Help, ik durf mezelf niet te tonen op stories

Instagramstories. Al die anderen lijken het zo moeiteloos te doen. Jij, daarentegen, denkt: “Help, ik durf mezelf niet te tonen? Help, wat doe ik daarmee?” Wel, maak je geen zorgen. Iedereen heeft het ooit doorgemaakt. Het enige wat je nodig hebt is de juiste tips & tricks – die geef ik jou! – en voordat je het weet sta je te schitteren op je stories.

Instagramstories zijn helemaal hot & happening vandaag de dag. Enerzijds zien wij graag van anderen waar ze mee bezig zijn. Anderzijds delen we graag met anderen waar we zelf mee bezig zijn.

Of nochtans, dat laatste zou waar moeten zijn. Zeker voor jou als ondernemer – en voor jouw online zichtbaarheid! En toch heb je het hier vaak moeilijk mee. Hoe makkelijk anderen zichzelf tonen, zo moeilijk vind jij het precies. Je weet niet hoe je jezelf wil laten zien, wat je van jezelf wilt laten zien etc.

Kortom, je zit met je handen in je haar en je hebt raad nodig.”Help me, Hannelore, ik durf mezelf niet te tonen op stories!

Een story stappenplan

Zij die me kennen, weten al dat ik heel graag werk met een stappenplan. Bij deze reik ik jou er dus eentje aan dat jij kan toepassen om the king / queen of the Instagramstories te worden!

1) Post al eens een foto
2) Maak een boomerang. Over een boomerang zou je kunnen zeggen dat het een minimal effort of showing yourself is. Want je hoeft maar één beweging te maken en je hebt hem al. Ideaal om mee te beginnen toch?
3) Maak een korte video waarin je jezelf voorstelt (of praat over een makkelijk topic). Maak het niet te moeilijk voor jezelf. Kies iets waarover je (spontaan) kan blijven praten, of er nu een camera op gericht is of niet.
4) Neem je stem op over een video die je maakt. Dit haalt al een beetje van de akwardness weg wanneer je de video zelf opneemt. Je moet immers alleen maar letten op je bewegingen en nog niet op wat je zegt. Dat neem je achteraf – in alle rust – pas op!
5) Neem elke dag een klein stapje en maak het niet groter dan het is. Ook hier geldt één van mijn favoriete uitspraken is: better done than perfect. Doe gewoon! Probeer gewoon! Eigenlijk doet iedereen op Instagram dat! En hoe meer je uitstelt, hoe moeilijker het ook wordt!

Blog 2023 04 04 extras A

Om de motivatie hoog te houden, kan je jezelf ook belonen voor elke stap die je zet: een lekkere cappuccino bij je favoriete koffiebar, ‘s weekends 10 minuten langer in bed blijven liggen… Jij weet waarschijnlijk zelf wel hoe je jezelf kan verwennen! (: 

En je zal zelf merken dat na verloop van tijd het heel normaal wordt om jezelf te tonen op stories. Je zal er niet eens meer bij stil staan! Het gebeurt gewoon vanzelf: 

Dit is interessant? Waar is mijn gsm? HUP, snel, KLIK, de story op!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community