3 simpele stappen om te funnelen mét succes

Altijd al willen weten hoe je moet funnelen mét succes? Awel, eigenlijk is het samen te vatten in 3 simpele stappen: jij creëert onweerstaanbare lead magnets en zet in op verleidelijke ‘tripwires’ waardoor je jouw publiek easy peasy jouw geweldige producten / diensten verkoopt. Lees snel verder voor alle details!

Blog 2023 12 5 Extra A

Lead magnets – De eerste stap in jouw funnel

Oké, om meteen met de deur in huis te vallen: lead magnets zijn echt dé bom als je potentiële klanten wil verleiden. Denk aan een gratis e-book, een superhandige checklist of zelfs een exclusieve webinar. Het kan van alles zijn, zolang jouw lead magnet maar één ding voor ogen heeft: als jouw bezoekers deze schat willen bemachtigen, kunnen ze niets anders dan hun contactgegevens achterlaten.

Blog 2023 12 5 Extra D

Zo, de eerste stap naar een blijvende connectie is alvast gezet!

De volgende vraag is natuurlijk: wat is het geheim van een lead magnet die inslaat als een bom? Awel, dit begint allemaal bij het doorgronden van wat jouw doelgroep echt bezighoudt. Wat houdt hen ‘s nachts wakker? Of anders gezegd: welke pijnen / verlangens hebben ze? Vervolgens kan jij voor elke pijn, elk verlangen dat zij ervaren, een lead magnet opstellen waarin je hen alvast een tipje van de oplossing geeft voor hun probleem.*

Deze lead magnets zijn echt de magische sleutels die de deur openen naar het succes van jouw funnels!

* Of course moet je niet voor elk probleem een lead magnet opstellen. Dat zou giga veel werk zijn en wil ik je liefst besparen. De tip die ik hier dus voor je heb: begin met een lead magnet voor die producten / diensten waar je het meeste winst op kan maken.

Sorry not sorry…

Nu ik het heb over lead magnets, kan ik toch eigenlijk niet anders dan onze eigen lead magnets efkes in de kijker te zetten?!

Want ook wij, bij Boostways, hebben een heel arsenaal aan GRATIS materiaal klaarliggen. Over topics die mega de moeite waard zijn voor jou, ambitieuze ondernemer.

Jouw ideale omzetcijfer & uurtarief bepalen, controle krijgen over jouw cijfers, plannen like a CEO…

Ontdek al onze GRATIS materiaal via deze link: boostways.be/gratis

Blog 2023 12 5 Extra B

De tripwire – De tweede stap in jouw funnel

Jij hebt de aandacht van je nieuwe leads. Wat dan gedaan? Een tripwire opzetten is het antwoord! Dit betekent zoveel als jij die een laagdrempelig instapproduct aanbiedt tegen een lage prijs – mik op een minimum van €10 tot een maximum van €100.

Deze tripwire is bedoeld om een klein, maar toch best waardevol product aan te bieden aan je nieuwe leads. Hierdoor worden ze én klant bij jou én ervaren ze ook meteen de kwaliteit van jouw aanbod. Het bouwt vertrouwen en maakt hen bereid om in de toekomst meer van je te kopen.

Blog 2023 12 5 Extra C

Jouw product / dienst – De derde stap in jouw funnel

Uiteindelijk, na de lead magnet en tripwire, is het tijd om je echte product / dienst aan te gaan bieden. Want je hebt nu een publiek dat al bekend is met wat je te bieden hebt en vertrouwen heeft in jou wat de kans alleen maar vergroot dat ze ook effectief kopen uit jouw ‘grotere’, ‘echte’ aanbod.

Begin vandaag nog!

Voilà, dit was wat ik je vandaag vertellen wou: met een goed doordachte lead magnet funnel kan je potentiële klanten aanspreken en hen stap voor stap begeleiden naar jouw premium aanbod.

Dus, waar wacht je nog op? Na dit blogartikel meteen aan de slag! Bouw onweerstaanbare lead magnets, creëer verleidelijke tripwires en bied jouw publiek de kans om te profiteren van jouw geweldige producten / diensten. Want ‘geweldig’ zijn ze zeker! Daar ben ik van overtuigd!

Pssssst… Je mag ons altijd laten weten hoe het je vergaat een lead magnet of funnel op te zetten. En ook met vragen kan je altijd bij ons terecht. Wij zijn er om je te helpen!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community