Hoe pak je het laatste kwartaal aan

Time flies, 2023 zit er al bijna op… En hoe goed jouw jaar ook al mocht zijn, het is nog geen tijd om er een eind aan te breien. Allesbehalve zelfs, want er staan ons, ondernemers, nog enkele cruciale periodes te wachten. Black Friday, Kerst & Nieuwjaar. Dit zijn echt grote kansen om ons jaar nog beter te maken of zelfs, om echt hét verschil te maken. In deze ‘jubilieum’-podcastaflevering – ja hoor, de 50ste al, HIEP HIEP HOERA! – deel ik enkele tips met jou om dit jaar uit te knallen dat het gene naam heeft!

Jouw recept voor een succesvol najaar

Een stappenplan werkt naar mijn ervaring altijd. Het is duidelijk, to the point en vooral ook rechtstreeks de weg naar jouw doel. Daarom dat ik jou voor de twee maanden die er nog overblijven zo’n stappenplan geef. 

Enjoy & make it work, will you?

Blog podcast 50 A 1

Definieer jouw doelen en krijg grip op je cijfers

Een goed begin is het halve werk. Daarom dat de allereerste stap echt is om jouw doelen zo duidelijk mogelijk te stellen. 

Wat wil je nog bereiken? Houd daarbij ook rekening met: wat is nog realistisch dit jaar? 

Van ‘t grootste belang hierbij is vooral om jouw cijfers steeds in het achterhoofd te houden. De tip die ik mijn coachees altijd geef: wees niet afhankelijk van je boekhouder, maar weet zelf op elk moment hoeveel omzet je hebt gedraaid, hoeveel winst je hebt gemaakt en wat je nog kan verwachten. Dit geeft JOU – en niet jouw boekhouder – inzicht én sturing voor JOUW toekomst.

Blog podcast 50 B

Kijk naar jouw data en maak een planning op 

Kijk naar jouw data om inzicht te krijgen en goed te begrijpen welke maanden in het verleden goed voor je waren: welke promoties en/of acties werkten? Welke minder? Wat maakte jouw ‘goede’ maanden zo goed? … Als je een webshop hebt, analyseer dan zeker ook hoeveel bezoekers je normaal hebt en hoeveel je gemiddeld verkoopt.

Op basis van al deze informatie kan je vervolgens de focuspunten voor jouw plan bepalen. De grote tip die ik heb voor deze focuspunten: simplicity is key! Richt je niet op tien verschillende zaken tegelijk, want dat kan verwarrend zijn zowel voor jezelf als voor je klanten. Richt je op enkele focuspunten en bepaal hoe je deze as successful as possible in de markt kan zetten.

Blog podcast 50 C 1

Maak een actieplan

Nu je weet wat je wilt bereiken en welke focuspunten je hebt, is het tijd om een actieplan te maken. Denk na over welke acties je moet ondernemen om je doelen te bereiken. Dit kunnen dingen zijn zoals een webinars, dagelijkse live-sessies, e-mailmarketing, gesprekken met klanten, enzoverder enzovoort. Laat jouw creativiteit de vrije loop!

Blog podcast 50 D

Plan je content en maak een concrete to-do-lijst

Jouw actieplan ligt op tafel. De volgende en meteen ook laatste stap is om er content aan te koppelen, alsook een gedetailleerde to-do-lijst. Waarom deze twee een must zijn voor een succesvol najaar? Het helpt je beter te organiseren en ervoor te zorgen dat je ook die laatste twee maanden nog consistent én gericht te werk gaat.

Vooruitkijken naar 2024

Ik praat hier de hele tijd over plannen voor 2023. Maar wanneer ik het heb over ‘plannen’ wil ik je meegeven dat het natuurlijk ook belangrijk is om al verder te gaan dan dit jaar. 

Want weet je: plannen op lange(re) termijn is the key to ondernemerssucces! 

In 2024, wat gaan belangrijke momenten voor jou zijn? Heb je al een salesplan gemaakt? Weet je waar je op moet focussen? etc. Zorg ook hier voor duidelijkheid in je plannen en focus (voor nu) ook op simpele acties die een grote impact kunnen hebben.

Zet ‘m op en schitter het jaar uit!

Zoals je overal tussen de lijntjes van dit blogartikel al kon lezen: het laatste kwartaal van het jaar biedt jou heel veel kansen om je doelen te bereiken en je omzet te verhogen. Begin dus hier en nu meteen met het scherpstellen van je doelen, je cijfers te analyseren en een gedetailleerd plan op te maken. 

Want met de juiste planning en goede focus zal jij ook dit najaar blijven schitteren en 2023 mét groot succes kunnen afsluiten! 

You can do it! 💪

challege najaar email visuals 2

Graag een beetje hulp bij het maken van jouw najaarsplan? Boostways got your back!
Dubbel en dik zelfs. Want enerzijds heb je onze najaarschallenge – een bom aan waarde, voor maar liefst €7! Anderzijds heb je ook ons e-book ‘Succesvol plannen’ waarin ik jou meer tips & tricks geef over hoe je een duidelijk plan op te stellen. 

👉 Schrijf je hier  in voor onze najaarschallenge. 
👉 Download ons e-book hier 

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community