The right money mindset: hoe bouw ik een gezonde relatie met geld op?

Money, money, money. Must be funny. In the rich man’s world. Geef toe, als ondernemers zijn we toch allemaal nieuwsgierig naar hoe het is om succesvol bedrijf (met een goede winst!) te runnen? Maar daarvoor is het wel nodig om een gezonde relatie met geld op te bouwen; eentje waarin geld niet goed of slecht is, maar neutraal. Hoe je dat precies doet, vertel ik je in deze blogpost.

Wat is geld?

Een eerste belangrijke stap om een goede relatie met geld op te bouwen, is om geld te zien als enkel en alleen een resource. Het is een tool dat je geeft in ruil voor iets van waarde. Geld is niet goed of slecht. Het is neutraal. No feelings included.

Want maar al te vaak hangen we door ervaringen, verhalen, situaties bepaalde gevoelens op aan geld: veel verdienen doe je door hard te werken, rijke mensen zijn gelukkiger, vrienden gaan me niet meer zien staan als ik de lotto win… We zijn met andere woorden geneigd om gevoelens van veiligheid, zekerheid en angst te linken aan geld. En dat is helaas alles wat we niet mogen doen!

Dus stop daar dan ook mee!

Want jij gaat nooit een goede verstandhouding hebben met geld; jij gaat nooit goede financiële keuzes maken als er gevoelens bij komen kijken?

The right money mindset

Dat wat je dus moet doen, is op zoek gaan naar een goede money mindset; eentje die vertrekt vanuit de basis dat geld een neutrale tool is.

Om je alvast een vinger te geven – in Boost my Business geef ik je de hele arm, alle tips & tricks! – reik ik je allerlei tips aan waarmee je kan beginnen.

Blog 2023 03 21 extras A
 1. Ontvangen:
  Wees er bewust van dat jij geld krijgt in ruil voor waarde.
  Ontvang geld steeds met dankbaarheid.
  Houd in je achterhoofd dat er altijd meer is en dat de hoeveelheid geld niet in directe relatie staat met hard werken.
 2. Uitgeven:
  Geef je geld steeds uit met een intentie en zorg ervoor dat het je meer brengt van wat je wilt.
  Voel je niet angstig wanneer je geld uitgeeft (dankbaarheid, mindful…). Het betekent niet dat je ineens aan de lopende band moet gaan uitgeven. Koop dat wat je echt wilt / nodig hebt… Dat wat je (persoonlijke) groei gaat versterken.
 3. Sparen:
  Spaar met een intentie en houd steeds een minimum op je rekening (een bedrag waar je niet onder gaat).
  Maak van sparen je nieuwe normaal.
 4. Investeren:
  Investeer in iets waarvan je het resultaat nu nog niet ziet, maar waarvan je weet dat het komt. Dit vraagt om langetermijndenken.

 

Dus ontvang, geef uit, spaar en investeer met een GOEDE MONEY MINDSET! Een mindset die geld ziet louter als een tool, with no feelings attached! Want eenmaal je dat gelukt is, dan zal je zien dat de boost in jouw business er zo is!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community