De drie dingen die ik wel goed deed toen ik begon met ondernemen

Always look on the bright side. Zij die mij kennen weten dat ik het zo het liefste doe! En daarom, na mijn vorige podcastaflevering over de drie fouten die ik maakte als startend ondernemer (check Podcast #5), vertel ik je hier: drie dingen die ik wel goed deed vanaf het begin. I’ll take you further along my entrepreneur’s journey! So, hang in there!

1. Investeer in een goede tech stack & tools

Vandaag de dag kan er zoveel gedaan worden door de computer. Dus waarom zou jij het jezelf niet zo gemakkelijk mogelijk maken? Met de juiste tools in handen bespaar je ook heel wat tijd. En jij, beste ondernemer, weet zo goed als ik dat time is money, right?

Ik heb van in het begin geïnvesteerd in de juiste tools, en dat heeft me al heel wat vruchten afgeworpen – nu nog altijd, trouwens. Want uiteindelijk gaan de tools waarmee je start, je hele ondernemingsleven lang mee – want switchen kost veel tijd én energie. Je kiest dus liever geen cheap ass tools, maar wel feature proof tools die je kan blijven gebruiken wanneer je bedrijf groeit.

Wat zijn jouw tools dan, Hannelore?

Ik gebruik er drie:
1. Moneybird, of een boekhoudkundige tool om een overzicht te houden over al mijn cijfers: facturen, belastingen, cashflowplanning… Nieuwsgierig? Probeer het uit via deze link.
2. Mailerlite, of een e-mailmarketing tool om geautomatiseerde flows na een trigger uit te sturen.
3. Projectmanagement tools zoals Notion om een groot overzicht te houden (verslagen van meetings, structureren…), Slack als communicatietool en ClickUp om alle to do’s te managen.

Sidenote: je kan heel vaak demo’s uitproberen van allerhande tools. Maak daar dan ook gebruik van en kies de tools uit die passen bij jou en jouw onderneming!

Ja… Ik weet het… De juiste tools kosten vaak wel wat. Maar geloof me: het is het meer dan waard. Door te investeren in de juiste tools kan jouw onderneming namelijk van altijd van overal functioneren, behoud je het overzicht, weten al je werknemers goed wat ze moeten doen en nog zoveel meer.

Ten slotte werken wij bij Boostways ook niet ‘lokaal’. Alles, zowel voor onze klanten als voor onszelf, staat in the cloud opdat er niets verloren zou gaan indien er iets crasht. Bij Boostways gebruiken we Google Drive.

2. Houd controle over je cijfers

Alle grote CEO’s doen het: controle houden over de cijfers. Ikzelf ben lid geweest van een directiecomité en daar startten we de dag telkens met het overlopen van de cijfers. Het is natuurlijk ook dé enige manier om de juiste beslissingen te maken voor een onderneming…

Jij hebt controle over je cijfers (Wat zijn de in’s? Wat zijn de out’s?)
Jij maakt op basis daarvan een financieel plan (Hoeveel verkopen? Wanneer?…)
En vervolgens stel je ook een marketing sales en communicatie plan op (Hoe pakken we dit aan? Hoe communiceren we dit?…)

Blog podcast 6 A

Dit is eigenlijk dé grote reden is waarom Boostways zo snel gegroeid is. Ik, Hannelore, heb altijd een goede controle over mijn cijfers gehad. Zo start ik iedere werkdag opnieuw met het openen van mijn Moneybird tool waardoor ik altijd weet wat er buitengaat, alsook binnenkomt. Op basis van deze financiële realiteit kan ik dan gericht beslissingen maken.

In welke coachings investeer ik zelf? Koop ik een wagen? Neem ik een jobstudent in dienst of iemand vast?…

Allemaal beslissingen die jij kan maken op basis van jouw cijfers.

Het grote advies dat ik heb voor jou?
NEEM CONTROLE OVER JE CIJFERS!

3. Durf investeren!

Om echt te kunnen groeien, moet je durven investeren. Dat heeft dan ook mee tot het succes van Boostways geleid: ik heb het aangedurfd risico’s – berekende risico’s, weliswaar! – te nemen.

Zelf heb ik vooral veel geïnvesteerd in andere coaches, en dat doe ik trouwens nog steeds. Want het is van zo’n grote – lees: onnoemelijke – waarde, ook al ben ik er zelf eentje.
– Coaching is de enige manier om ervoor te zorgen dat je je grenzen blijft verleggen.
– Coaching is de enige manier dat je blijft groeien in eender welke fase van je ondernemersleven.

Zo ben ik in het begin een coaching aangegaan die me een goede 20.000 euro heeft gekost. Zo heb ik in totaal al opleidingen gedaan voor meer dan 60.000. Je mond valt open? Well, see me know! Ik heb deze investeringen aangedurfd waardoor ik nu mijn eigen succesvolle bedrijf heb, mét eigen team. Dankzij de push van andere coaches, leef ik vandaag de dag het leven dat ik echt wil!

Dus dat is dan ook meteen in een notendop wat ik jou wil meegeven: durf investeren. Want als je gelooft dat je jouw investeringen tot een goed einde zal brengen, je controle houdt over je cijfers en je de juiste tools gebruikt, dan zal ook jij heel snel jouw pad richting groei bewandelen.

Wil je graag geholpen worden?
Een coach aan je zij die jou tot je uiterste ondernemingszelve drijft?

Stuur dan een berichtje of kijk op de website hoe wij je kunnen helpen.
Hopelijk tot gauw!

Boost my life podcast Boostways

Vond je het interessant? Luister dan ook andere afleveringen van de Boost My Life Podcast:

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community