De kunst van content meten: het geheime wapen voor groei

Voor aflevering 87 van de ‘Boost My Life’-podcast, we take the next step. Vergeet standaard contentcreatie. Het is tijd voor de echte motor achter jouw groei: de kunst van content meten!

KPI’s

We beginnen met de basis.

Wat zijn KPI’s?
KPI staat voor een key prestation indicator. Een moeilijke term die ons eigenlijk heel simpel vertelt wat de belangrijkste cijfers in ons bedrijf zijn.

Waarom zijn ze zo belangrijk?
KPI’s zijn niet zomaar willekeurige cijfers; ze zijn de levensader van je bedrijf, de indicatoren die laten zien of je bedrijf groeit, stagneert of achteruitgaat.

Of het nu gaat om het meten van bezoekersaantallen op je website, engagement op social media, of de effectiviteit van e-mailcampagnes, KPI’s zijn de tools die je helpen slimmere, data-gedreven beslissingen te nemen.

Blog podcast 87 A

Jouw website, social media & e-mailmarketing

Nu, content. Wat is dat in ons bedrijf? Content heeft natuurlijk heel veel facetten. Er is heel veel content in ons bedrijf. Ik ga het hier hebben over de drie belangrijkste vormen.

Nr1

Website

Allereerst: jouw website. Hier begint jouw reis naar diepgaand inzicht. Veel ondernemers denken dat als ze Google Analytics installeren, ze alle data hebben. Wél, guess what? Zo simpel is het niet.

Er ligt zoveel meer data op jou te wachten.

Ga verder dan de basisstatistieken zoals paginabezoekers en bouncepercentages. Onderzoek echt tot op het detail wat werkt op jouw site en wat niet: welke knoppen worden het meest ingedrukt? Hoeveel keer is dat e-book gedownload? …

Ken het gedrag van jouw bezoekers tot in het detail, en je website wordt een onverslaanbare kracht in jouw arsenaal.

Nr2

Social Media

Bereik op social media is belangrijk, ja, maar het is slechts het startpunt. We willen mensen bereiken, maar vooral willen we interactie – engagement. We kijken dus verder dan likes, we gaan voor echte actie!

Open jouw Instagram en duik in je statistieken. Daar waar je naar moet kijken? Focus op posts die mensen opslaan. Dit zijn jouw contentparels. De berichten die mensen echt waardevol vinden, die ze willen bewaren en opnieuw bekijken.

Dan de volgende hack: kijk naar de posts die leiden tot profielbezoeken. Dit is waar de echte magie gebeurt. Profielbezoeken op Instagram zijn zoals bezoekers op je website; ze tonen een diepere interesse in wie jij bent en wat je doet.

Deze twee statistieken zijn de signalen van ware interesse. Het contact met jouw echte leads.

Nr3

E-mailmarketing

Bij e-mailmarketing draait het om twee dingen: open rates en click-through rates. Open rates vertellen ons hoe aantrekkelijk jouw onderwerplijnen zijn – zijn ze pakkend, uitdagend, nieuwsgierig makend? En de click-through rates laten zien hoe effectief jouw e-mails zijn in het aanzetten tot actie.

Door deze statistieken slim en consistent te analyseren, ontdek je patronen. Je gaat zeggen, “oh, wat er op mijn website goed heeft gewerkt, werkte ook goed op mijn socials en dat heeft ook in mijn e-mailmarketing het beste geklikt.”

En dan wordt het interessant, beste ondernemer. Want dan heb jij een schaalbaar goud in handen – precies het goud dat wij jou leren in Golden Growth. Want dan – alleen dan! – kan jij beginnen schalen. Meer bezoekers, meer actie, meer klanten, meer winst! Dat is de kracht van weten wat werkt.

Dus Ik zou zeggen, ga aan de slag!

Pak je laptop erbij en begin een Excel document. Analyseer en noteer wat er voor jou werkt. Hiermee neem jij voorsprong voor de rest van jouw ondernemersjaren!

Let’s go!

Blog podcast 87 B

 

Wil je meer van deze inzichten, maar ben je nog niet klaar voor coaching?

Dan heb ik iets fantastisch voor jou: onze Boostways Privilege Club. Een exclusieve community waar we nog meer tips en tricks delen. Helemaal gratis. En nee, er zit geen catch achter. Wij willen gewoon dat mensen ons leren kennen op een leuke, ongedwongen manier.

Het enige wat je hoeft te doen? Vul even dit formulier in en voordat je het weet maak jij deel uit van onze unieke community.

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community