Een echte CEO mindset creëren, dat doe je zo!

Jij bent de CEO van jouw bedrijf. Dat mag je nooit vergeten. Jij hebt de touwtjes in handen. Jij beslist wat er gebeurt. Ik heb natuurlijk makkelijk praten nu. Want in realiteit heb ik al bij veel ondernemers gemerkt dat een juiste CEO mindset krijgen, hebben en houden niet altijd even vanzelfsprekend is. In deze blogpost wil ik je dan ook de tips & tricks aanreiken om de best mogelijke CEO in jezelf naar boven te halen.

Vele ondernemers twijfelen wel eens aan zichzelf en de manier waarop ze hun bedrijf delegeren.

Doe ik het wel goed genoeg? Maak ik de juiste beslissingen? Waarvoor moet ik hulp inschakelen? Moet ik überhaupt hulp inschakelen? …

Kan je jou hierin vinden? Dan begin ik – speciaal voor jou, beste ondernemer – deze blogpost met een inspirational peptalk, om er bij jou goed in te hameren:

Jij bent de CEO van jouw bedrijf en jouw leven.
En daar zou je je ook naar moeten gedragen.
Je weet wie je bent, waar je voor staat en wat je aanbiedt.
Je staat met andere woorden sterk in je (CEO-)schoenen.

 

Let’s talk CEO NOW

Maar vooraleer je mijn peptalk ook écht gaat geloven, is de allereerste stap die je moet nemen: voorgoed uit de rol van werknemer stappen en in de plaats voor eens en voor altijd in de executive rol van CEO kruipen.

Eenmaal je dat gedaan hebt, kan je aan de mindset shifts beginnen werken die een goede CEO zou moeten toepassen.

  1. Ik moet niet alles zelf doen om alles te hebben. Ik moet leren delegeren en dingen uit handen geven. Dat is de sleutel tot succes.
  2. Ik durf te investeren in hulp om meer te krijgen van wat ik wil. Al lang een tool op het oog die je het werk veel gemakkelijker zou maken, maar de prijs valt niet mee? Investeer! Het doet nu misschien pijn voor de portemonnee, maar op lange termijn zal dat het meer dan waard zijn.
  3. Tegenslagen zijn eigen aan het leven, maar ik heb altijd de mogelijkheid om er iets mee te doen. Een slechte sales periode gehad? Blijf niet bij de pakken neerzitten, maar ga inzetten op meer (online) zichtbaarheid! Ga actief aan de slag!
  4. Ik ben de baas. Ik maak de beslissingen. Heb je eens geen energie voor een meeting? Cancel die dan gewoon. Want jouw energie straalt af op anderen.
  5. Ik ben een mens met gevoelens, maar ik laat mijn gevoelens mijn bedrijf niet runnen. Voel je je rot vandaag? Laat dat toe! Maar laat het geen invloed hebben op jouw bedrijf. Stel beslissingen desnoods nog een dag uit!
  6. Ik kan uitzoomen en objectief naar mijn bedrijf kijken. Een van je werknemers presteert bijvoorbeeld niet goed. Dat is emotioneel kut, want je hebt die persoon graag. Maar objectief gezien besef je dat je alles al gedaan hebt wat je kon doen.
  7. Ik ben uniek in wat ik onderneem en daarom goed in mijn vak. Ik doe CEO wat niemand anders doet.
Blog 2023 07 05 extras

Are you already showing up as the highest CEO you can be?
Kan je jezelf al terugvinden in een paar van deze mindset shifts?

Des te beter!
En anders, ook helemaal geen erg!

Je kan ze desnoods als mantra’s op een post-it naast je bed, bureau of kookfornuis plakken. Zo zal je binnen de kortste keren de best mogelijke CEO in jezelf naar boven halen!

 

Nog meer tips, tricks en advies nodig om de niet de beste, maar de aller- aller- allerbeste CEO in jezelf naar boven te halen? Dat kan bij Boostways in het Boost my Business traject, waarin we een hele module wijden aan jou als dé CEO van jouw bedrijf – of hoe je die toch zou moeten zijn.

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community