Wanneer is goed, goed genoeg?

Jij bent hard aan het werken om jouw doelen te bereiken. Goed bezig, beste ondernemer, van harte proficiat daarvoor! Maar heb jij er eigenlijk ook al eens bij stilgestaan waar voor jou het punt ligt dat je tevreden en wel kan zeggen: “de kous is af, ik heb het gemaakt”? Of ook: wanneer is goed, goed genoeg voor jou?

The sky is the limit

Het is vooral in de Instagram-bubbel dat het gebeurt: er wordt een soort landschap gecreëerd waarin we alles willen hebben, alsook waarin alles mogelijk lijkt.

The sky is the limit!

Geloof ik hier in?
Absoluut!
Er is zooooooveel mogelijk!

Maar – en hier komt de grote maar:
geloof ik dat dat allemaal zomaar komt?
Absoluut niet!

Blog podcast 32 B

Er is geen magic button voor jou, als ondernemer, die je zomaar ineens vrijheid en rijkdom geeft. Als je dit wilt, ga je er verdorie hard voor moeten werken! Ik maak hier voor jou even een tekeningetje bij:

In theorie zou iedereen miljonair kunnen worden. Er is genoeg markt en technieken om dat te realiseren. Maar – alweer een grote maar – in de praktijk komt er veel meer bij kijken: opofferingen maken, risico’s nemen, een team aansturen etc. Al deze achterpoortjes van succes worden vaak vergeten wanneer er gepraat wordt over iemand die het heeft gemaakt.

Ik wil je zeker niet ontmoedigen, beste ondernemer. Als jij the ‘sky is the limit’ echt wilt bereiken, dan kan dat. Hoe? Door slimme beslissingen te maken, risico’s te durven nemen, door te gaan no matter what… Al dat in combinatie met een goede kennis en strategie en je zal ongetwijfeld een leven in absolute vrijheid en rijkdom kunnen leven.

More, more more!

Maar, maar, maar ik geloof er ook sterk in dat vrijheid en rijkdom voor elke ondernemer is weggelegd. Waarom? As simple as dat ik ervan overtuigd ben dat niet iedereen dat wilt bereiken.

Ik leg je dit even beter uit.

Ik heb soms het gevoel dat we de ‘externe’ druk opgelegd krijgen dat ‘the sky the limit’ is wat iedereen zou moeten bereiken: we willen altijd maar meer, meer en meer! Maar is het niet heel waardevol om ook eens stil te staan bij de vraag: wanneer is goed eigenlijk goed genoeg voor jou?

Blog podcast 32 A

Ik stel je deze vraag vanuit mijn eigen ervaring. Ik bevond me recent zelf op dit punt: “oke, ik heb misschien wel een bedrijf met een miljoen euro omzet nu – en ja, daar heb ik verdorie hard voor gewerkt – maar hoeveel verder wil ik eigenlijk nog gaan? Wil ik de volgende jaren 2, 3, 4 miljoen euro meer verdienen? En zo ja, waar stopt het dan?”

Na goed (zelf)reflecteren, ben ik tot de conclusie gekomen dat goed genoeg voor mij niet vrijheid en rijkdom alleen is. Nee, dat wat mij vooral voldoening gaat blijven geven, dat wat mijn ‘zelfwaarde’ voedt, is dat ik impact kan maken. Ik wil de wereld een stukje beter maken en vooral ook het leven van andere mensen kunnen veranderen.

Bij deze kets ik de vraag dus naar jou terug: wat motiveert jou? Waar haal jij echt voldoening uit? Wat is de intrinsieke motivatie waarom jij de dingen doet zoals je ze doet?.

Daarbij wil ik je graag meegeven dat het dik oké is om iets anders te willen dan al de rest. Want de antwoorden kunnen zo uiteenlopend zijn als the sky the limit is: jouw kindjes van school halen, een kattenasiel oprichten in Griekenland, een wereldreis maken en ga zo maar door.

Ik daag je nu vooral uit om je eigen stem te vinden. Alsook raad ik je sterk aan om je vervolgens bij te laten staan door iemand die je echt snapt en je helpt te groeien in het pad dat jij wandelen wil. Sorry not sorry for the suggestion, ikke, groeiexperte Hannelore, kan jou daar goed bij helpen.  😉

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community