3 must haves voor op jouw homepage

De homepage van jouw website is de menukaart van jouw bedrijf. Deze kan dus maar best op en top in orde zijn. Maar wat zijn nu precies de dingen die jouw homepage naar de top tillen? In deze blogpost overloop ik samen met jou 3 dingen die zeker niet mogen ontbreken op jouw homepage.

1. Een header

Bij mijn coachees zie ik heel vaak dat ze of headers niet correct implementeren op hun website, of zelfs helemaal geen headers hebben. Deze horizontale balk bovenaan jouw homepage is nochtans essentieel!

Trouwens, niet alleen jouw homepage, maar elke pagina van jouw website zou eigenlijk een goede header moeten hebben. Want het is het eerste wat bezoekers zien wanneer ze jouw website openen en daarom is het belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. Een goede header omvat een foto, een titel voor de pagina en een tagline.

2. Foto’s van jezelf met een korte uitleg over wie je bent

Het is belangrijk om op jouw website foto’s van jezelf te plaatsen. Waarom? Zo zorg je ervoor dat websitebezoekers meteen een persoonlijke connectie met jou kunnen voelen waardoor ze zich meer ‘op hun gemak ’, alsook ‘op de juiste plaats’ voelen bij jouw onderneming. En dat helpt alleen maar om van deze bezoekers ook echt klanten te maken, hé!

Kies voor foto’s die passen bij de uitstraling van jouw onderneming. Leg daarbij kort uit wie je bent en wat je doet, om dan direct door te linken naar jouw ‘About You’-pagina.

3. Reviews als social proof

Door reviews te plaatsen op jouw homepage, laat je zien dat wat je zegt ook echt waar is (‘social proof’). Je bent betrouwbaar in wie je bent en wat je doet!

Reviews horen niet alleen thuis op je homepage, maar zouden op elke pagina van je website moeten staan. Zorg er daarbij wel voor dat de reviews bevestigen wat je op die specifieke pagina vertelt. Als je op jouw ‘About You’-pagina bijvoorbeeld zegt dat je energiek en ambitieus bent, plaats dan een review van een klant die dat bevestigt in zijn of haar eigen woorden.

Er zijn natuurlijk nog veel meer zaken die niet mogen ontbreken op jouw homepage, maar met deze drie kan je al goed aan de slag. So let’s go! YOU GO!

Benieuwd naar wat er nog zoal op jouw homepage moet staan, alsook naar in het algemeen: “hoe van jouw website een echte lokaas voor klanten te maken”? Daarvoor kan je terecht in onze groeitrajecten! Daarin leren we jou naast jouw website alles – echt alles! – bij over hoe jij jouw business naar het volgende niveau kan boosten.

Ontdek onze programma’s hier.

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community