Hoe blijf je het groots zien? Hoe blijf jij jezelf uitdagen?

“Hoe blijf je het toch altijd zo groots zien, Hannelore? Hoe slaag jij erin om zowel ons, jouw coachees, als jezelf te blijven motiveren én inspireren?” Onlangs kreeg ik deze vraag van mijn geliefde coachee, Kyra. Absoluut geen makkelijk onderwerp. Ik heb er zelf even over moeten denken. Met deze inzichten als resultaat.

Start off with a side note

Iedereen die mij kent weet dat ik graag groots denk, zowel als persoon als als coach. En ik weet dat dat voor sommige mensen op een manier ‘bedreigend’ overkomt, omdat het lijkt alsof het altijd maar meer en beter moet. Maar dat is zeker niet mijn intentie. Want jij bepaalt in jouw leven én business zelf tot hoever jij wil gaan.

Als het voor jou goed (genoeg) is, dan is het ook goed (genoeg).

Waarom het belangrijk is om dit voor jezelf te bepalen? Dat vertel ik je in de blogpost ‘Wanneer is goed goed genoeg’. Te lezen via deze link.

Maar ik heb het wel gewoon in mij om groots te denken en ik daag andere mensen daar ook gewoon graag in uit. In die zin dat ik graag zaadjes voor nieuwe ideeën plant, waarbij ik jou uitdaag om anders te gaan denken, waarbij ik jou mogelijkheden laat zien die je zelf misschien nog niet ziet.

Blog podcast 70 A

Als groeiexperte wil ik ook een soort eye-opener voor je zijn.

Hannelore de grootse denker

Hoe dat nu tot uiting komt dat ik bekend sta als ‘Hannelore de grootse denker’? Awel, na een beetje introspectie – oef, dit was absoluut niet gemakkelijk – heb ik geprobeerd samen te vatten hoe ik, Hannelore, ‘groots’ in het leven sta.

Grootste positiviteit

Ik denk altijd meer in mogelijkheden dan beperkingen. Ik verkies om het glas halfvol te zien, eerder dan leeg. Ik hou ervan om mezelf uit te dagen; om nieuwe dingen te ontdekken; om dingen anders te doen en in die zin, dus ja, om grootser te denken.

Waarom ik dit kan blijven nastreven? Why I never ‘give up’?

Ik denk dat deze quote van Mel Robbins het eigenlijk heel goed samenvat: If you have the courage to start, you have the courage to succeed. Of anders gezegd: als je aan iets begint, heb je de moeilijkste stap eigenlijk al gezet. Al wat later komt, is veel gemakkelijker. Dit is hoe ik me steeds opnieuw probeer te motiveren.

Heeft het ondernemerschap ups & downs? Absoluut! Maar er is altijd dat stemmetje in mijn hoofd dat zegt: “Oké, Hannelore jij bent deze weg ingeslagen. Je doet dit bovendien ook enorm graag. Dus je kan blijven doorgaan. Jij kan dit absoluut knallen, 100 %!”

Mijn eigen definitie van ‘groots’

Groots denken is voor mij niet puur en alleen gelinkt aan het financieel goed / groots hebben. ‘Groots’ heeft een hele veranderlijke definitie, afhankelijk van wat jij zelf wil bereiken. Persoonlijke ontwikkeling, authenticiteit, jouw eigen pad durven inslaan…

Mijn uitdaging voor jou: denk eens na over wat jou echt gelukkig maakt, los van traditionele definities van succes.

Psssst, ik wil je ook nog even meegeven: wat vandaag heel groots lijkt, kan morgen routine worden. Ik vergelijk het met leren autorijden. Toen ik voor de eerste keer op de baan moest, oeftie had ik schrik… Nu daarentegen is het een heel normaal onderdeel van mijn leven. Ik doe het (bijna) elke dag.

Blog podcast 70 B

Omring jezelf met grootse denkers

Het is helemaal oké om mensen in je omgeving te hebben die content zijn met hun leven nu. Maar als jij wil groeien, als jij jezelf wil blijven uitdagen, dan gaat het wel nodig zijn om jezelf te omringen met mensen zoals jij. Voor mij echt een hele cruciale om de status quo niet te accepteren en steeds te blijven streven naar groei!

Meer weten over het belang van een goed netwerk rondom jou, als ondernemer? Ik vertel je er alles over in dit blogartikel.

Grootse inspiratie

Zoek elders inspiratie die ervoor zorgt dat je het groots gaat zien. Of het nu gaat om podcasts, boeken of … een eigen coach. Mijn coach, Simone, is bijvoorbeeld echt een voorbeeld van groots denken. Zij weet me altijd te inspireren. Zij helpt me om mijn eigen grenzen te blijven verleggen. Kortom, zij zorgt er mede voor dat ook ik groots blijf denken.

Op een manier zou je dus kunnen zeggen dat ‘groots denken’ een kompas van me geworden is in de onvoorspelbare wereld die ondernemen is. Het zorgt ervoor dat ik blijf gaan, it keeps me thriving all the way!

En het is exact hetzelfde dat ik jou ook toewens. Maar moet dat absoluut door groots te denken zoals ik doe? Ik herhaal nog eens: neen, absoluut niet! Vind je eigen unieke manier, bewandel je eigen unieke ondernemerspad!

De ondernemerswereld staat te popelen om jou te mogen ontvangen! Ambitieuze ondernemer die je bent!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community