Online betalingen ontvangen – hoe doe je dat nu eigenlijk?

Heb jij op dit moment cash op zak? De kans is groot van niet. Want vandaag de dag doen we bijna zo goed als al onze betalingen met onze kaart of online. Je hoort me dus al komen: als jij wil opschalen met je bedrijf, dan is het een must dat jij naast kaart ook online betalingen kan ontvangen. Maar hoe zet je daar een goed systeem voor op poten? In deze blogpost overloop ik samen met jou enkele manieren om dat te doen.

Eerst en vooral leg ik je even uit hoe online betalingen juist verlopen.

Blog 2023 10 10 Extra A 2

Je hebt een klant die online een aankoop bij jou doet via een check-out systeem. Hij of zij kiest een betaalmethode die gelinkt is aan een externe betaalprovider. Vervolgens betaalt deze externe betaalprovider jou uit via een bank.

Opties voor check-out systemen:

  • Woocommerce
  • Shopify
  • Plug & Pay

Eén advies: koppel je check-out systeem aan je facturatiesysteem! Want jij wil inzetten op een schaalbaar inkomen en er dus zelf geen extra werk meer in moeten steken.

Opties voor betaalproviders:

  • Mollie
  • Stripe
  • Shopify
  • Adyen

Al deze systemen doen hetzelfde. Ze verschillen enkel qua tarieven. Vergelijk ze dus goed en kijk wat het beste is voor jou.

MUST HAVE

In België is Bancontact een must! Zorg er dus voor dat je deze optie zeker en vast op jouw website aanbiedt!

PayPal en creditcards daarentegen zijn optioneel en best prijzig. Je moet dus zelf overwegen of je dit de moeite vindt.

3 golden tips

Om het allerbeste uit jouw online betaalsysteem te halen, kan je best aandacht besteden aan de volgende drie zaken:

  • Kassakoopjes: voeg kassakoopjes toe aan de check-out page om klanten nog meer in een keer te laten kopen.
  • One Time Offer (OTO) of upsell: je biedt een OTO (beperkt is in de tijd) aan meteen nadat een klant gekocht heeft. Iets in de trend van “Kijk, speciaal voor jou heb ik dit ook nog!”
  • Legal stuff: zorg ervoor dat jij legally in orde bent om problemen te voorkomen (algemene voorwaarden, annulatievoorwaarden…)

Dat was dan in een notendop hoe jij als ondernemer online betalingen kan ontvangen. Wil je graag nog wat meer uitleg? Nog meer weten over hoe een tool als Plug & Pay concreet in zijn werk gaat?

Stuur ons een berichtje en dan bekijken we samen hoe we jou het beste verder kunnen helpen.

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community