Ontdek hier: 7 handige automatisatieflows

Ik ben echt een nerd als het op automatisaties aankomt. Het is een wonderbaarlijke wereld waarin er zo zoooo zooooooveel mogelijk is. Maar don’t be overwhelmed en wees gerust! Jij hebt nog genoeg tijd om eraan te werken. Dus focus je eerst op de automatisaties die het meest relevant zijn voor jouw onderneming. Hier zijn alvast 7 ideeën.

Blog 2023 12 26 extra A

1. Welkom na aankoop

Dit kan zowel na een eerste aankoop, als na elke aankoop van een klant. Je kan de klant een warme welkom heten, vertellen over de brand story van jouw onderneming, tips & tricks meegeven over het product dat ze gekocht hebben etc.

 

2. Welkom na inschrijving

Hiervoor kan je dezelfde strategieën als hierboven toepassen.

 

3. Freebie flow

Nadat iemand jouw freebie heeft gedownload, stuurt de automatisatie deze persoon een e-mail waarin er meer van jouw (betalende) producten of diensten aangeboden worden.

 

Deze drie ‘meer vanzelfsprekende’ automatisaties gebruik je misschien al. Maar zoals ik eerder al zei: met automatisaties kan je heel ver gaan. Hier zijn er dus nog een paar meer die wat meer ‘out of the box’ zijn.

Blog 2023 12 26 extra B

4. Vip customer flow

Iemand die herhaaldelijk bij jou koopt kan je extra kortingen geven. In het beste geval wordt die persoon zo brand ambassador van jouw business!

 

5. Always-on quiz flow

Mijn persoonlijk favoriete flow is de quiz die heel veel engagement bij jouw klant opwekt. De troef? Het is geen one-fits-all, maar eentje die zich echt baseert op de interesses van een persoon.

 

6. Winback

Klanten die al lang niet meer van zich hebben laten horen (‘sleeping clients’), kan je proberen heractiveren met deze flow. Indien ze daarna nog steeds in ‘winterslaap’ vertoeven, kan je ze beter uit je klantenbestand verwijderen.

 

7. Upsell & cross-sell na aankoop 

Voor alle productverkopers out there, deze flow is een hele belangrijke! Biedt telkens wanneer een klant iets aankoopt ‘automatisch’ iets extra’s aan. Je kan er heel ver in gaan!

 

Denk je dat er tussen deze 7 handige automatisaties eentje zit die past bij jouw onderneming? Wel, waar zit je dan nog op te wachten? Hup, aan de slag ermee!

Of ben je toch niet overtuigd dat dit helemaal is wat jouw onderneming op dit moment nodig heeft?

Neem die drie puntjes dan maar heel serieus! Er zijn ontelbare mogelijkheden wat automatisaties betreft. Ga dus gerust op zoek naar dat wat past bij jouw onderneming. Laat je creativiteit de vrije loop!

Toch nog wat hulp nodig? Die geef ik je maar al te graag. Stap in in één van onze groeitrajecten en dan ontrafelen we samen alle geheimen van e-mailmarketing (én meer: social media, advertenties, funnels…)

Let’s do this!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community