Een goede lancering starts with the right mindset

Een lancering vraagt veel van ons, als ondernemers: doorzettingsvermogen, geloof in jezelf, energie etc. Is je mindset dus niet 100 % on point? Dan kan je het vergeten…. Believe me. Het is jouw mindset die ervoor zorgt dat je lancering gaat of staat.

Do not imposter yourself, please

Mindset tijdens een lancering heeft alles te maken met het imposter syndrome.

Het imposter syndrome (of ‘bedriegerssyndroom’) geeft jou, als ondernemer, het gevoel dat je jouw klanten bedriegt. Of anders gezegd: dat jij het niet goed genoeg bent om te doen wat jij doet.
Het imposter syndrome zorgt dus voor onzekerheid.

Het imposter syndrome kan bij tijd en stond opduiken bij ons, ondernemers. Maar de kans is des te groter dat het gebeurt net tijdens een lancering.

Waarom?

Omdat er dan nieuwe ‘out of the box’-dingen op je pad komen waar je nog niet aan gewend bent, dingen waar je nog meer (zelf)twijfels over kan hebben. “Ben ik wel goed genoeg?” “Wie ben ik om dit te doen?” “Ja maar, die vraagt lagere prijzen. Kan ik de mijne dan wel vragen?” …

Wat hieraan te doen?

Blog 2024 02 06 Extras A

Fight back with your mindset.

Heel belangrijk is om altijd in het achterhoofd te houden dat jij uniek bent in wat jij doet. Ja, het is zo dat je het wiel niet kan heruitvinden. Alles is ooit al eens gedaan en gemaakt. Maar – en dit is de grote MAAR – jij doet het wel op jouw eigen manier.

You cannot be pushy

Daarnaast is het ook vaak zo dat ondernemers denken dat ze heel ‘pusherig’ overkomen tijdens een lancering: “Elke dag opnieuw push ik mijn lancering in het gezicht van mijn (potentiële) klanten. Zijn ze het dan niet beu voordat het zelfs gelanceerd is?”

Neen!

Weet dat there is no such as thing as being pushy! Jij zit met je hoofd volledig in je lancering. Dat is zo. Dus jij denkt dat dat voor anderen ook geldt. Maar dat is niet zo. In een wereld waarin er zoveel offline én online prikkels zijn onthouden mensen echt niet wat jij allemaal al gepost en gestuurd hebt.

Heel eerlijk, kan jij zelf nog opzeggen (zonder spieken) wat jij allemaal gecommuniceerd hebt rond jouw lancering?

Blog 2024 02 06 Extras B

Objections are okay

Zit er dan toch eens een afwijzing tussen? Te duur, geen tijd… Weet dan dat dat oké is. Neem het niet te persoonlijk. De persoon in kwestie heeft gewoon efkes geen nood aan wat jij te bieden hebt. In de toekomst kan dat alsnog veranderen.

Je kan leren omgaan met een ‘nee’. En weet je wat? Elke ‘nee’ brengt je dichter bij de volgende ‘ja’. Beschouw het als een extra motivatie om er nog meer voor te gaan!

En om jou te helpen dat te doen, zijn hier enkele zinnetjes die je tegen jezelf kan zeggen om je mindset op te peppen. Je kan ze ook altijd op een post-it plakken en ergens goed in het zicht hangen.

  • You have the best product!
  • Herhaling is key, jij kan nooit teveel communiceren.
  • You’re worth it!
  • Never give up!
  • Je kan niet pushy zijn
  • Durf tegen de muur knallen!

Ten slotte wil ik je ook nog even meegeven dat je best eens mindere momenten mag hebben tijdens een lancering. Dat is zelfs doodnormaal. Elke lancering opnieuw heb ik ook zo’n momenten. De kracht ligt er dan gewoon in dat je je weet hoe je jezelf kan behelpen. Hoe je snel uit het dal geraakt, straight up to the top!

Lanceergewijs you are aiming for the top of the top?

Dan wil ik je graag het e-book ‘Scale up & launch off like a CEO’ tippen. Daarin zetten we samen de eerste stappen richting jouw succesvolle lancering.

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community