Waarom opschalen een must is voor ondernemers

Waarom opschalen een must is voor ondernemers

 

Omdat ik niet – lees: nooit – genoeg kan herhalen hoe belangrijk schaalbaarheid is voor elke ondernemer die groeien wil, wijd ik er nogmaals een hele blogpost aan. Geniet ervan, en vooral ook: leer eruit! 

Hoe krijg jij een schaalbaar inkomen? Ik leg het je kort even uit:

 1. Bouw jouw ‘echt’ passief aanbod goed uit: ‘echt’ in die zin dat je er zelf geen werk meer aan hebt nadat je het eenmaal verkocht hebt.
  Bv. een online cursus
 2. Doe aan upsell en cross-sell: jij verkoopt ‘meer’ van jouw aanbod aan mensen die al klant bij jou zijn. Denk aan extra opties, een extra dienst of een extra cursus.
  Bv. winkelmandkoopjes
 3. Zet in op no limit products: dit zijn producten waar je wel actief aan werkt en tijd in steekt, maar waar je veel, ‘ongelimiteerde’ waarde uithaalt.
  Bv. of je nu een webinar houdt voor 6 of 10.000 man? Inspanningsgewijs: geen verschil! Inkomstengewijst: veel verschil!

Om het je nog gemakkelijker te maken, geef ik je een driekoppig stappenplan met drie verschillende invalshoeken dat je kan gebruiken om zelf verder aan dat schaalbaar inkomen van jou te werken:

Blog 2022 12 20 extras A
 1. Huidige klanten
  Hoe kan jij de customer lifetime value van jouw klanten verhogen? Kan je aan upsell en cross-sell doen? Welke doelstellingen kan je zetten?…

  Pak een blad papier en een pen en brainstorm over wat jouw mogelijkheden zijn. Welke kosten je bovendien het minste energie en tijd?

 2. Huidige aanbod
  Zonder dat je het beseft, heb je misschien al een schaalbaar aanbod vandaag de dag (templates, online cursus..? Hoeveel verkoop je daar al van? Wat is haalbaar per maand?…

  Als je vandaag de dag in je bedrijf al op een bepaalde manier inzet op schaalbaarheid, werk dat dan heel gedetailleerd uit.

 3. Nieuw aanbod
  Welk nieuw aanbod kan bieden om aan je schaalbaarheid te werken? Wat is haalbaar in de toekomst? Hoeveel klanten kan je meenemen op customer journey door je bedrijf?…

  Een gouden tip: ik zie vaak dat startende ondernemers meteen aan hun schaalbaar inkomen willen werken. Dat raad ik ten zeerste af. Begin met je actieve inkomen opdat je weet welke vragen er vaak terugkomen, wat er gewild is en wat niet… en bouw zo verder op.

Vind je het toch een hele stap om zelf aan dat schaalbaar inkomen van jou te werken? Word je graag bijgestaan? Dan ben je hier bij Boostways aan het juiste adres, op het juiste moment!

Want wij hebben ons topcoachingsprogramma Boost My Business recent zodanig vernieuwd opdat jij jouw bedrijf nog beter kan boosten! Want ons enige doel is uiteindelijk om jou te helpen jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community