Groots nieuws: Boostways opent eigen kantoor in Wijgmaal met luxury coworking!

Super exciting news! Ons kantoor in Wijgmaal is geopend! Je valt uit de lucht? Boostways heeft een eigen kantoor? Wel, ik vertel je graag wat meer over de afgelopen maanden waarin er keihard gewerkt, gezweet en gezwoegd is. Maar nu is het eindelijk zover: de Boostways Office en Luxury Cowork zijn een feit!

Wat een reis is het geweest! Want een kantoor inrichten daar komt heel wat bij kijken. Niet alleen qua tijd en werk, maar zeker ook qua finances. Daar vertel ik je zo dadelijk meer over. First things first: ons kantoor.

 

Wat is ons kantoor?

Boostways Office en Luxury Cowork, in de Henricus Wittebolsstraat n° 6 te Wijgmaal, is gevestigd in een oud bankkantoor, met heuse bankkluis én grote bankdeur – just like in the movies!

All the spaces we have:

  • Een grote open bureauruimte met 12 bureau’s, een meeting tafel (6 pers.) en een keukenblok
  • Een grote meeting ruimte (16 pers.)
  • Een kleine meeting ruimte (6 pers.) met geïntegreerde studio

 

Ik ben echt super trots op ons kantoor. Het totaalplaatje klopt. Alles ziet er prachtig uit! Daarom ook dat ik even een kleine shoutout doe naar toppers Margot en Merel van Design Deck. Danku, danku duizendmaal!

Blog podcast 44 A

Waarom een kantoor?

Nu, hoe komt het eigenlijk dat we naar een kantoor zijn gegaan? Wel, tot nu toe werkte ik eigenlijk altijd van thuis uit en mijn team ook of twee à drie dagen per week vanuit een coworking space in Leuven.

But just like I preach my coachees, blijf ook ik met Boostways groeien. Mijn team bestaat vandaag de dag uit zes vaste medewerkers, studenten en freelancers. Dus het werd more & more obvious: hoe groter we worden, hoe groter de nood wordt om een eigen kantoor te hebben waar we echt als één team samen kunnen werken. Daarnaast organiseren we ook steeds meer workshops en tweedaagses. De nood aan een eigen meeting space in een eigen kantoor wat meer flexibiliteit zou geven, was dus best hoog.

Ik begon dan ook mijn zoektocht naar een eigen pand en toen was het daar plots, vroeger dan gedacht: de opportuniteit om een pand dat in heel goede staat was over te nemen. Ik heb niet lang getwijfeld en ben er gewoon voor gegaan! Go, go, go, Hannelore!

 

Hoe heb ik dit financieel geflikt?

Zoals je hierboven kon opmaken: ik heb een overnameprijs betaald, plus interieurarchitect, plus meubels. Alles tezamen komt dat neer op een totale investering van zo’n 60.000 euro. Daar komen trouwens ook nog maandelijks huurkosten en extra kosten bij omdat we het pand huren.

Puur financieel, was er dus zeker een moment dat ik dacht: oei, hoe ga ik dit flikken? Je moet ook weten dat onze cashflow bij Boostways niet altijd even top is. We werken met de KMO-portefeuille, waardoor wij een zeer uitgestelde cashflow hebben en gemiddeld acht à twaalf weken moeten wachten op onze centjes. Dus ik kon onze cashflow niet gebruiken als buffer voor de investering van een kantoor. Ik stapte dus naar mijn boekhouder en samen met de bank ben ik uiteindelijk voor een investeringskrediet gegaan.

Like what, Hannelore? What did you do?!!!

I know, voor heel veel ondernemers klinkt dat scary: investeringskredieten, startersleningen, win-win-leningen… Maar weet dat dit eigenlijk part of the process is. Groeien vraagt altijd investeringen. Groeien vraagt altijd cashflow. En soms is die cashflow er gewoon nog niet. Als je op dat moment dan beroep kan doen op een of andere financieringsvorm? Weet dan en vooral besef dan, dat dat je ontzettend kan helpen in jouw groei. Echt, dit is een van de grootste lessen die ik geleerd heb de afgelopen maanden.

Blog podcast 44 B

Durf te gaan voor een financieringsvorm. Zo hoef je niet alles in één keer te betalen, verlicht je de druk voor jezelf en kan je verder groeien mét cashflowbuffer.

En daar wil ik het in de rest van dit blogartikel toch nog eventjes over hebben. Want ik hoor vaak dat mensen het spannend vinden om te investeren in een coachingstraject, in een nieuwe wagen, in een nieuw toestel etc. Belangrijk is dan om jezelf een aantal vragen te stellen.

