen – surprise, surprise. Het enige wat ik je nu al vertel is dat we in de aanloop van 24 november – ‘Boost My Life 1 jaar, mijn 34ste verjaardag én Black Friday – zotte deals gaan revealen.

100 % CRAZY NOVEMBER DEALS, IT WILL BE!

Voor wie deze deals absoluut de moeite waard zijn? Voor zij die nog geen coaching bij ons gevolgd hebben en nieuwsgierig zijn om meer over Boostways te ontdekken. Heb je dus iets van: “hey, ik wel jullie wel beter leren kennen”, “hey, ik wil wel eens een cursus bij jullie volgen”?

Zet je dan a.u.b. al op onze wachtlijst!

En als kers op de taart heb ik iets heel exclusiefs in petto: een one-on-one deal met mijzelf! Dit is echt een limited deal als je weet dat ik de laatste tijd zo goed als bijna nooit meer one-on-one coach. En we gaan dit nu, heel speciaal, lanceren voor een beperkt aantal mensen en nadien wellicht nooit meer. So again: this is limited and very CRAZY DEAL!

Dus ik zeg je nogmaals: zet je op die wachtlijst. Het is de moeite.

Onze twee zotte dingen gezegd zijnde, laten we overgaan tot de topic of this episode.

Blog podcast 53 B

Terugblik op 1 jaar podcasten

Een jaar geleden. Ik wilde toen absoluut een podcast beginnen. Maar hoe graag ik het ook wilde, zoveel bibbers bracht het met zich mee. Ik had zoveel vragen en twijfels: is er wel publiek voor? Is dit waardevol voor het bedrijf? Hoe vaak moeten we nieuwe afleveringen uitbrengen? …

Maar ik liet me niet doen en besloot er voor te gaan: we lanceerden de podcast als ‘part(y)’ of my birthday.

En wat bleek? Het was zo’n goede, als niet de beste beslissing! Ik doe het zo graag en we krijgen zoveel goede respons. Een win-win situatie voor zowel jou, beste luisteraar, als ik, podcasthost!

🎤 Wat ik het leukste vond aan het afgelopen jaar podcasten?

Ik ga het niet ontkennen: een jaar podcasten was intens, vooral gezien mijn drukke schema – ik run ook nog een tweede bedrijf, weet je: Hands On Academy. Maar met een geweldig team achter me en een goed doordacht plan is het me toch gelukt om wekelijks een nieuwe aflevering uit te brengen.

Ook de vrijheid om op te nemen waar en wanneer het het beste uitkomt, heeft geholpen om consistentie te handhaven. Locaties als een terras in Kreta of in de auto onderweg naar een coaching … Ze zijn allemaal de revue gepasseerd.

Ten slotte is de spontaniteit van de ‘Boost My Life’-podcast een heel belangrijk aspect. Geen scripts, geen voorbereide antwoorden, gewoon echt rauw Hannelore achter the mic. Dat is wat jij elke week te horen krijgt!

Blog podcast 53 C

Tip voor zij die een podcast willen starten

Respons doet zoveel!

Dat is ook wel wat ik jou kan aanraden als je zelf ook met een podcast begint. Respons in de vorm van jij die mensen vraagt om jouw podcast te delen. Respons in de vorm van jij die mensen vraagt om jou opbouwende feedback te geven.

Op die manier zorg je er ook voor dat je zelf de motivatie blijft vinden om podcast na podcast op te nemen.

🎤 Welke lessen heb ik geleerd uit podcasten?

Toevallig of niet. Ook hier weer komt één van mijn favoriete motto’s om de hoek piepen: BETTER DONE THAN PERFECT! Ook wat podcasten betreft is dit een van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd.

Bij ons worden de podcasts bijvoorbeeld zo goed als niet geëdit. Wij plakken er een intro en een outro voor. Maar we gaan nooit knippen. We gaan geen “uhm’s” weghalen. Neen, dat doen we niet. Ik doe het op mijn manier. Op die manier die goed voelt voor mij én bij mij past.

🎤 Wat daagt mij uit op vlak van podcasten?

Mezelf blijven vernieuwen en relevante onderwerpen blijven aanbieden. Maar ik stel mezelf gerust met de gedachten: er gebeuren constant nieuwe ontwikkelingen in ondernemerschap en er zullen altijd lessen zijn om te blijven delen.

🎤 Wat is het hoogtepunt van het afgelopen jaar podcasten?

Ongetwijfeld het feit dat mensen ook daadwerkelijk luisteren en de content die ik deel waarderen. De feedback, het delen van afleveringen in sociale media en de berichten van luisteraars hebben me enorm gemotiveerd om door te gaan – en dat doen ze nog steeds, of course.

Dus als ik je één ding mag vragen: please blijf luisteren, deel de afleveringen met anderen en laat ons weten wat je leuk vindt en waar we nog kunnen verbeteren.

Ik stel jou, als luisteraar enorm op prijs!

Voilà, de spits is eraf. De eerste aflevering van onze podcastmarathon is een feit! Bedankt voor een geweldig jaar podcasten, en ik hoop je morgen weer te horen in de volgende aflevering van onze podcastmarathon.

Tot dan!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community