Een goed staaltje innerwork: wat wens je jezelf toe?

Vandaag een beetje de diepte in, want ik zet mezelf heel persoonlijk in de schijnwerpers. Geen businessdoelen of strategieën, maar een eerlijke blik op mijn eigen wensen en behoeften. Daarvoor duiken we in het thema van zelfliefde en zelfzorg. Want laten we eerlijk zijn? Als ondernemers vergeten we soms naar onszelf te kijken te midden van al die doelen en ambities. Herkenbaar?

Me, myself in the spotlights

Als we naar onze onderneming kijken, dan is het vaak heel gemakkelijk om onszelf dingen toe te wensen: een goede omzet, een sterk team, meer klanten … noem maar op. Maar ik denk dat wij, als CEO’s van onze bedrijven, ook vaker de spotlights op onszelf moeten richten.

Because after all zijn wij ook maar mensen mét persoonlijke (ontwikkelings)noden en behoeften, toch?

Blog podcast 71 A

Zelfliefde

Voor mezelf is één van de grootste geschenken die ik mezelf kan geven zelfliefde, en ik leg je graag uit waarom.

Ik vind het absoluut niet makkelijk om dit hier open en bloot te vertellen, maar ik probeer het toch. Ik merk dat ik zelf iemand ben die heel veel externe validatie nodig heeft. Ik ben iemand die het heel goed wil doen voor anderen en die het belangrijk vindt wat anderen van mij denken. Soms op het randje van overdreven toe.

Het afgelopen jaar werd ik geraakt door roddels en misverstanden, en dat bracht me uit balans. Maar ik ben vastberaden om te groeien, om weerbaar te worden tegen de storm van meningen, en mezelf te omarmen, imperfecties en alles.

Ik besef meer dan ooit dat het nu tijd is om mijn eigen veilige ‘validatie haven’ te creëren en te leren houden van de persoon die ik ben, ongeacht de mening van anderen. Daarom dat ik nu ook in coaching ben bij Shannon van Innerwork Bloom, om echt aan mezelf en mijn zelfliefde te werken.

Zelfzorg

Onlosmakelijk verbonden met zelfliefde is zelfzorg. Of toch voor mij. Omdat ik zo’n sterke werkethiek heb, vertoon ik heel makkelijk de neiging om voorbij te schieten aan mijn eigen behoeften.

Daarom dat ik nu echt actief meer aandacht ga besteden aan gezond eten, quality time met mijn paarden, en meer yoga doen. Want om goed voor anderen te zorgen, moet ik eerst goed voor mezelf zorgen. Een beetje cliché, maar toch ook zo waar!

You, yourself in the spotlights

Nu mijn grote vraag aan jou: wat zijn jouw noden, behoeften, de groeipunten waar je aan wilt werken? Ik heb de mijne met jou gedeeld en moedig je aan om ook naar binnen te kijken. Wat is het grootste geschenk dat jij jezelf kunt geven? En belangrijker nog, hoe ga je ervoor zorgen dat je dat cadeau ook daadwerkelijk ontvangt?

Blog podcast 71 B

Gun jezelf het grootste geschenk

Ik zou het heel plezant vinden mocht jij me laten weten wat jouw grootste wens is voor het komende jaar. Zo kunnen we samen onze eigen weg richting persoonlijke groei bewandelen. Cause accountability it is!

Dan ten slotte nog een laatste belangrijke boodschap die ik je wil meegeven: het is oké om donkere kanten te hebben – weet ook dat je er altijd aan kan werken. Het is oké om niet alles vanaf de eerste keer goed te doen. Wij zijn ook allemaal maar mens. Jij en ik. Laten we elkaar dat respect en begrip gunnen.

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community