Blog podcast 44 NR1

Heb ik dit nodig? Kan ik dit gebruiken? En wat is de meerwaarde die ik ga krijgen?

Neem nu coaching als investering. Jij kan de persoon waar je coaching bij wil volgen, gerust vragen wat de voordelen zijn voor jou: waar denk je dat je mij kan brengen en hoe snel heb ik dit terugverdiend?

Bij Boostways weten we bijvoorbeeld dat Golden Growth, één van onze nieuwe trajecten, zichzelf terugverdient na zes à zeven maanden. Voor Silver Scaling is dat waarschijnlijk iets korter, zo’n drie à vier maanden, omdat het een goedkoper programma is.

Dit zijn beide mooie ‘terugverdientijden’; bedragen of ‘renten’ die bij geen enkele bank te krijgen zijn. Als je dan toch een klein beetje meer rente betaalt of je kiest voor een afbetaling per maand, kan dat eigenlijk weinig kwaad voor jou en je portemonnee.

Blog podcast 44 NR2

Is dit aanvullend op wat ik nu al heb?

Neem nu dat je een schoonheidsspecialiste bent en een nieuw toestel wil kopen voor in je salon. Dan moet je er natuurlijk eentje kopen dat je ook echt kan gebruiken en idealiter dus een aanvulling is op wat je al hebt.

Hetzelfde geldt wanneer je een coachingprogramma wil kiezen: is deze investering aanvullend op wat ik al gedaan en gevolgd heb? En heb ik bovendien ook de tijd en ruimte om hier aandacht aan te geven?

Mijn tip bij jouw keuze: het helpt om te investeren in coachingprogramma’s met live momenten omdat je dan echt verplicht wordt live aanwezig te zijn en meer gaat implementeren.

Het is meteen ook een van de redenen waarom wij, bij Boostways, dat zo standaard in onze programma’s steken: een-op-een feedback, live begeleiding… omdat we weten hoe waardevol dit is voor onze coachees én omdat we in die zin ook een beetje helpen om het de investering helemaal waard te maken! 

Blog podcast 44 NR3

Hoe sta je er financieel voor?

Op basis van deze vraag kan je dan bepalen of je het bedrag in één keer gaat leggen, spreiden, voor een investeringskrediet of win-win lening gaat enzoverder enzovoort. Verdiep je er maar eens efkes in en je zal zien: er zijn heel veel opties mogelijk om ergens anders centjes te halen. Het is gewoon belangrijk dat je er eentje kiest dat past bij jouw financiële situatie.

Boostways Office + Luxury Cowork

Dus ja, terug naar waar ik deze blogpost mee begon: ons kantoor staat er. Het was een grote investering, maar wel echt de moeite waard! Ik ben een hele blije, toch ook wel hele fiere Hannelore! I did it, my team did it! We go, go, go!

Blog podcast 44 C

En voor mocht je er hierboven over gelezen hebben: ons kantoor is dus ook een luxury cowork. Wat betekent dat nu precies? Awel, jij kan samen met ons komen coworken aan een all-in-formule. Snacks (nutbars, granola, snoep, fruit…) & drinks (thee, lattes, cappuccinos, frisdrank…) all day! En afhankelijk van de formule (1 dag, 2 dagen, 3 dagen … / week OF onbeperkt) die je kiest, mag je ook gebruik maken van onze studio en meetingruimtes.

Voorlopig werken we niet met losse dagen omdat we de capaciteit willen garanderen voor de mensen die een vast abonnement nemen. Daarnaast is het ook echt de bedoeling een hechte groep coworkers te creëren, met op langere termijn zelfs aperomomenten en lunch- & learnsessies. Dat is het idee!

Nog een pluspunt aan onze cowork? Er is gratis parking voor de deur, wat niet overal zomaar vanzelfsprekend is!

Ik doe dus een warme oproep: als jij van Vlaams-Brabant bent, dan is het een absolute aanrader om bij ons te komen coworken! Je kan zelfs een eerste keertje komen proberen als je wil. Onze parel van een kantoor met je eigen ogen komen aanschouwen! Want ik zeg het je: echt een pareltje dat het is! Ik ben super content!

Getriggerd? Jij hebt interesse? Stuur me dan even een berichtje via Instagram of via mail (info@boostwayscoaching.be) en we komen heel snel bij jou terug!

Pssssst, ik wil ook nog even alle mensen bedanken die me de afgelopen maanden gesteund hebben. Het waren spannende maanden. Ik heb ups en downs gekend. Maar zij waren er altijd voor mij. DANKU DANKU!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community