Een coach als gouden ticket: mijn transformatieverhaal en haarscherpe inzichten

Ik ben er weer! Na een deugddoende zomerpauze is de Boost My Life Podcast terug om jou opnieuw te inspireren met heel veel boeiende content. Dus zet je schrap voor weer meer Hannelore door de speakers en/of in je oren! De topic voor deze aflevering? Ik vertel je over een inzicht dat ik heel recent pas heb gekregen, maar scherper is dan ooit. IK WIL NOOIT MEER ZONDER COACH AAN MIJ ZIJ ONDERNEMEN!

September is begonnen. Dat betekent voor velen dat de zomer officieel gedaan is. Ik ben dus heel benieuwd: hoe was je zomer? Was het er eentje vol vakantie of heb je toch ook stevig doorgewerkt?

Mijn eigen zomer was alvast fantastisch! Hoewel ik mezelf had voorgenomen het een beetje rustiger aan te doen, is me dat toch niet echt gelukt. Walk & Talk’s, uitstapjes in het weekend en in juni ben ik ook op vakantie geweest. Ja, je hoort het al: het was een leuke, maar drukke zomer. Ik ben er helemaal opgeladen door!

Met heel veel goede zomer energie in mijn lijf, vertrok ik aan het begin van de zomer ook op retreat met mijn eigen coach, Simone Levi. En dat, liefste ondernemer, is waar ik het graag met jou graag over wil hebben. Meer bepaald over een heel belangrijk inzicht dat ik tijdens deze driedaagse retreat heb opgedaan…

Blog podcast 43 A

Ik wil nooit meer zonder coach vallen.

Eind vorig jaar dacht ik: ik druk even de pauzeknop in. Genoeg coaching gevolgd. Nu is het tijd om alles eens echt te implementeren. En implementeren deed ik, bijna 9 maanden aan een stuk, zonder coach. Waardevol? Jazeker! But like I said: toen vertrok ik op driedaagse retreat met mijn Simone Levi en dat heeft voor mij alles veranderd. Er is me heel veel duidelijk geworden.

Om je dit allemaal wat beter uit te leggen, neem ik je mee in mijn persoonlijke reis aan coachings. Dus maak je klaar voor een heel persoonlijk stukje Hannelore!

Dank u Simone 🙏🏻

Laten we eerst even teruggaan naar vlak voor de zomer, in juni, toen ik mijn allereerste driedaagse retreat had in Simone’s mastermind “Oracle”. Om het gewoon te zeggen zoals het was: Ik was echt flabbergasted 110 % achteraf. Zoveel nieuwe inzichten, zoveel nieuwe ideeën! Gewoonweg W O W!

Een van de dingen die echt eye-opening was? Ik realiseerde me dat ik het afgelopen jaar eigenlijk op de pauzeknop van mijn bedrijf had gedrukt. Ondanks dat ik dacht in mijn hoofd dat ik superveel aan het doen was, dat ik echt aan het ‘implementeren’ was, zette Boostways toch niet echt grote stappen vooruit.

De driedaagse retreat

Ik vertrok dus naar de Nederlandse kust om deel te nemen aan een driedaagse met ondernemers die allemaal minstens een miljoen euro met hun bedrijf wilden verdienen. Je moet ook weten: ik heb heel lang gezocht naar het juiste coachingprogramma, een programma dat echt bij me past, dat als thuiskomen aanvoelt. Dus ik was behoorlijk nerveus om te vertrekken en had behoorlijk hoge verwachtingen – eerlijk waar ook wel omdat aan deze coaching best wel een prijskaartje hing.

Maar wajow.

De eerste dag was zeker overweldigend. Vooral omdat ik me stevig geïntimideerd voelde door de directheid van de Nederlanders. Want zij zeggen gewoon letterlijk: “ik ben geniaal, ik ben hier goed in”. En ik zat daar dus als Belg naast, al denkende “oh my god”…

Maar in de daaropvolgende twee dagen kwam ik gelukkig echt tot rust en voelde ik me helemaal thuis én opgeladen! Want ik had zoveel nieuwe ideeën gekregen, zoveel nieuwe inzichten opgedaan!

