Waarom jij moet investeren in coaching!

Een titel met een ‘moet’ én een ‘!’ in. “Dat moet dan wel een hele belangrijke zijn, Hannelore?” Jawel hoor, beste ondernemer, goed geraden! Dat is deze 30ste aflevering van de ‘Boost My Life’-podcast zeker en vast! Want ik ben er rotsvast van overtuigd dat elke ondernemer die wil groeien een goede coach nodig heeft. Waarom? Dat vertel ik je hier!

Eerst en vooral wil ik je zeggen: wat ik hier ga vertellen komt echt voort uit mijn ervaring als persoon én business coach. Wat heb ik gemerkt dat werkt voor mij én mijn coachees? Wat heeft mij geholpen in mijn groei en de groei van mijn coachees?

Mijn rol als ‘business coach’?

Eigenlijk gebruik ik liever de term groeiexperte, marketingstrategie of consultant.

Waarom?

Omdat een coach impliceert vooral te luisteren naar jou en jouw vragen te beantwoorden. Maar dit is niet enkel en alleen wat ik doe. Neen, ik ben niet iemand die jou zomaar gaat bevestigen in al jouw ideeën. Ik zeg waar het op staat, met een 100 % no nonsense aanpak, waardoor jij de juiste acties gaat ondernemen om van jouw ideeën ook echt realiteit te maken.

Blog podcast 30 A

Dan komen we nu to the point: waarom een goede coach aan je zij een must is!

Blog podcast 30 NR1

Reden 1: coaching brengt altijd iets op

Hoewel elke coach verschilt in aanpak, hebben we wel allemaal één en hetzelfde doel: jou doen groeien. Dus heb je in het slechtste geval het gevoel dat het coachingsprogramma dat je volgde niet helemaal paste bij jou en jouw onderneming? Weet dan dat je er alsnog uit geleerd hebt! Jouw kennis en mindset worden altijd op een manier gestretcht en uitgedaagd (afhankelijk van de focus en nuances van de coach) waardoor je op een andere manier gaat nadenken, alsook handelen.

Daarnaast is het ook zo dat elke coach gemeenschappelijk heeft jou te willen helpen om in je bedrijf zaken te zien die je zelf soms gewoon niet meer ziet. Een coach geeft als het ware helderheid, een soort ‘helicopterview’ van jouw situatie: waar moet jij nu tijd en/of geld insteken? Waar liggen jouw prioriteiten?

Daarnaast brengt een coach ook focus in de 1000 en 1 dingen die je als ondernemer nog wilt doen: Waar moet jij nu aan werken om het beste uit jouw onderneming te halen? Wat kan later?

Jouw spel, jouw regels

Ik zelf zie ondernemen als een spel waar bepaalde spelregels bijhoren. Jij, als ondernemer, moet er dan ook voor zorgen dat jij de regels volgt volgens het spel dat jij aan het spelen bent en dan…

Dan wat, Hannelore? Dan loert groei voor jou om de hoek!

Mijn taak daarbij, als coach, is om jou bij te staan langs de kant van het veld. Want vanuit deze positie heb ik een beter zicht op welke strategie en technieken jij moet toepassen dan jijzelf, als speler op het veld

Blog podcast 30 B
Blog podcast 30 NR2

Reden 2 = Een goede coach motiveert je in goede en minder goede tijden

Ondernemen is een rollercoaster, it goes up and down! De taak van een goede coach? Samen met jou deze downs zoveel mogelijk afvlakken, om je zo sneller én vooral ook beter op jouw weg richting groei, straight to the top, te brengen!

Anders gezegd, helpt een goede coach jou om:

 1. naar de feiten te kijken: Hoe stel je een plan van aanpak op volgens wat past bij jou, nu op dit moment? Hoe volg je dat vervolgens op? En vooral: wat zijn daarbij jouw prioriteiten?
 2. jouw uit je comfortzone te halen: welke acties, hoe ‘eng’ of hoe ‘ver van je bed’ ook, moet jij nu ondernemen om jouw groei te verzekeren?
Blog podcast 30 NR3

Reden 3 = Een goede coach staat je bij - always & everywhere!

Luister ik en stel ik vragen? Ja, zeker! Net zoals elke coach doe ik dat. Maar zoals ik hierboven al zei: ik zie mezelf als meer dan een coach alleen. Ik geef mijn coachees verhelderende suggesties, ik ga heel actief op zoek naar out of the box ideeën… Het gebeurt wel vaker dat ik hoor: “Wow, Hannelore, wat een fantastisch nieuw business idee is dat!”

Kortom, als coach ben ik er voor jou, voor alles waar jij op een bepaald moment nood aan hebt: gaande van een ‘simpele’ peptalk tot een ‘allesomvattend’ businessplan… Dit zorgt er dus ook voor dat coaching voor mij altijd maatwerk is en geen one size fits all. Samen bekijken we heel persoonlijk wat jij nodig hebt voor jouw groei!

Dat kan:

 1. als Normal Member van onze Boost My Business: een groepstraject waarin er toch heel veel ruimte is om ook heel persoonlijk vragen te stellen en feedback te krijgen.
 2. als VIP van onze Boost My Business: hoe meer je groeit, hoe meer dit traject aan te raden is! Cuz for our VIPS, we go the extra mile! Een 1-on-1 traject om écht dé grote stappen richting groei te zetten.
Blog podcast 30 C

“Ja maar,...”

Ik denk dat je ondertussen wel mee bent in waarom coaching zo belangrijk is voor jou, als ondernemer. Nu zijn het enkel nog die “ja maar,…”-stemmetjes in je hoofd die je tegenhouden om coaching te volgen? Awel, ook die kan ik je hier en nu uit het hoofd praten!

 1. “Ja maar, coaching, dat kost vaak een fortuin!”

  Dit is absoluut geen geldige reden! Want uit eigen ervaring weet ik dat je de investering er eigenlijk zo weer uit haalt. Coaching zorgt er namelijk voor dat jij niet blijft stilstaan, maar echt die acties gaat ondernemen die voor geld in het laatje zullen zorgen!

  Coaching is een echte shot onder uw kont, ja!

 2. “Ja maar, coaching, dat vraagt tijd”

  Stel jezelf eens de vraag: als je nu al geen tijd meer hebt om te investeren in groei? Wanneer dan wel? Gaat die tijd er ooit nog komen?

  Daarnaast zorgt een goede coach er eigenlijk ook voor dat jij meer tijd krijgt omdat je enkel en alleen nog gaat focussen op de dingen die er echt toe doen.

Nu deze stemmetjes er niet meer toe doen, is it completely up to you!
Durf voor jezelf te kiezen! Durf ervoor te gaan! Coaching is jouw weg richting groei!

Heb ik jou nu getriggerd?
Ben jij klaar om er samen met mij voor de volle 100 % voor te gaan?

Dan hoop ik je heel binnenkort te verwelkomen in ons Boost My Business programma

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community