Terugblik op 2023: een jaar vol inzichten & groei

Wow, tijd vliegt toch altijd zo snel voorbij, hé? Elke keer opnieuw sta ik versteld: whut, het einde van het jaar is al daar?! Maar weet je, ergens heeft dat ook iets moois / goeds in zich. Want ik geloof sterk in de kracht van terugblikken. Laten we dus samen een goede terugblik doen: wat heeft 2023 ons gebracht?

De kracht van terugblikken

Eerst en vooral wil ik je meegeven waarom ik vind dat terugblikken zo waardevol is. Het is zo gemakkelijk om te vergeten wat we allemaal hebben bereikt in een heel ondernemersjaar vol hectiek, groei etc. We focussen te veel dat wat beter kan in onze bedrijf, waardoor we soms de voldoening en het besef van onze successen missen.

De tip die ik dus voor jou heb: focus niet alleen op wat beter kan, maar waardeer ook wat al goed gaat en wat je al bereikt hebt.

Mijn terugblik

Practice what you preach. Laat ik dus zelf even een goede terugblik maken op mijn eigen afgelopen jaar.

Wat heb ik, Hannelore, bereikt?

Oh boy, het was me een jaar! Een hele interessante rit is het geweest! Dankzij Hands-On Academy, mijn tweede bedrijf, heb ik de halve wereld mogen zien. Wij namen andere ambitieuze ondernemers met ons mee op groei-avontuur naar Brugge, Kreta, Bali en Boedapest.

Dikke merci daarvoor aan mijn businesspartner én vooral ook business buddy Ellen. Het was me ook een jaar vol groei en eigen inzichten!

Blog podcast 72 A

Voor Boostways was het jaar minstens even exciting. Halverwege het jaar besloot ik om in coaching te gaan bij Simone Levie. En wow, dit was zo zoooooo fr*king eye-opening. Het is echt mede dankzij dit dat ik nu met Boostways zo krachtig in mijn schoenen kan staan. Want deze coaching bij Simone leidde tot de geboorte van onze nieuwe trajecten Silver Scaling en Golden Growth.

Tweejarige trajecten die echt 100 % de waarden én manier van aanpak weergeven waar we bij Boostways voor staan. Samengevat is dat : duidelijk, efficiënt én doelgericht jou en jouw bedrijf naar de top krijgen!

Maar laten we eerlijk zijn, niet alles in 2023 was perfect. We namen afscheid van een teamlid, wat zwaar was. Cashflow struggles passeerden de revue, en ik wil hier open over zijn. Cashflow is cruciaal, en zelfs met een goede planning – en die hebben wij bij Boostways liggen – kunnen er stressmomenten zijn.

Always look at the bright side. Want ook uit deze moeilijkere momenten heb ik mijn lessen getrokken, en die wil ik hier toch ook even met jullie delen.

Nr1 4

Les 1: Simpliciteit is de sleutel tot helderheid. Ik dacht dat het niet eenvoudiger kon voor ons bedrijf, maar guess what? Simpliciteit is soms echt wat je nodig hebt, als niet: a must! Dus vraag jezelf af, kan het simpeler? Moet je echt 27 producten hebben? Keep it simple!”

Nr2 4

Les 2: Cashflow is king, baby! We hebben een killer cashflow planning, maar zelfs dan kunnen investeringen en late betalingen voor cashflow issues zorgen. Praat met experts – fiscalisten, boekhouders, banken. Don’t stress alone; er is altijd een oplossing!

Nr3 4

Les 3: Never walk alone in business! Nooit meer zonder een coach, dat heb ik voor mezelf beslist. Daarom dat ik ervoor koos om in te gaan op een lifetime-offer met mijn coach Simone.

Nr4 3

Les 4: Niet altijd meer, niet altijd groter. Het is dik oké om het efkes gewoon consistent te hebben. Volgend jaar? Guess what, ik wil daar nog harder op gaan inzetten.

Blog podcast 72 B

Terugkijkend op 2023 was het voor ons, bij Boostways, een boeiend jaar. We gingen voor consistentie in plaats van enorme groei, maar tegelijkertijd vernieuwden we onze aanpak met nieuwe trajecten en lanceerden we de Boostways App. Ons woord voor 2023 was vernieuwing, maar ook simplicity. We hebben geleerd dat groei niet altijd complex hoeft te zijn. Simpliciteit bracht helderheid en maakte onze aanpak juist voelen. Een gevoel van ‘dit is het.’ Hoe bijzonder is dat? One in a million!

Dus, liefste ondernemer, ik nodig je uit om ook terug te blikken op jouw jaar. Wat ging er goed? Waar ben je trots op? Laat groeikansen toe, maar vergeet niet te focussen op jouw successen. Neem de tijd om er bij stil te staan en vier ze.

Jij wil weten hoe ik mijn successen vier? Jij wil inspiratie om ook de jouwe 100 % te kunnen vieren? Lees dan dit blogartikel.

Dan wens ik je nog een knallend eindejaar toe, vol vuurwerk, rust; precies zoals jij het wilt.

Tot volgend jaar, cheers!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community