Help, hoe geef ik mijn onderneming meer online bekendheid?

Je hebt al heel wat gedaan om jouw onderneming meer online bekendheid te geven. En toch heb je het gevoel dat er iets niet werkt. Dat is natuurlijk een gevoel dat niemand wil hebben: a lot of effort with no effects… But no worries! In deze blogpost geef ik, Hannelore, jou de oplossing voor jouw (paniek)vraag: “Help, hoe geef ik mijn onderneming meer online bekendheid?”

De allereerste stap die je als ondernemer moet zetten, is bekendheid creëren. Want je wil dat mensen op de hoogte zijn van jou en jouw onderneming. Je wil dat mensen weten wat jij aanbiedt. En dat alles bij een zo groot mogelijke groep mensen die idealiter ook echt klant bij jou worden (= their customer journey).

Herinner je nog dat we het niet zo lang geleden hadden over het See/Think/Do/Care model? Podcast #12 Wel, herinner je je nog dat bekendheid creëren gelijk is aan de eerste ‘See’-fase van dit model?

Maar wat kan er zoal foutlopen in deze stap? Waar sla jij de bal mis?

  1. Je biedt geen relevante content. Je biedt content die niet waardevol genoeg is voor jouw doelpubliek. Want mensen volgen op basis van waarde: omdat ze iemand inspirerend vinden, omdat ze iets mooi vinden…
  2. Je bereikt de verkeerde personen. Het is belangrijk om eerst duidelijk vast te stellen wie je wil bereiken en daar je content aan aan te passen. Ga daarna in jouw statistieken na of het werkt. Indien niet, probeer iets anders uit.
  3. Je positionering is niet duidelijk. Je moet een duidelijke plek in de markt innemen: Wat doe je (niet)? Wat bied je (niet)? Ik zie vaak dat ondernemers dit een hele enge stap vinden omdat het lijkt alsof je een hele groep mensen uitsluit als mogelijke klant. Maar je moet dit doen! Op het einde van de rit pluk je er alleen maar de voordelen van. 
  4. Je boodschap komt niet goed over. Een vaak gemaakte fout is onder andere dat ondernemers te veel technisch jargon gebruiken. Ik kan bijvoorbeeld een cursus aanbieden over SEO met termen als ‘metatitle’ en ‘metadescription’. Ok. Maar is het niet veel aantrekkelijker én gemakkelijker als ik het simpelweg aanprijs als ‘een cursus om hoger te verschijnen in de zoekresultaten van Google’? 
  5. Je bent online niet vindbaar. Mensen komen niet tot jou omdat je gewoonweg niet te vinden bent online. 
Blog 2023 02 21 extras A 1

Dus sta er even bij stil, beste ondernemer, wat kan JIJ veranderen om jouw online bekendheid een boost te geven? Zo zal je in een mum van tijd zien: a lot of effort with a lot of effects!

Zet je even neer, denk na (out of the box), voer iets uit wat bij jou past als ondernemer, evalueer achteraf en schaaf desnoods bij!

Gratis online zichtbaarheidschallenge om jou online zichtbaarheid een boost te geven.

5-daagse challenge – Jouw online zichtbaarheid een boost geven.

In deze challenge neem ik jou 5 dagen mee in de wereld van digitale marketing. Geen ellelange theorie. Wel hands-on en praktisch, 5 dagen lang, verschillende topics met een duidelijke opdracht. Ready to boost your business?

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community