Tips to top up your website: homepage edition

Het eerste wat een potentiële klant ziet als ie je website bezoekt? Jouw homepage! Het is echt het visitekaartje van je onderneming. Daarom dat jij er maar beter voor kan zorgen dat deze tip top in orde is. En dat doe je, liefste ondernemer, dankzij deze handige tips.

1/No dropdowns, please!

Alstublieft, vermijd dropdowns op je homepage. Waarom? Omdat ze de gebruiksvriendelijkheid van je website naar beneden halen en daardoor dus ook de user experience. En dat is so not what you want, right? Nope! Jij wil een website die zo gemakkelijk mogelijk te ‘besurfen’ is voor jouw potentiële klanten. Jij wilt dat ze heel smooth meesurfen op jouw waves (richting verkoop)!

2/ Werk met een dubbel menu (dubbele header)

Screenshot 2024 01 08 at 10.28.16

Zo doen we dat bij Boostways. Zo maken we het onze websitebezoekers heel gemakkelijk om zich te navigeren door onze website. In de eerste header geven we heel duidelijk onze algemene topics weer (= de basis). In de tweede header vermelden we dan de zaken die meer specifiek zijn.

3/ Fleur je header op met een foto

Ik raad ook altijd aan om in je een header een afbeelding toe te voegen waarin je echt de sfeer van je onderneming weergeeft. De grote voordelen? Beeld werkt altijd beter dan tekst en zo vermijd ook meteen dat je websitebezoekers overlaadt met ellenlange doorlopende tekst (= NOT overzichtelijk at all).

4/ Voeg knoppen toe aan je header

Naast een sfeervolle foto is het ook altijd goed om knoppen toe te voegen aan je header (aanbod, contact…). Waarom dat een pluspunt is? Doe je dit niet, dan verplicht je je websitebezoekers eigenlijk om je hele website door te lopen om te weten te komen wat je allemaal aanbiedt. Geef je het daarentegen in één keer weer in je header, dan krijgen ze meteen een goed beeld van jouw hele onderneming.

Was dit een korte blogpost? JA! Maar eentje met heel veel waardevolle informatie waar je nu meteen mee aan de slag kan? Ook JA! Profiteer dus van deze tips en gebruik ze om jouw homepage te optimaliseren. All the way richting your top!

Succes!

Jij bent nu ook heel benieuwd naar hoe jij jouw website in het algemeen tip top in orde brengt? Lees dan dit artikel. Daarin leg ik het je haarfijn uit!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community