Maak kennis met de nieuwe emoji

Maak kennis met de nieuwe Emoji

Emoji, wie houdt er niet van? Hoewel jij bij emoji waarschijnlijk enkel aan je appjes naar je vrienden en vriendinnen denkt, kan jij ze ook heel nuttig inzetten in de online communicatie van jouw onderneming. Door middel van emoji kan jij namelijk je boodschappen op social media op een leuke en luchtige overbrengen. De kleine figuurtjes bovendien super relevant in e-mailmarketing. Ze maken jouw communicatie namelijk persoonlijker en minder droog. Verder komen de nieuwe emoji’s er weer aan. Om jou hier helemaal van op de hoogte te brengen, zet ik in deze blogpost de belangrijkste zaken op een rijtje. Zo weet jij precies wat je te wachten zal staan!

Het belang van emoji

Voordat ik inga op de nieuwe reeks emoji, sta ik kort stil bij het belang ervan. Zoals ik je aan het begin van deze blogpost al vertelde, maken emoji jouw communicatie persoonlijker en luchtiger. Lezers vinden het namelijk leuk om copy te lezen die er niet zo plain and boring uitzien als de teksten die ze doorgaans voorgeschoteld krijgen. Een lange tekst met weinig flair is dan ook het laatste waar ze op zitten te wachten. Emoji maken jouw teksten niet alleen fijner om te lezen, ze zorgen er ook voor dat je content meer opvalt. That’s our goal! Hierdoor weet je zeker je succes zal behalen met jouw social media post of e-mailmarketing!

Wat zijn de nieuwe emoji?

Nu je weet hoe belangrijk emoji zijn voor jouw online communicatie bekijken we de gloednieuwe emoji die binnenkort uitkomen. Het is de laatste tijd namelijk big business in emoji world. Jaar na jaar voegt Unicode Consortium tientallen emoji toe aan de huidige collectie, maar recent kondigden ze aan dat ze er meer dan 200 zullen releasen. Yes baby! Na de Emoji 13.1-update, die in 2021 uitkomt, zullen jij en ik dus aan de slag kunnen gaan de nieuwste exemplaren. De opvallendste toevoegingen zijn onder andere twee hartjes:  eentje een verband eromheen en een tweede dat in brand staat. Gelukkig blijft het niet bij die verdrietige, broken-hearted exemplaren. Voortaan zal jij ook een gender neutraal persoon met baard op je toetsenbord terugvinden en niet langer alleen een man of een vrouw. Naast die drie emoji is het grootste deel van de update, 200 van de 217 nieuwe emoji, gewijd aan verschillende huidtinten voor het “koppel met hart” en de “kus” emoji. In de huidige emoji-collectie zijn die namelijk enkel beschikbaar in de standaard “gele” huidtint. Dankzij Emoji 13.1 zal er dus meer diversiteit zijn voor de stelletjes. Zalig! 

Ook mee met de tijd

Nu de nieuwe emoji in aantocht zijn, is het voor jou als ondernemer noodzakelijk om met de tijd mee te gaan. Stilstaan is achteruitgaan! Het gebruik van emoji is echt onmisbaar in de communicatie van jouw bedrijf. Of jij nu van plan bent om een social media campagne op te zetten of jouw klanten een leuke mail te sturen, met emoji’s maak jij je boodschap een stuk persoonlijker en vrolijker. Have funand good luck! 

Dit zijn de nieuwe emoji!
In dit artikel lees je alles over de nieuwste emoji!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community