Blog podcast 43 B

En dat was ook na thuiskomst nog heel duidelijk te merken: nog geen twee weken later lanceerde ik mijn gloednieuwe trajecten: Silver Scaling, Golden Growth en Diamond Domination. Het idee voor deze trajecten speelde al jarenlang in mijn hoofd, maar nu, omdat het gewoon zo juist aanvoelde, durfde ik het aan ze eindelijk te lanceren!

En dat het zo juist voelde, voelden jullie ook! Want al snel gingen er heel wat plaatsjes de deur uit. In een mum van tijd verkochten we voor een half miljoen!

Ik dacht echt: Hannelore, onder welke steen heb je het afgelopen jaar gelegen? Hoe komt het dat drie dagen coaching voor zoveel verandering kan zorgen?

Dit zette me aan het denken en ik kwam tot het besef dat ik een aantal dingen gewoon niet meer helder zag. Dat dingen die voor mij heel logisch leken, eigenlijk niet zo logisch meer waren. Dus gelukkig waren Simone en haar coachingsprogramma net op tijd daar: Hannelore, jij werkt zoveel beter met iemand aan je zij die je begeleidt. Hannelore, vanaf nu onderneem je nooit nog zonder coach.

En dit besef, liefste lezer, is eigenlijk best grappig. Want eigenlijk heb ik altijd coaching gevolgd, zelfs vóór de start van mijn bedrijf. Alleen nu, net voor de coaching van Simone Levie, deed ik dat 9 maanden niet.

My journey of coachings

Mijn coachingreis begon al voor Boostways. Ik schreef me toen in voor een online coachingprogramma. Hoewel ik daar heel wat waardevolle inzichten uithaalde, besefte ik na verloop van tijd dat grote groepssessies toch niet echt mijn ding waren.

Toen ik dus met Boostways begon, besloot ik deel te nemen aan een online mastermind van Sabrina Philip om 1. mijn grenzen te verleggen, en 2. mijn netwerk te verbreden. Hoewel ik ook hier weer veel bijleerde, voelde ik in mijn binnenste dat er een andere aanpak was die beter bij mij zou passen.

Ik ging dus op zoek naar nog meer individuele coaching en botste op Bastiaan Slot. Hij heeft mij heel veel geleerd over simplicity, maar ook over salesprocessen in de vorm van heel veel een-op-eenbegeleiding, wat voor mij echt heel goed werkte. Naast deze coaching volgde ik ook specifieke een-op-een coachingprogramma’s over onderwerpen zoals copywriting en sociale media.

Uiteindelijk kwam ik dan terecht bij Simone, waar live ontmoetingen en een-op-eenbegeleiding echt gewoon dé norm zijn En het was meteen raak! Dat niveau én die vorm van coaching waren gewoon echt wat ik op dat moment nodig heb!

En dat is dan ook meteen de grote les die ik uit my journey of coachings heb geleerd: ik moet gewoon echt investeren in coaching die op dat moment bij me past, in een vorm die voor mij werkt.

Dit gaat trouwens ook verder dan op professioneel vlak alleen. Ook privé laat ik me op dit moment bijstaan door psychotherapeute Shannon van Praktijk Bloem. Samen met haar, in een een-op-een traject, heb ik al gewerkt aan omgaan met angsten, kritiek, perfectionisme en onzekerheden. Het heeft me echt al enorm vooruit geholpen! Merci, Sharon!

Mijn boodschap hier voor jou

Jij doet het op dit moment zonder coach aan je zij? Dan vraag ik je aub: laat mijn verhaal efkes goed tot je doorsijpelen, om daarna echt in overweging te nemen in coaching te gaan. Want de kans is heel groot dat ook jij blinde vlekken hebt; dingen die je zelf niet (meer) ziet. Een coach is dan echt dé aangewezen persoon om jou daarop attent te maken én vooral ook om jou verder te stuwen richting groei.

Blog podcast 43 C 1

En die coach? Dat moet niet per se ik, Hannelore, zijn. Neen, want zoals ik je hierboven al zei, is het belangrijk dat zowel het niveau als de vorm van coaching bij je past. Alsook: een klik met de coach is een must!

Voel je dat die klik tussen jou en mij er toch wel is? Vind je mijn vibe iets hebben? Neem dan zeker contact met me op en ik geef je meer info over mijn gloednieuwe trajecten. Ik ben alvast heel benieuwd om van jou te horen en jou te leren kennen!

Misschien wel tot heel binnenkort!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community