Blijven groeien in moeilijke tijden? Met deze 5 tips zorg je voor stabiliteit

Ondernemen is allesbehalve simpel. Niet voor jou. Niet voor mij. Zeker niet in de realiteit waar we vandaag de dag in leven. Maar wat er anders te doen, dan deze realiteit te facen? Daarom dat ik je vandaag 5 praktische tips geef om stabiliteit te brengen, zelfs als de wereld om ons heen op zijn kop lijkt te staan…

Waarom deze podcast? Velen onder jullie voelen zich onzeker door wat er op dit moment in de wereld aan het gebeuren is, en dat is heel terecht, amai. Wat er vandaag de dag gebeurt in de wereld is verschrikkelijk. En dat dat op een bepaald moment een grote impact zal hebben op onze economie staat buiten kijf.

Nu, ik hou niet van angstmarketing of alles wat daar rond hangt, omdat ik ervan overtuigd ben dat ondanks eventuele marktdalingen, een recessie, een crisis … je altijd de keuze hebt om door te blijven gaan. Als we het willen, kunnen wij allemaal strijders zijn!

Dat gezegd zijnde, wil ik hier wel proactief met jou aan de slag gaan. Hier zijn 5 solide strategieën die jou zekerheid en stabiliteit kunnen brengen, zodat je gerust(er) op beide oren kan slapen.

Én voor als de markt onzeker is. 
Én voor als jij het allemaal even niet meer ziet zitten.

Blog podcast 76 A
Nr1

Back to the numbers
In tijden van chaos en onzekerheid is het cruciaal om (terug) controle te nemen over je financiën. Maak een duidelijk overzicht van je inkomsten, uitgaven, geboekte en verwachte omzet. Dat gaat ervoor zorgen dat jij je kan laten leiden door je cijfers – DE REALITEIT! – in plaats van in het wilde weg je emoties te volgen. Jouw beslissingen zijn gestaafd!

Jij wil nog beter controle leren nemen? Jouw financiën 100% onder controle krijgen? Zorg er dan asap voor dat jij onze ‘Plan Your Data’ cursus de jouwe maakt, nu aan de promoprijs van €34.

Waar wacht je op, planning queen / king in spe? Scoor de cursus hier.

Nr2

Positionering
In tijden van onzekerheid willen mensen duidelijkheid. Wat jou dus te doen staan? Focus op jouw positionering. Laat duidelijk zien wie je bent, waar je voor staat en waarom jouw bedrijf uniek is. Blijf scherp in je communicatie en vermijd versnippering: kies één boodschap en draag die krachtig uit.

Nr3

Sterke salesstrategie
Tip numero drie is een sterke salesstrategie. Op de een of andere manier hangt er in onze maatschappij een negatieve bijklank rond verkopen. Maar verkopen, dat is niets vies of engs. Het enige wat verkopen wel is? Een noodzaak om je business te doen groeien, zeker in onzekere tijden.

Zorg er dus voor dat jij altijd een sterke strategie hebt liggen waarmee jij nieuwe klanten kan blijven aantrekken. Hoe je dat doet? Bouw een salesfunnel* op en blijf communiceren met je doelgroep. Laat je niet ontmoedigen door een ‘nee’ en blijf volharden in je aanpak.

*Funnels zijn echt the way to go om meer sales binnen te halen. Jij weet (nog) niet goed hoe je funnelen moet? Lees er alles over in dit artikel.

Nr4

Netwerk & Community
De vierde tip draait om het belang van jouw netwerk en community. Wij, ondernemers, begrijpen elkaar. Wij weten wat de gemeenschappelijke obstakels zijn. Zeker in tijden van crisis. Het zijn dus ook wij, ondernemers, die elkaar het beste kunnen helpen.

Investeer daarom in relaties, ga naar events, en omring jezelf met positieve mensen. Je netwerk kan niet alleen helpen bij sales, maar ook je mindset versterken.

Een juist netwerk rondom jou is geen overbodige luxe, maar echt een must. Ik vertel je waarom in aflevering 20 van de ‘Boost My Life’-podcast.

Nr5

Focus & Simplicity
Last but not least, focus en simplicity. In tijden van crisis hebben we allemaal de neiging om het nog complexer te maken dan het al is.

De remedie hiertegen?

In plaats van jezelf over te geven aan de situatie en jezelf te laten verdrinken in deze complexiteit, kies voor een heldere focus. Vereenvoudig processen, sales, en communicatie. Ga voor één duidelijk doel en concentreer je op wat op korte termijn resultaat oplevert. Wat is er nu echt belangrijk?

Naast deze tips, is het ook gewoon belangrijk om te weten dat ondernemen een echte rollercoaster is. Er gaan altijd ups én downs zijn. De belangrijkste tip die ik jou dus eigenlijk kan geven: blijf geloven in het feit dat het goed komt en geef niet op.

Ga niet in een freeze-modus, maar blijf actief communiceren; blijf zaken de wereld insturen. En als iets niet werkt, laat je dat niet neerhalen. Wees niet neerslachtig, maar pivoteer en probeer opnieuw. Blijf geloven in jezelf! Jij hebt jouw realiteit in eigen handen!

Als je hierover graag eens wilt sparren met ons, laat het zeker weten. Of als je nog meer tips wilt, kan ik jou mijn gratis e-book ‘Succesvol Plannen’ aanraden, of onze Planningsbundel die je nog altijd kan aanschaffen tegen een supervoordelige prijs.

Blog podcast 76 B

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community