My fave podcasts

Welkom bij de 60ste aflevering van onze podcast! Voor deze bijzondere aflevering wilde ik het een keer over een andere boeg gooien. Vandaag geen business topics vandaag, maar wel: wat zijn mijn favoriete podcasts?

Allereerst moet je weten, ik ben én een businesscoach én een absoluut fervente podcastluisteraar, maar eigenlijk luister ik zo goed als geen businesspodcasts. Dus als je daar naar op zoek bent, dan ga ik je moeten teleurstellen.

Je vraagt je af waarom dit zo is? Heel eerlijk, ik heb daar gewoon de headspace niet voor. Ik ben al zo veel bezig met business en investeer ook continu in coaching en opleiding voor mezelf. Als ik dan eens echt wil ontspannen, dan doe ik dat liefst niet ‘business’-gerelateerd.

De lijst met mijn favo podcasts bevat dus zo goed als geen businesspodcasts. Behalve nummer 1…

1. Truffels & Chanels van mijn businessbuddy Ellen Persijn

Ellen Persijn is zo een straffe madam én ondernemer in alles wat ze doet. Dus ook in haar podcast, ‘Truffels & Chanels’, die ik van harte aanbeveel. In haar podcast belicht ze mindset en leiderschap. Of samengevat: hoe jij schaamteloos jouw eigen extraordinaire leven kan leiden.

Voor mocht je dat nog niet weten, mijn businessbuddy Ellen en ik hebben samen Hands-On Academy.

2. De Volksjury – True Crime op Zijn Best

Mijn absolute nummer één podcast is ‘De Volksjury’, een true crime podcast met hosts Laura en Silke waarin zij telkens rechtszaken bespreken op een heel eigen manier. Ze informeren zich, vertellen dat en delen hun mening. En de interactie die deze twee hebben, amai die spat echt van de speakers af!

Een genot om naar te luisteren!

3. Nerdland – wetenschap en technologie in boeiende panelgesprekken

Een andere parel is de ‘Nerdland Podcast’ van Lieven Scheire en zijn mede-nerdlanders. In de panelgesprekken delen allerlei experts het laatste nieuws op vlak van wetenschap, technologie en meer.

Een vermakelijke én toegankelijke manier om bij te blijven in de wereld van innovatie!

4. Weet Ik Veel – Varia met Kobe Ilsen

‘Weet Ik Veel’ is een podcast van Radio 1, gepresenteerd door Kobe Ilsen. In de afleveringen krijgen diverse experts het podium om te spreken over een breed scala aan onderwerpen – van insecten tot complottheorieën, van artificial intelligence tot eten.

Een geweldige manier om jouw fun facts knowledge on point te houden!

5. De Stemmen van Assisen – Duik in intrigerende assisenzaken

Voor andere liefhebbers van true crime zoals ik er eentje ben, is ‘De Stemmen van Assisen’ een must-listen. Deze podcast, gemaakt door het Nieuwsblad, werpt licht op heel fascinerende assisenzaken.

Een intrigerende kijk op misdaad, heel aangenaam gepresenteerd!

6. Jong Beleggen – Leerzame inzichten in de financiële wereld

Voor wie meer wil weten over beleggen: ‘Jong Beleggen’ is een dikke aanrader! Hoewel ik deze podcast niet zo vaak meer luister, was het zeker in het begin van mijn ondernemersavontuur een waardevolle bron van kennis over beleggen en ETF’s.

7. Verhalende Pareltjes – Skamenda, Sweet Bobby, Bob, El Tarango & Ontvoerd

Verhalende podcasts, I love them! Bij deze dus enkele pareltjes die je niet mag missen.

‘Skamenda’ en ‘Sweet Bobby’ zijn twee Engelstalige podcasts die boeiende true crime-verhalen vertellen. Is it really that obvious now that I truly love true crime?😉

Van Nederlandstalige bodem zijn ‘Bob’, een emotionele rollercoaster over een geheim leven leiden, en ‘El Tarango’, een mysterieus verhaal over een wielerheld, absolute aanraders.

De Nederlandse podcast ‘Ontvoerd’ onthult op een meeslepende manier het verhaal achter verschillende ontvoeringen.

Voila, dat waren mijn toppertjes op dit moment en natuurlijk staan er ook nog veel meer op mijn lijst die ik wil ontdekken. Dat is meteen ook een van de toffe dingen aan podcasts: er zijn er zooooveeeeel goede beschikbaar.

Heb jij aanraders? Wat zijn jouw favoriete podcasts?

Laat het me weten, stuur me een berichtje, en wie weet deel ik volgende keer wel één van jouw en dan ook één van mijn favorietjes in een podcastaflevering!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community