Help, ik heb een offday!

Wat doe je als je een offday hebt? In aflevering 9 van de ‘Boost My Life’-podcast neem ik je heel real en heel raw mee in een van mijn eigen offdays: wat doe ik zoal op zo’n dag om me er terug bovenop te helpen?

Iedereen heeft het wel eens voor: een offday of zelfs een offweek waarop je motivatie om actie te ondernemen even onder de grond ligt. Want terwijl er een hele waslijst aan to do’s op je staat te wachten, is het enige wat je echt wilt in je zetel onder een dekentje kruipen… Herkenbaar?

Eerst en vooral wil ik je meegeven dat het absoluut oké is om eens een offday of offweek te hebben! De nodige ups en downs maken zelfs ‘onmisbaar’ deel uit van het ondernemen, zou ik durven zeggen! Wees dus niet te streng voor jezelf op zo’n momenten en erken dat het wel eens je lichaam zou kunnen zijn dat je wil vertellen: “ho, je bent met veel te veel tegelijkertijd bezig. Heb je ook niet eens wat nood aan rust?”

Wat ik zelf doe op zo van die dagen is een balans zoeken voor mezelf tussen enerzijds mezelf gunnen eens niet te veel te doen, en anderzijds toch op zoek gaan naar kleine dingen die me er terug bovenop helpen. Of anders gezegd: kleine to do’s die me het gevoel geven dat ik wel iets verwezenlijkt heb; kleine to do’s om mezelf terug te motiveren (HACK 1).

Daarnaast stel ik mezelf ook de vraag: waar haal ik energie uit op een offday? Even wandelen, naar de paarden gaan, een podcast opnemen… Het kan van alles zijn, zolang het maar zorgt voor nieuwe energie om terug aan de slag te gaan! (HACK 2)

Wat me ook altijd helpt, is om grote to do’s op te delen in kleinere to do’s van 30 à 40 minuten. Want je gaat veel sneller beginnen aan iets dat niet zo lang duurt, dan iets dat heel tijdconsumerend is en daardoor meer energie vraagt. (HACK 3)

Ten slotte maak ik ook altijd een lijstje met dingen die werken en niet werken op een offday (HACK 4). Zo weet ik dat wanneer ik down ben, ik beter niet ongezond eet of laat ga slapen. Waar ik daarentegen wel energie uit haal, is sporten.

Blog podcast 9 A

Voilà, dat zijn de hacks die er bij mij voor zorgen dat een offday toch net een beetje minder off wordt. Dus voel je je ook wat down? Test ze gerust uit en kijk of jij er ook wat mee bent.
Maar daarnaast wil ik vooral ook dat je onthoudt dat het oké is om eens off te zijn! Niemand, geen enkele ondernemer, kan er altijd voor de volle 100% staan.

Boost my life podcast Boostways

Vond je het interessant? Luister dan ook andere afleveringen van de Boost My Life Podcast:

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community